A filmet eredetileg 1959-ben kezdték el, ám csak 1963-ban került a mozikba. Első körben már a díszlettel is gond volt, az angliai forgatáson a hőmérsékleti különbségek miatt hamar megsemmisült a felépített Egyiptom, így tehát újra el kellett készíteni az egészet. A munkálatok viszont nem kis késést eredményeztek, így az eredetileg felkért színészek, Peter Finch és Stephen Boyd távoztak a produkcióból és helyükre jött Rex Harrison és Richard Burton. Az első rendezőt pont ezen fennakadások miatt kirúgták, így őt Joseph L. Mankiewicz váltotta, akinek a karrierje bánta az alkotást. A film végül 44 millió dollárba került, ez mai árfolyam szerint közel 15 milliárd forintot jelent. Elizabeth Taylor 1 millió dollárt tehetett zsebre a szerepért, ezek persze a mai filmkészítés világában már nem olyan nagy összegek, de 1963-ban rengetegnek számított, olyannyira soknak, hogy majdnem csődbe vitte a 20 th Century Foxot, amit végül két évvel később a A muzsika hangja húzott a slamasztikából.
10 világhírű film, melynek kész rémálom volt a forgatása
Egy film látványvilágán bizony nagyon sok múlhat, éppen ezért a készítők mindent meg is tesznek azért, hogy a lehető legélethűbben tálalják elénk az elkészült művet.7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!
Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.
10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint
Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.
Külföldön vadásszák, itthon könnyen elérhető: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel ebből a zöldségből
Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.