Egy étterem névjegye: az étlap

étlap,étterem,minőség,alapanyag
Forrás: https://mimama-konyhaja.hu

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Jó éttermet viszont nem is olyan egyszerű találni, mint ahogy gondolnánk. Persze fontos a megközelíthetőség, de valljuk be, nem ez lesz az első számú szempont. Sokkal inkább számít a tálalt fogások minősége. Erre pedig már az étlap alapján is tudnak következtetni a szemfüles vendégek. De milyen szempontokat érdemes figyelembe venni?

A körítés

Egy kevésbé nívós étterem általában kevesebb figyelmet szentel az étlapnak. Pedig az étlap egy igazán árulkodó jel a hely színvonalára vonatkozóan. Ha például az étlap külseje piszkos, rendezetlen, esetleg már kopott, biztosak lehetünk abban,, hogy az ebédünk sem lesz kifogástalan.

Egy egyszerű, letisztult étlap sokkal elegánsabb, mint egy cikornyás, telezsúfolt, képekkel teletűzdelt darab. Ebből látható igazán, hogy a vendéglátóhely komolyan veszi a vendégek kiszolgálását, és nem csak a profitra törekszik.

Bár evidensnek tűnik, néhány étterem bizony elfeledkezik az árak feltüntetéséről. Hogy miért? Mert szeretnék elérni, hogy már azelőtt beleszeressünk egy fogásba, mielőtt megtudnánk az árát. Sajnos ennek a célja egyértelműen az, hogy a vendégek többet költsenek. Ilyenkor nincs más megoldás, mint a menekülés!

Természetesen az sem mindegy, hogy az étlap milyen formában kerül a vendég asztalára. Ha csak sietősen levágják elénk, akkor nem meglepő, ha sarkon fordulunk. De az sem sokkal megnyugtatóbb, ha az asztalon találjuk nem a legjobb állapotában.

A belbecs

Ha az étlap külseje rendben van, akkor érdemes egy pillantást vetni a belső felére is. Végtére is, a finom falatok miatt térünk be az étterembe.

Amit érdemes elsőként megfigyelni, hogy hány fajta étel közül válogathatunk. Bár csábító lehet a széles kínálat, egy étterem esetén nem biztos, hogy jó pont. Ha a legkülönbözőbb konyhák fogásait sorolják fel, akkor az azt jelenti, hogy nincs igazi specialitásuk. Azaz előfordulhat, hogy az étel minőségével nem leszünk elégedettek az étkezés után.

Hogy mennyire fog tetszeni a kínálat, attól is függ, hogy milyen konyhaművészet rajongói vagyunk. Ha nem szívleljük az ázsiai konyhát, valószínűleg nem fogunk tudni egy igazán jóízűt enni egy thai helyen. Ez teljesen egyéni ízléstől függ. Vegyük figyelembe az étlapon található különlegességeket! Ezek alapján már első látásra képet kaphatunk az étteremben található fogásokról.

Ami még sokat nyom a latba, az az alapanyagok származási helye. Ha helyi termelőktől szerzik be az ételek elkészítéséhez szükséges összetevőket, akkor nagy gondok már nem lehetnek a minőséggel.

https://mimama-konyhaja.hu

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Stílus

Diana hercegné után most Zendaya élesztette újra ezt az elfeledett trendet - meg is van a tavasz legnagyobb slágere!

A tenniscore már egy ideje elkezdte bontogatni, hogy aztán idén tavasszal mindent meghódítson.

Kép
Sztárok

Közel 400 millió forintos gyűrűt kapott Victoria Beckham, és nem ez az első: íme a Spice Girl 13 legszebb eljegyzési gyűrűje

Victoria Beckham szinte minden évben új eljegyzési gyűrűt kap David Beckhamtől szerelmük zálogaként. Összegyűjtöttük a 13 legszebbet!

Kép
Sztárok

Eva Longoria szűk ruhája nem sokat hagyott a képzeletre: 49 évesen megmutatta, mitől döglik a légy!

Ismét megmutatta Eva Longoria gyönyörű alakját: ebben a piros ruhában valami elképesztően szexi!

Kép
Életmód

7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!

Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 9 izgalmas hazai vállalkozó, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány vállalkozót!

Kép
Életmód

10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint

Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.