Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

Sokkoló tünetet észlelt: Miley Cyrus ezért adta fel a vegán táplálkozást

Sokkoló tünetet észlelt: Miley Cyrus ezért adta fel a vegán táplálkozást
Forrás: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Öltöztesd életed abba, ami értékes! - az Answear.hu-val!

Promóciók

Klasszikusra hangolva - Megérkeztek a népszerű Gino Rossi és Badura márkák vadonatúj cipői és táskái a CCC polcaira

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Facebook
Twitter
Pinterest

Miley Cyrus egészen különös magyarázatot adott arra, hogy 7 év után miért is döntött így.

Miley Cyrusról mostanra már viszonylag sokan elfelejtették azt - vagy inkább úgy fogalmazunk, hogy az utóbbi években ezen tény kikopott a bulvártémák listáiról -, hogy egykoron vegán volt, és egészen különleges oka van annak, hogy ma már nem az.

Az énekesnő még 2013-ban döntött a növényi alapú étrend mellett, miután imádott kutyáját Floydot, megölte egy prérifarkas. Miley Cyrus ezután örömmel beszélt arról, hogy életmódot váltott és viszonylag rövid időn belül Hollywood egyik legismertebb vegán nagykövete lett, kritizálta a szőrmeipart és hírnevével megpróbált még több embert meggyőzni arról, hogy ez az életmód a lehető legjobb, amit tehetnek nemcsak a testükkel, de az állatokkal is. A sztár annyira komolyan gondolta a dolgot, hogy 2017-ben két vegán témájú tetoválást csináltatott a csuklóira, az egyikre a „Be Kind”, a másikra pedig a The Vegan Society szimbóluma, azaz egy napraforgó került. Közben pedig aktívan posztolt is a témáról a közösségi médiában. Ezért is lepte meg a rajongóit nagyon az, amikor Miley 2020-ban a The Joe Rogan Experience című műsorában elárulta azt, hogy étrendje megváltozott. Miután közel hét éven át határozottan támogatta a vegán diétát és az életmódot, azt mondta, hogy: „Kénytelen voltam a halat és az omegákat bevezetni az életembe, mert az agyam nem működött megfelelően”. Majd hozzátette, hogy egy nagyon szigorú vegán étrendet követett, és egy ponton már olyan heves fájdalmat érzett a csípőjében, amiről úgy vélte, hogy az alultápláltsághoz kapcsolódik. De kitért arra is, hogy sírt, amikor a volt férje, Liam Hemsworth egy darab halat sütött neki a grillen, mert akkor tudatosult benne, hogy állati fehérjét kell bevinnie a szervezetébe, mint mondta, hihetetlenül tragikus élményként élte meg mindezt. A halak ugyanis szintúgy közel állnak Miley szívéhez, Valójában 2015-ben a The Tonight Show-ban beszélt arról, hogy halak intelligens mivolta miatt döntött a vegán életmód mellett, és volt egy saját gömbhala, akit szintúgy a karjára tetováltatott. Az énekesnő azóta peszkateriánusnak vallja magát, azaz a zöldségek és a növényi alapú ételek mellett halat is fogyaszt. Az energiaszintje ismét a régi, rájött arra, hogy ahhoz, hogy órákon át teljesíteni tudjuk a színpadon, halból származó zsírokra és fehérjékre van szüksége, amire mint mondja: „a végtelen számú avokádó soha nem képes”.

Miley döntését nemcsak a rajongók, de a szakemberek is erősen kritizálták, akik szerint a megjegyzései megalapozatlanok és homályosak, arról nem beszélve, hogy az utóbbi években egyre több magát vegánnak mondott híresség hagyott fel az addig széles körben terjesztett és dicsért életmódjával. Anne Hathaway, Zooey Deschanel, Channing Tatum és Ellen DeGeneres is maga mögött hagyta a növényi alapú étkezést, és bár ez mindenkinek a maga döntése, akkor is úgy látják a téma specialistái, hogy a sztárok ezzel a húzással nemcsak hiteltelenné válnak, de sokat is ártanak a vegán étrend hírnevének, ami valljuk be a mai napig is erősen megosztja a közvéleményt. De tény és való, hogy mindenkinek szíve joga elhagyni egy utat ha nem érzi rajta komfortosan magát, az már más kérdés, hogy ilyenkor joggal merül fel a kérdés a csalódott rajongókban: vajon csak egy felelőtlenül és átgondolatlanul megélt szalmalángnyi "divathóbort" volt ez is?!

Mint írtuk számos híresség választotta a vegán életmódot! Mutatjuk, hogy kik azok, akik még aktívan kitartanak a növényi étrend mellett - legalábbis a legjobb tudásunk szerint!

Galéria / 7 kép

7 híresség, aki a vegán életmódot választotta

Megnézem a galériát

Videók

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Öltöztesd életed abba, ami értékes! - az Answear.hu-val!

Promóciók

Klasszikusra hangolva - Megérkeztek a népszerű Gino Rossi és Badura márkák vadonatúj cipői és táskái a CCC polcaira

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

7 betegség, amit az arcod jelezhet: többek, mint apró bőrhibák, súlyos gondra is utalhatnak!

A szem a lélek tükre – az arcunk, hajunk állapota pedig az az egészségünké. Bár nyilván nem így szól a mondás, mégis rengeteg igazság van benne. Ugyanis az a bőrünk, hajunk, szinte azonnal jelez, ha nincs valami rendben a szervezetünkkel. Eláruljuk, ezek az elváltozások pontosan mit jelentenek.

Kép
Sztárok

Zseniális fotók! Jennifer Lopez kutyahasonmásától elolvadt az internet

Erre nincsenek szavak! Most tartották az első Pet-gálát, ahová a kutyák a sztárok MET-gálás ruháiban érkeztek!

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek gazdagságot és szerencsét hoz a májusi telihold: rájuk nagyon pozitívan hat a virághold!

A májusi teliholdat az asztrológiában virágholdnak is nevezik. Tudd meg, miért!

Kép
Életmód

Az asztrológia szerint ezen a napon válik valóra a legtöbb álom: ekkor van a tízmilliószoros nap, ekkor van itt az ideje a manifesztációnak!

Nemcsak egy ritka égbolti jelenség lesz látható 2024. május 23-án az égbolton! A virághold csak a ráadás, ugyanis ekkor van az év egyik tízmilliószoros napja.

Kép
Szépség

A vásárlók szerint ez a 2000 forint alatti termék 15 évvel fiatalabbá teszi őket

A szem alatti sötét karikákkal te is jó ideje tehetetlen vagy? Könnyen lehet, hogy itt a tuti megoldás a problémára!

Kép
Sztárok

Többször próbált öngyilkos lenni - 7 sötét titok Diana hercegnéről, ami csak a halála után derült ki

Még 27 évvel tragikus halála után is újabb és újabb meglepő információk törnek a felszínre, melyek teljesebb képet adnak a szeretett Diana hercegnéről.