Szórakoztató és hatásos otthoni mozgásforma házi karantén idején: a hulahopp

Szórakoztató és hatásos otthoni mozgásforma házi karantén idején: a hulahopp

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Facebook
Twitter
Pinterest

Engedd vissza az életedbe gyermekkorod kedvenc játékszerét, hogy fitten tartson és megnevettesen a home office-ban és házi karanténod idején.

Néhány hónappal ezelőtt egy barátnőmtől hallottam a hulahopp áldásos hatásairól (tudni kell, hogy gyenge pontom a has hatékony formálása), és be is szereztem egy súlyozott, 1,4 kg-os karikát. Elkezdtem vele gyakorolni, egy hosszabb utazás ugyan néhány hónapra eltérített tőle, de pár hete újra nekiálltam, és igyekszem naponta vagy kétnaponta használni. Itt megjegyezném, hogy egyáltalán nem vagyok egy fitt-tündér, mégis pár hét gyakorlás alatt eljutottam oda, hogy több mint tizenöt percig nem esik le a karika. A gyors fejlődés pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizzem a motivációmat.

Főleg az eljén, tanulásnál elég sokat röhögtem a bénázásomon, aztán, egyik alkalommal sok gyerekes vendégség volt nálunk, és vagy két óráig elszórakoztattuk a kölyköket azzal, hogy felváltva stopperezték, melyikük meddig bírja.

gif

Két dolog kell csak hozzá, egy hulahopp (én ezt a nehezítettet vettem, amit házhoz lehet rendelni, és az első három alkalom után megszoktam a súlyát), meg egy kb 2x2 négyzetméteres terület. Az elején összesen 10 percig bírtam, és legalább 20-szor leesett közben a karika. Mostanra már 25-30 perces edzéseket nyomok és 2-3-szor esik le ezalatt a karika, nem mintha számítana, sőt, plusz farizom erősítés érte leguggolni (haha).

Kép

Számomra az a legjobb benne, hogy erősíti a core izmaimat, amit érzek is, mert már nem fáj a derekam, ami korábban mindig problémát okozott a sok ülőmunka miatt, illetve cipekedés (stylinggal = ruhákkal teli ikeás zsákok emelgetésével is foglalkozom) miatt. De, persze a hasizmomban is érzem! Sőt, nem várt előnyei a fenék és combizom formálódása is, mert megfeszítve tartom őket, illetve a bicepszem is kezd kialakulni, mert végig vállmagasságban kell tartanom a karjaimat.

Én nem nagyon szeretem váltogatni azt, ahogy csinálom, mert a mozgás monotonitásához nagyon jó berakni egy sorozatot vagy filmet, de ha téged zavar az egyhangúsága, akkor ezt a videót ajánlom:

Végezetül pedig, ha én nem győztelek meg, akkor majd Doutzen Kroes hasizmai!

Kép

Galériánkban még több tippet találsz hasizmod edzésére, egyenesen a sztároktól!

Galéria / 9 kép

Sztárok hasizom gyakorlatai az Instagramról

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.