Galéria
Forrás:

Igazi ördögi kör: minél jobban stresszelsz a vírus miatt, annál valószínűbb, hogy szenvedni fogsz tőle, a kortizol nevű hormon termelődése ugyanis gyengíti az immunrendszert. Olvasd el ezt a cikket, ha szeretnéd enyhíteni a járvány miatti szorongásod.


Forrás:

Persze, nem most az otthonodban kell túlerőltetned magad, de az alacsony és közepes intenzitású gyakorlatok is csökkentik a kortizol-szintet és erősítik az immunrendszert. Vigyázz, hogy tényleg ne erőltesd túl magad, mert a kimerült test is fogékonyabb a fertőzésekre.

Napi 30-60 percet azért nyugodtan mozoghatsz. Próbáld ki a hulahoppot!


Forrás: Ha home office-ból dolgozol, pláne nem lehet most kifogásod, megnyerted alvásnak az egyébként közlekedésre szánt időt. 7-9 óra alvás az ideális a felnőtt szervezet számára.
Forrás:

Az influenzaoltás ilyenkor is hasznos, de az oltásokról mindenképp egyeztess telefonon a háziorvosoddal.


Forrás:

Egyszerű módja a testedben lévő egészséges baktériumok támogatására, turbózd fel a gyomrodban lévő probiotikumokat és mikróbákat. Utóbbiak egészséges működését segíti még a fokhagyma, a hagyma, a gyömbér, a savanyú káposzta és az erjesztett ételek.

 


Forrás:

A most aktuálissá vált otthoni főzéssel sokkal könnyebb egészségesen és változatosan táplálkozni. Egyél sok színes zöldséget, gyümölcsöt, leveles és sötétzöld levelű zöldségeket, bogyóféléket és magvakat, cinkben és D-vitaminban dús ételeket. Utóbbiból könnyen hiány alakulhat ki a szervezetedben, ezért azt szedheted étrendkiegészítő formájában is. Próbáld kerülni a cukrot, a transzzsírokat és az alkoholt.

 


Forrás:

A dohányzóknak nagyobb az esélyük, hogy elkapják a koronavírust és annak is nagyobb a kockázata, hogy ha elkapják, súlyosabb tüneteik vagy komplikációik legyenek.


7 dolog, ami tényleg segíti az immunrendszered optimális működését

Manapság egyre több betegség üti fel a fejét, így fontos, hogy a lehető legjobb stratégiát kövessük a védekezésben.