Még a családja is tiltakozott ellene! A film, ami kis híján tönkretette Zoe Saldana karrierjét

Még a családja is tiltakozott ellene! A film, ami kis híján tönkretette Zoe Saldana karrierjét
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Zoe Saldana a mai napig nehezen számol el a lelkiismeretével emiatt a film miatt.

Zoe Saldana 8 évesen szinte biztos volt abban, ha felnő, akkor színésznő szeretne lenni, és ezen álmairól nem is nagyon tett le. 1995-ben, 17 évesen már kisebb színházi előadásokban kapott lehetőséget, majd 1999-ben az Esküdt ellenségek egy aprócska mellékszerepében kezdte meg filmes pályafutását, amit a 2002-ben bemutatott Álmok útján indított el igazán.
A színésznő már olyan alkotásokon volt túl, mint a Sötétségben - Star Trek, az Avatar, a Lopott szavak vagy A galaxis őrzői első részén, amikor megkeresték őt egy ígéretesnek tűnő alkotás lehetőségével. Na de kezdjük is az elején!
Cynthia Mort rendezőnő 2003-ban, a világhírű amerikai énekesnő és emberjogi aktivista, Nina Simone halála után gondolta úgy, hogy forgatókönyvet ír a néhai ikon életéről. Az ötlet kezdetben a Paramountnak is tetszett és bele is egyeztek a gyártásba, ám az idő múlásával és a jogutódok erős kritikái miatt már egyre kevesebb fantáziát láttak az alkotásban, így egy ponton kiszálltak a projektből. Kezdetben Mary J. Blige-t szemelték ki a film főszerepére, de hosszútávon sajnos vele kapcsolatban is problémákba ütköztek, így mielőtt kirúgták volna, inkább kiszállt a filmből. Ekkor merült fel Zoe Saldana neve, aki végül rábólintott az akkor már évek óta fiókban pihenő ötletre, és 2016-ban mozikba is került a Nina című dráma.

Zoe Nina szerepében 2016-ban.
forrás: RLJ Entertainment
Zoe Nina szerepében 2016-ban.

Cynthia Mort rendezőnőt kezdetben sokan támadták azért, hogy csak a hírneve miatt döntött a színésznő mellett, ám ő ezen állításokat a mai napig tagadja. Kezdetben Zoe is mindent megtett azért, hogy szélesebb körben is hírét vigye az alkotásnak, és még akkor sem adott lejjebb a lelkesedéséből, amikor már egyértelműen látszott az, hogy a film minden szempontból hatalmas bukás volt - sőt mi több, a sztár szerepválasztását a családja is erősen kritizálta.

Nina Simone 1969-ben.
forrás: Gerrit de Bruin - Wikipedia
Nina Simone 1969-ben.

2020-ban azonban az ő álláspontja is megváltozott, és egy interjú során bocsánatot kért nyilvánosan és bevallotta, hogy soha nem kellett volna Ninát eljátszania. A részben haiti, dominikai és Puerto Ricó-i származású sztár szerint ugyanis hiába fekete bőrű ő is, mint mondja: „Minden erőmmel azon kellett volna lennem, hogy egy fekete nő játssza el őt, ezt a kivételes tökéletes fekete nőt”. A szerep kedvéért állítólag még feketébbre festették a bőrét, és műorrot kapott, szóval valahol érthető az, hogy az évek múlásával tudatosult benne is azon tény, hogy nem volt a legjobb ötlet rábólintana erre a filmre. A lelkiismerete pedig azóta se hagyja nyugodni, szerinte ugyanis Nina öröksége jobbat érdemelt volna, talán pont emiatt nyilatkozta azt, hogy a mai napig nem tudja rávenni magát arra, hogy meghallgassa a néhai jazzénekesnő dalait, persze választ is adott a miértekre: „Úgy éreztem, hogy megbántottam”. Zoe azóta nagyon figyel arra, hogy tényleg csak olyan munkákat vállaljon el, ami minden szempontból megállja a helyét és amivel ő is tökéletesen tud azonosulni.

Nem mellesleg nem Zoe Saldana az egyetlen olyan színész, aki szégyenkezve gondol vissza egy korábbi filmszerepére! Nézd csak!

Galéria / 10 kép

10 színész, aki mai napig utálja híres filmszerepét

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.