Szuper gombás reggeli Erdőháti Árontól

2014. október 31.
Szerző: admin

Lapunk novemberi számában már láthattál két remek gombás receptet, de kérésünkre Erdőháti Áron – aki szakácsból lett népszerű fotós – egy harmadik finomság elkészítési módját is elárulta nekünk. Abszolút kezdőknek is ajánlott!



Rókagombás, kecskasajtos croissant rukkolával


Gyors, könnyű és nagyon finom tojásos reggeli keszíthető egy kevés rókagombából. Igazi ágyban reggelizős eledel, amivel megalapozhatunk egy tökéletes hétvégét!
  • 2 croissanthoz: 5 dkg rókagomba, 5 dkg lágy kecskesajt, 3 tojásból készült rántotta, csipet só, bors, fél fej, finomra vágott vöröshagyma, 1 marék rukkola

A gombákat megmossuk, megszárítjuk, majd forró serpenyőben megpirítjuk, és kevés sóval, borssal ízesítjük. A finomra vágott hagymát kevés olajon megfuttatjuk, a felvert tojásokból egyszerű rántottát keszítünk. A croissant-okat félbevágjuk és gusztusosan ráhalmozzuk a rukkolát, a rántottát és a pirított gombákat, a tetejére kecskesajtot morzsolunk. Italnak forró citromos gyömbérteát kínálunk mellé.
Recept és fotó: Erdőháti Áron