A csoki mindenhogy jó, magvakkal és aszalt gyümölccsel is!

csoki,mazsola,magvak,aszalt gyümölcs
Forrás: https://magzsola.hu
Facebook
Twitter
Pinterest

Ki ne ismerné az egész mogyorót tartalmazó csokikat vagy éppen az utánozhatatlanul finom, csokival bevont mazsolát? Ugye, hogy igazi ínyencségek, amik megmaradnak az ember emlékezetében és ízlelőbimbóiban?

Ismerjük meg az édes finomságot

A csokoládé kakaóbabból készül egy meglehetősen hosszadalmas eljárás során. Na de honnan származik ez az igazi finomság?

Az aztékok már jóval azelőtt felfedezték a kakaót, mint azt mi gondolnánk, bár akkoriban még az élénkítő hatása miatt volt népszerű és még finom édes sem volt. A 16. században Cortes fogyasztott először kakaóból készült italt, ami merőben más volt, mint a ma ismert variáció. Ezután a spanyolok hozták be a kakaót Európába, és a receptet óriási titkolózás övezte.

1828-ban feltalálták a sajtológépet, aminek segítségével egyszerűbb és sokkal finomabb kakaót készítettek, arról nem is beszélve, hogy jelentősen egészségesebbé is vált általa az ital.

Az első csokit 1847-ben gyártották, a tejcsoki pedig 1876-ig váratott magára, amit a Nestlé fivéreknek köszönhetünk.

Ét, tej és fehér? Mi a különbség?

Étcsokoládé: Minden csoki őse és alapja. Manapság minimum 35% kakaótartalommal kell rendelkeznie ahhoz, hogy étcsokinak lehessen nevezni. Minél magasabb a kakaótartalma, annál keserűbb a csokoládé és annál egészségesebb is. Arról nem is beszélve, hogy minden gyártó egyedi recept és technika alapján dolgozik, amivel elkészítik a jellemző ízélményt és állagot.

Tejcsoki: Ennek a típusnak már sokkal alacsonyabb a kakaótartalma, de legalább 25 százalék. A tejcsokoládé megszületése a Nestlé fivéreknek köszönhető.

Fehér csokoládé: Ez egyáltalán nem tartalmaz kakaóport, úgyhogy relatíve nem is csokoládéról beszélünk.

Miből van a bevont mogyoró és más drazsék?

A piac rendkívül színes, így megtalálhatjuk az étcsokiba mártott aszalványokat, de a mogyorót vagy mandulát is. Ebben az esetben egy megfelelően temperált csokiba mártják a drazsé alapját, és azt a megfelelő technikával megszárítják. Általában az étcsokis variáció 60 százalékos csokival készül.

Emellett méltán népszerű a tejcsokis és a fehércsokis változat is. Ez utóbbihoz inkább egy savanykásabb gyümölcs választása a jellemző a tökéletes harmónia kedvéért.

Mindezekhez kell a tökéletes technológia, amivel elérik a megfelelő állagot, hogy ne törjön a csoki, és szép fényes legyen a végeredmény.

https://magzsola.hu

Tovább olvasok
Kép
Sztárok

Rihanna meztelen jégkirálynőként pózol karácsonyi kampányában

A tervezővé avanzsált énekesnő most sem fogta vissza magát. Ez alkalommal meztelen jégkirálynőként, egy pár latex combcsizmában és kesztyűben pózol fehérnemű márkájának, a Savage X Fenty karácsonyi kollekciójában.

Kép
Életmód

5 hiba, amit zuhanyzáskor elkövetsz

Tulajdonképpen az már mindegy is, hogy zuhanyzás vagy fürdés közben, a lényeg, hogy mielőbb változtass rajtuk!

Kép
Sztárok

Catherine O'Hara újrakreálta a Reszkessetek, betörők! ikonikus jelenetét

A Kevin anyukáját megformáló Catherine O'Hara 30 év után újrakreálta a Reszkessetek, betörők! egyik ikonikus jelenetét.

Kép
Életmód

Ha kedveled az izgalmas szobanövényeket, a sellő farkú pozsgást imádni fogod

Ha hiányzik a tengerpart, vagy csak feldobnád valamivel az otthonod, esetleg valami frappáns ajándékra vágysz a barátnőid számára, van egy szuper tippünk!

Kép
Stílus

Fehér a feketétől: Megérinthetem a hajad?

Na ne! Ezt ne! Soha ne kérdezd meg egy feketétől sem!

Kép
Vegyélhazait

Karácsonyi dekorációk a #vegyélhazait csoportból

Te honnan szoktad beszerezni az ünnepi dekorációt: virágüzletből, piacról vagy te magad készíted el őket? Mi lenne, ha idén kipróbálnál valami újat!

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem