Halle Berry bocsánatot kért, és visszaadta transznemű szerepét

Halle Berry bocsánatot kért, és visszaadta transznemű szerepét
Forrás: Getty

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Facebook
Twitter
Pinterest

Megoszlanak a vélemények, miszerint transznemű karaktert csak transznemű játszhat el hitelesen.

Még a tavalyi évben a transznemű közösség éles kritikát fogalmazott meg az Oscar-díjas Halle Berryvel szemben, aki Instagram live-ban jelentette be, hogy lehetőséget kapott egy transznemű karakter megformálására egy előkészületeknél tartó hollywoodi produkcióban.

Ez azonban erős ellenérzéseket váltott ki a transznemű közösségben, akik határozottan, de bölcsen megosztották nemtetszésüket a színésznővel, mert helytelenül nőként hivatkozott a karakterre, illetve mert elveszi a lehetőséget a valóban transznemű színészektől, akikkel egyelőre még nem igazán tud mit kezdeni a szakma. Illetve álláspontjuk szerint transzneműt csak transznemű játszhat el hitelesen, és teret kell adni ezeknek a tehetségeknek.

Halle Berry később, miután maga is átgondolta a helyzetet, bocsánatot kért, és elállt a szereptől.

Bocsánatot szeretnék kérni a korábbi kijelentésem miatt. Cisznemű nőként már értem, hogy meg sem kellett volna fontolnom ennek a szerepnek a megformálását. A transznemű közösség tagjai számára tagadhatatlanul lehetőséget kell biztosítani arra, hogy elmesélhessék a saját történetüket.

- a színésznő ezekkel a szavakkal kért bocsánatot a Twitteren, ahol megoszlanak a vélemények, sokak szerint eljátszhatta volna a szerepet. Az átalakulás a színészet egyik lényege.

Továbbá megjegyezte, hogy a jövőben hallatni fogja a hangját azért, hogy minél több transz színész érvényesülhessen a hivatásában. Azért ez menő, nem?

ÉS EZT LÁTTAD MÁR?

Galéria / 8 kép

7+1 híres ember, akik büszkén vállalják, hogy transzneműek vagy nem-bináris neműek

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Kép
Sztárok

Sztárpárok, ahol a nő sokkal többet keres a férfinál

Sok párkapcsolat tönkremegy amiatt, mert a férfi egója nem tudja elviselni, hogy párja többet ad hozzá a családi kasszához. De szerencsére az ellenkezőjére is bőven akad példa, még a sztárok között is.

Kép
Életmód

Így gyógyítja a testet és a lelket a Palo Santo füstölő: minden negatív energiát elűz a házadból

A Palo Santo füstje tisztít, nyugtat és gyógyít a hagyományok szerint. Íme minden, amit érdemes tudnod róla!

Kép
Életmód

5 nyomós ok, hogy miért ne telefonozz elalvás előtt

Tisztább lesz a bőrünk, ha elalvás előtt telefon helyett egy könyvet emelünk fel az éjjeliszekrényről? Mutatunk 5 okot, amiért telefon helyett inkább az olvasást válaszd!

Kép
Stílus

Jött, látott és hódított! Ezért az olcsó hatású cipőtrendért bolondulnak most az influencerek

Egykoron úgy gondolták, hogy még a jó ízlés határait sem üti meg, most pedig egyre több rajongót szerez magának ez az új életre kelt cipőtrend.

Kép
Sztárok

Alighanem ez az idő év legstílusosabb sajtóturnéja! A Dűne: Második rész bemutatói szinte tobzódnak az emlékezetes divatpillanatokban

A Dűne: Második része körül nemcsak a sztori, de a szettek miatt is nagy a sajtófelhajtás. Neked melyik szett volt kedvenced?

Kép
Életmód

6 mesés szobanövény, ami nem zöld: ezekkel behozhatod a tavaszt a lakásodba

Ha imádod a szobanövényeket, de a zöldre egy kicsit ráuntál, ezeket a színpompás, pazar növénycsodákat imádni fogod!