Még a családja is tiltakozott ellene! A film, ami kis híján tönkretette Zoe Saldana karrierjét

Még a családja is tiltakozott ellene! A film, ami kis híján tönkretette Zoe Saldana karrierjét
Forrás: Getty Images

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Zoe Saldana a mai napig nehezen számol el a lelkiismeretével emiatt a film miatt.

Zoe Saldana 8 évesen szinte biztos volt abban, ha felnő, akkor színésznő szeretne lenni, és ezen álmairól nem is nagyon tett le. 1995-ben, 17 évesen már kisebb színházi előadásokban kapott lehetőséget, majd 1999-ben az Esküdt ellenségek egy aprócska mellékszerepében kezdte meg filmes pályafutását, amit a 2002-ben bemutatott Álmok útján indított el igazán.
A színésznő már olyan alkotásokon volt túl, mint a Sötétségben - Star Trek, az Avatar, a Lopott szavak vagy A galaxis őrzői első részén, amikor megkeresték őt egy ígéretesnek tűnő alkotás lehetőségével. Na de kezdjük is az elején!
Cynthia Mort rendezőnő 2003-ban, a világhírű amerikai énekesnő és emberjogi aktivista, Nina Simone halála után gondolta úgy, hogy forgatókönyvet ír a néhai ikon életéről. Az ötlet kezdetben a Paramountnak is tetszett és bele is egyeztek a gyártásba, ám az idő múlásával és a jogutódok erős kritikái miatt már egyre kevesebb fantáziát láttak az alkotásban, így egy ponton kiszálltak a projektből. Kezdetben Mary J. Blige-t szemelték ki a film főszerepére, de hosszútávon sajnos vele kapcsolatban is problémákba ütköztek, így mielőtt kirúgták volna, inkább kiszállt a filmből. Ekkor merült fel Zoe Saldana neve, aki végül rábólintott az akkor már évek óta fiókban pihenő ötletre, és 2016-ban mozikba is került a Nina című dráma.

Zoe Nina szerepében 2016-ban.
forrás: RLJ Entertainment
Zoe Nina szerepében 2016-ban.

Cynthia Mort rendezőnőt kezdetben sokan támadták azért, hogy csak a hírneve miatt döntött a színésznő mellett, ám ő ezen állításokat a mai napig tagadja. Kezdetben Zoe is mindent megtett azért, hogy szélesebb körben is hírét vigye az alkotásnak, és még akkor sem adott lejjebb a lelkesedéséből, amikor már egyértelműen látszott az, hogy a film minden szempontból hatalmas bukás volt - sőt mi több, a sztár szerepválasztását a családja is erősen kritizálta.

Nina Simone 1969-ben.
forrás: Gerrit de Bruin - Wikipedia
Nina Simone 1969-ben.

2020-ban azonban az ő álláspontja is megváltozott, és egy interjú során bocsánatot kért nyilvánosan és bevallotta, hogy soha nem kellett volna Ninát eljátszania. A részben haiti, dominikai és Puerto Ricó-i származású sztár szerint ugyanis hiába fekete bőrű ő is, mint mondja: „Minden erőmmel azon kellett volna lennem, hogy egy fekete nő játssza el őt, ezt a kivételes tökéletes fekete nőt”. A szerep kedvéért állítólag még feketébbre festették a bőrét, és műorrot kapott, szóval valahol érthető az, hogy az évek múlásával tudatosult benne is azon tény, hogy nem volt a legjobb ötlet rábólintana erre a filmre. A lelkiismerete pedig azóta se hagyja nyugodni, szerinte ugyanis Nina öröksége jobbat érdemelt volna, talán pont emiatt nyilatkozta azt, hogy a mai napig nem tudja rávenni magát arra, hogy meghallgassa a néhai jazzénekesnő dalait, persze választ is adott a miértekre: „Úgy éreztem, hogy megbántottam”. Zoe azóta nagyon figyel arra, hogy tényleg csak olyan munkákat vállaljon el, ami minden szempontból megállja a helyét és amivel ő is tökéletesen tud azonosulni.

Nem mellesleg nem Zoe Saldana az egyetlen olyan színész, aki szégyenkezve gondol vissza egy korábbi filmszerepére! Nézd csak!

Galéria / 10 kép

10 színész, aki mai napig utálja híres filmszerepét

Megnézem a galériát

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Stílus

3 nyári ruhadarab, ami már nem lesz divatos 2024-ben - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Természetesen most sem kell szigorúan a szekrény mélyére száműznöd ezeket a ruhadarabokat, de azért érdemes adni egy esélyt ezeknek az új divatirányzatoknak is.

Kép
Életmód

Így tüntetheted el a zsírt a karodról pár nap alatt - ezt a trükköt a mindennapokba is könnyedén beépítheted!

Nemcsak a hason és a fenéken múlik a bikini forma, hanem a felkarokon és a combokon is. Mutatunk egy trükköt, amivel napokon belül látható eredményt érhetsz el!

Kép
Életmód

Mutatjuk a Bridgerton család 10 leforróbb intim jelenetét! - Ezek a rajongók kedvencei!

A Bridgerton család sorozatban nincs hiány az intim jelenetekből, és egy-kettő igen emlékezetesre sikerült. Mutatjuk a 10 leforróbb intim jelenetet Bridgertonból!

Kép
Sztárok

A magyar színésznő, aki Erno Laszlo felesége volt, de Greta Garbóhoz is szerelmi szálak fűzték

Gombaszögi Irén kalandos életéről viszonylag keveset hallattunk, pedig bizony cseppet sem volt unalmas!

Kép
Sztárok

Hűha! Blake Lively egy több mint 7 millió forintos farmerben pompázott! Mutatjuk a méregdrága ruhadarabot - FOTÓ

Blake Lively stílusa mindig ámulatba ejt minket, most viszont nemcsak a megjelenése, hanem annak ára is: egy több mint 7 milliós farmerban jelent meg! Fantasztikusan nézett ki, de vajon megérte az árát?

Kép
Életmód

Nem csak időseknél fordul elő a probléma: 8 hatásos és természetes módszer a visszér ellen

Minden tévhittel ellentétben, a visszérproblémák nem csupán az időseket érintik, sajnos fiatalabb korban is egyre gyakrabban fordulnak elő, főleg olyan tényezők hatására, mint a genetika, a terhesség, az elhízás, a hosszas álló- vagy ülőmunka, és a nem megfelelő cipőviselés. Emellett pedig a kor előrehaladtával is nagyobb eséllyel alakul ki. Az alábbiakban olyan hatásos módszereket hoztunk, melyek segíthetnek felvenni a harcot a visszér ellen.