Nem sokon múlt! George Clooney erre a filmre mondott nemet, és ezzel megmentette a karrierjét

Nem sokon múlt! George Clooney erre a filmre mondott nemet, és ezzel megmentette a karrierjét
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Viszonylag friss hollywoodi sztárként könnyű olyan ajánlatokba botlani, amik villámgyorsan képesek romokba dönteni a legszebben ívelő sikersztorit is, és erre George Clooneynak is van egy nagyon jó sztorija.

George Clooney kezdetben még női cipő kereskedőként és biztosításai ügynökként is kipróbálta magát, mielőtt 21 évesen végleg a színjátszás mellett köteleződött el. A szakma iránti lelkesedése párszor felülírta benne a józan ész döntéseit, éppen ezért születhetett néhány olyan alkotás is, amire ma már nem éppen a legbüszkébb. Arról nem beszélve, hogy nem sokon múlt, hogy ezen ciki filmek listája még egy kinccsel gazdagodjon!

George Clooney 1996-ban, már közel 2 éve fürdött a Vészhelyzet hozta népszerűségben, amikor megtalálták egy kihagyhatatlannak csengő felkéréssel, ugyanis őt személtek ki a ma már minden idők egyik legrosszabb karácsonyi filmjeként számontartott Hóbarát főszerepére. A karrierjére koncentráló, a családját elhanyagoló, majd egy baleset után hóemberként visszatérő Jack Frost történetének megvalósítására még egy ideig hajlott is volna a színész, ám végül kiszállt a dologból. Így hát Michael Keaton kapta meg ezt a cseppet sem karrierépítő lehetőséget, melynek kritikus súlyai alól végül sikerült egész jól továbblépnie.

Külön érdekesség, hogy George Clooney feje felett a csillagok akkor a lehető legrosszabbul álltak, hiszen a hóemberes történetet pont a Batman és Robin miatt hagyta ott, azon filmje kedvéért, amit a mai napig karrierje sötét foltjaként emleget és amit még a feleségének is megtiltott, hogy egyszer is megnézzen. Az már pedig csak egy plusz csavar, hogy Bruce Wayne szerepét előtte két filmen át is Michael Keaton játszotta, aki a szuperhős jelmez után bátran ugrott bele abba a rosszul elsült, tragikus jeges kalandba. Ám akárhogy is nézzük, mindketten szerencsésen jöttek ki eme elbaltázott döntésekből és a mai napig Hollywood elismert színészeiként tartják őket számon.

George Clooney Batman bőrében, Alicia Silverstone és Chris O'Donnell társaságában.
forrás: InterCom
George Clooney Batman bőrében, Alicia Silverstone és Chris O'Donnell társaságában.

És ezt láttad már?

Galéria / 10 kép

Akkor és most: George Clooney

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok