1. Gombás lasagne
Nemcsak hihetetlenül finom, de remek vendégváró fogás is!
Hozzávalók:
Lasagne tészta (méretétől függően körülbelül négy rétegnyi mennyiség)
70 ml olívaolaj
500 g gomb
Só
1 nagy vöröshagyma
100 g bébispenót
4 gerezd fokhagyma
40 g sótlan vaj
A szósz sűrítéséhez liszt
250 ml tej (érdemes zsíros tejet választani)
Szerecsendió (opcionális)
Frissen őrült bors
100 g parmezán sajt (a fele a szószba a fele a lasagne tetejére kerül)
250 g mozzarella a lasagne rétegeihez adva
Elkészítés:
Vágjuk vékony szeletekre a gombákat, majd kevés olívaolajon pirítsuk meg őket, amikor kész vannak szedjük őket ki egy tálba. Ezután dinszteljük meg a hagymát, kicsit később mehet rá a fokhagyma, aztán a só, bors és a vaj. Kis kevergetés után a tej, és végül parmezán sajt. Van aki beáztatja a lasagne lapokat, van aki nem, szóval csináld úgy ezt a folyamatot, ahogy neked kényelmes. A szószunk már elég sűrű? Akkor jöhetnek a rétegek! Tészta, szósz rá a bébispenót, aszalt paradicsom, majd egy réteg tészta, aztán szósz, bébispenót, aszalt paradicsom, sajt, gomba ismét egy sor tészta majd rá szósz, sajt, gomba egy kis frissen őrölt fekete bors. Az egészet fedjük be alufóliával, vigyázzunk, hogy ne érjen a sajtos réteghez. Majd tegyük be a sütőbe körülbelül 200 fokra és 20 percig mehet így, majd vegyük le róla a fóliát és még 10 percig süssük tovább amíg aranybarna nem lesz és kész is vagy.