A ruhák szortírozásán sok múlik: egyrészt időigényes, másrészt ahányfelé válogatod szét a szennyest, annyi programot kell elindítanod a mosógéppel. Erre több trükköt is bevethetsz, attól függően, hogy mennyire félted a ruháidat és hány főre mosol:
• Ne válogass színek szerint, csak két szempont mentén: világos/sötét és nehéz/könnyű ruhadarabok. Ha aggódsz, hogy a ruhák megfogják egymást, moss 30 fokon vagy dobj a mosógépbe egy színfogó kendőt.
• A színfogó kendővel és a 30 fokos mosással azt is megoldhatod, hogy nem színek, hanem családtagok alapján válogatod a ruhákat. Legyen mindenkinek egy saját szennyestartója, egyszerre csak egy családtag szennyesét dobd a mosógépbe, és így megspórolhatjátok a tiszta ruhák szortírozását.
• Ha mégis maradnál a színek szerinti válogatásnál, minimalizáld a kategóriákat, például így: pirosak/narancssárgák/rózsaszínek, kékek/zöldek, szürkék/citromsárgák/drappok, sötétek, fehérek.
• Válts több szennyestartóra: ha meg tudod oldani, egy nagy szennyeskosár helyett szerezz be több kicsit (még jobb a szennyeszsák, mert ezek helytakarékosabbak). Címkézd fel őket, és dobáljátok a ruhákat rögtön a megfelelő színhez vagy névhez.
Okos tippek a mosáshoz profiktól
Ennyit a békés alvásról.7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!
Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.
10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint
Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.
Külföldön vadásszák, itthon könnyen elérhető: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel ebből a zöldségből
Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.