Jó tudni: a szervezet semmilyen más fehérjét nem tud endogén fehérjékké alakítani. Az alacsony zsírtartalmú túró biológiai értéke (ez azt jelzi, hogy 100 gramm fehérjéből hány grammot képes a szervezet endogén fehérjévé alakítani) 81 - ez az érték magasabb, mint ami például a baromfi- vagy sertéshúsban található. És mivel a túl sok koleszterint, purint és telített zsírsavat tartalmazó hús megterheli az ereket és a szívet, így itt is a sovány tejtermékek jelentik a legjobb megoldást. Mert amellett, hogy zsírmentesek, nem jelentenek kockázatot a szívkoszorúér-betegségre sem.
Egy tuti superfood: Alacsony zsírtartalmú túró
Kevesen gondolnák azt, hogy ennyi szuper tulajdonság rejtőzik az alacsony zsírtartalmú túróban.Demencia tünete lehet, ha így étkezel: 7 jel, ami a retteget kórra utalhat
Alapvetően a legrettegettebb betegségtípus az időskori memóriavesztés. Ennek egy formája a frontotemporális demencia, melynek jellemzője az olykor egészen megszállott, ismétlődő viselkedés, ez pedig egy friss kutatás szerint sok esetben elsősorban az étkezési szokásokban jelenik meg.
A 6 legjobb vitaminpáros, amik együtt a leghatékonyabbak: tökéletesen kiegészítik egymást!
Amennyiben nem napi 1 multivitamint szedsz, felmerülhet a kérdés, hogy vajon melyik vitamin mivel kompatibilis, mit mivel érdemes egyszerre bevenni. Egyszerre az összeset letudni ugyanis kényelmes megoldásnak tűnhet, de a szakértők nem minden esetben javasolják ezt. Most megmutatjuk, mik azok, amiket érdemes összepárosítani!