Rókagombás, kecskasajtos croissant rukkolával
Gyors, könnyű és nagyon finom tojásos reggeli keszíthető egy kevés rókagombából. Igazi ágyban reggelizős eledel, amivel megalapozhatunk egy tökéletes hétvégét!
- 2 croissanthoz: 5 dkg rókagomba, 5 dkg lágy kecskesajt, 3 tojásból készült rántotta, csipet só, bors, fél fej, finomra vágott vöröshagyma, 1 marék rukkola
A gombákat megmossuk, megszárítjuk, majd forró serpenyőben megpirítjuk, és kevés sóval, borssal ízesítjük. A finomra vágott hagymát kevés olajon megfuttatjuk, a felvert tojásokból egyszerű rántottát keszítünk. A croissant-okat félbevágjuk és gusztusosan ráhalmozzuk a rukkolát, a rántottát és a pirított gombákat, a tetejére kecskesajtot morzsolunk. Italnak forró citromos gyömbérteát kínálunk mellé.
Recept és fotó: Erdőháti Áron