Szexszimbólum volt Hollywoodban, mégis sokat szenvedett: ilyen volt Gábor Zsazsa élete valójában

Szexszimbólum volt Hollywoodban, mégis sokat szenvedett: ilyen volt Gábor Zsazsa élete valójában
Forrás: Getty Images

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Promóciók

Rózsaszíntől a cseresznyepirosig: a CCC tavaszi Jenny Fairy, DeeZee és Nine West New York kollekciója elbűvölő színekben és formákban érkezik fantasztikus áron, 4995 Ft-tól

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Gábor Zsazsa igazi szupersztár volt, karrierje elképesztő ívet járt be, a magánéletében sokat szenvedett.

Gábor Zsazsa nevét hazánkban szinte mindenki ismeri, hiszen a színésznő volt a 20. század egyik leghíresebb magyar származású sztárja. Zsazsa Gábor Sári néven született Budapesten, 1917-ben, szülei középső lányaként, volt egy nővére, Magda és egy húga, Éva, akik szintén színésznők lettek. Mivel mindhárman ragyogóan szépek voltak, az akkori média kedvelt szereplőivé váltak, a sajtó gyakran csak Gábor-lányokként hivatkozott rájuk. Gábor Zsazsa karrierje tulajdonképpen azzal kezdődött, hogy 1936-ban, 19 éves korában megnyerte a Miss Hungary szépségversenyt. Ekkor már egy éve házas volt, 18 évesen egy török diplomatához, Burhan Asaf Belge-hez ment feleségül. 1941-es válásuk után Gábor Zsazsa testvérei után ment Hollywoodba, hogy ő is színésznői karriert építsen.

Gábor Zsazsa gyönyörű nő volt, nem csoda, hogy lábai előtt hevert Hollywood.
forrás: Getty Images
Gábor Zsazsa gyönyörű nő volt, nem csoda, hogy lábai előtt hevert Hollywood.

Gábor Zsazsa a magyar szexszimbólum Hollywoodban

Gábor Zsazsa alig érkezett meg Hollywoodba, szinte azonnal újabb házasságot kötött. 1942-ben hozzáment a Hilton szállodalánc alapítójához, Conrad Hiltonhoz, akitől 1947-ben gyermeke született, Francesca Hilton, aki Paris és Nicky Hilton másodfokú nagynénje volt. Sajnos Francesca Hilton élete nagyon szomorú volt, apja szinte semmit sem hagyott rá a mesés vagyonából, emiatt élete utolsó heteiben már hajléktalanként élt. 2015-ben hunyt el, egy évvel korábban, mint édesanyja.

Gábor Zsazsa élete sem volt könnyű, noha hollywoodi filmcsillagként és szexszimbólumként szinte mindenkinél sikeresebb volt, a magánéletében nem jöttek össze igazán a dolgok. 1947-ben másodjára is elvált, ezután az Oscar-díjas színészhez, George Sanders-hez ment feleségül, akivel 1954-ben mentek szét, a férfi 1970-ben feleségül vette a nővérét, Magdát is. Zsazsának ezután még öt olyan férje volt, akikkel csupán néhány évre házasodott össze, egyiküktől sem született gyermeke. Utolsó férjéhez, Frédéric von Anhalthoz 1986-ban ment feleségül, vele már élete végéig, 2016-ban bekövetkezett haláláig együtt maradt. Gábor Zsazsa csaknem 100 évig élt, alig két hónappal születésnapja előtt hunyt el, 99 évesen.

Gábor Zsazsa élete utolsó évtizedében sok szörnyűségen ment keresztül, 2002-ben autóbalesetet szenvedett, emiatt 85 évesen kómába esett. Csodával határos módon felébredt, ám ettől fogva élete végéig mások segítségére, ápolására szorult. 2004-ben, 87 évesen öngyilkosságot kísérelt meg, férje azonban még időben rátalált, így megmentették. 2010-ben kisesett az ágyából és összetörte magát, 3 és fél órán át műtötték, ezt is túlélte. 2011-ben ismét kórházba került, ennek oka, hogy megtudta, elhunyt legjobb barátnője, Elizabeth Taylor.

Most pedig íme 15 felejthetetlen idézet Gábor Zsazsától!

Galéria / 15 kép

15 felejthetetlen Gábor Zsazsa idézet

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

Ez a csodaszer elképesztő módon támogatja az agyad egészségét, és megőrzi a fiatalságát: a cink 5 jótékony hatása

Nos, mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy van egy csodaszer, melynek a rendszeres fogyasztásától megfiatalodik az agyad? Bizony, sokan nem tudják, de a cink jótékony hatásai közé tartozik többek között az is, hogy képes serkenteni, fiatalítani az agyi funkciókat. Ám nem csupán ez az egyetlen jótékony hatása van. Nézzük is, melyek ezek.

Kép
Életmód

Félresikerült póthaj, elrontott vágás! A Next Top Model történetének 10 legrosszabb átalakítása

Az America's Next Top Model, azaz a Topmodell leszek! évadjaiban voltak egészen elképesztő átváltozások!

Kép
Stílus

Zendaya ruhaválasztásával Carrie Bradshaw-t másolta: na de kinek állt jobban a szett?

Zendaya nem először merült el a nosztalgia tengerében, ezúttal Carrie Bradshaw adta neki az inspirációt!

Kép
Életmód

16 érdekesség, amit te sem tudtál a Szellemirtókról

Negyven évvel az első film sikere után most itt a Szellemirtók – A borzongás birodalma. De hogyan született az eredeti?

Kép
Sztárok

Tényleg válnak? Az Orlando Bloomról és Katy Perryről készült új fotók választ adnak a kérdésre!

Már több mint három éve annak, hogy Orlando Bloom és Katy Perry közösen mutatkoztak volna. Most végre választ adtak a pletykára, hogy tényleg válnak-e!

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: A legjobb arcmaszkok 800 Ft alatt - bőrtípus és bőrprobléma szerint

Nagyon szuper akciós arcmaszkokat találtunk a Notino heti ajánlatában!