A csoki mindenhogy jó, magvakkal és aszalt gyümölccsel is!

csoki,mazsola,magvak,aszalt gyümölcs
Forrás: https://magzsola.hu
Facebook
Twitter
Pinterest

Ki ne ismerné az egész mogyorót tartalmazó csokikat vagy éppen az utánozhatatlanul finom, csokival bevont mazsolát? Ugye, hogy igazi ínyencségek, amik megmaradnak az ember emlékezetében és ízlelőbimbóiban?

Ismerjük meg az édes finomságot

A csokoládé kakaóbabból készül egy meglehetősen hosszadalmas eljárás során. Na de honnan származik ez az igazi finomság?

Az aztékok már jóval azelőtt felfedezték a kakaót, mint azt mi gondolnánk, bár akkoriban még az élénkítő hatása miatt volt népszerű és még finom édes sem volt. A 16. században Cortes fogyasztott először kakaóból készült italt, ami merőben más volt, mint a ma ismert variáció. Ezután a spanyolok hozták be a kakaót Európába, és a receptet óriási titkolózás övezte.

1828-ban feltalálták a sajtológépet, aminek segítségével egyszerűbb és sokkal finomabb kakaót készítettek, arról nem is beszélve, hogy jelentősen egészségesebbé is vált általa az ital.

Az első csokit 1847-ben gyártották, a tejcsoki pedig 1876-ig váratott magára, amit a Nestlé fivéreknek köszönhetünk.

Ét, tej és fehér? Mi a különbség?

Étcsokoládé: Minden csoki őse és alapja. Manapság minimum 35% kakaótartalommal kell rendelkeznie ahhoz, hogy étcsokinak lehessen nevezni. Minél magasabb a kakaótartalma, annál keserűbb a csokoládé és annál egészségesebb is. Arról nem is beszélve, hogy minden gyártó egyedi recept és technika alapján dolgozik, amivel elkészítik a jellemző ízélményt és állagot.

Tejcsoki: Ennek a típusnak már sokkal alacsonyabb a kakaótartalma, de legalább 25 százalék. A tejcsokoládé megszületése a Nestlé fivéreknek köszönhető.

Fehér csokoládé: Ez egyáltalán nem tartalmaz kakaóport, úgyhogy relatíve nem is csokoládéról beszélünk.

Miből van a bevont mogyoró és más drazsék?

A piac rendkívül színes, így megtalálhatjuk az étcsokiba mártott aszalványokat, de a mogyorót vagy mandulát is. Ebben az esetben egy megfelelően temperált csokiba mártják a drazsé alapját, és azt a megfelelő technikával megszárítják. Általában az étcsokis variáció 60 százalékos csokival készül.

Emellett méltán népszerű a tejcsokis és a fehércsokis változat is. Ez utóbbihoz inkább egy savanykásabb gyümölcs választása a jellemző a tökéletes harmónia kedvéért.

Mindezekhez kell a tökéletes technológia, amivel elérik a megfelelő állagot, hogy ne törjön a csoki, és szép fényes legyen a végeredmény.

https://magzsola.hu

Tovább olvasok
Kép
Sztárok

Barbie Ferreira, az új plus size stílusikon

Lesd el Barbie Ferreira stílustrükkjeit!

Kép
Stílus

Eukaliptusz, bükkfa és gránátalma: biológiailag lebomló anyagokból készülnek a jövő ruhái

A jövő ruhái 8 hét alatt totálisan lebomlanak. Kételkedsz? Mutatjuk!

Kép
Stílus

Lakatos Márk: Digitális divathetek harcolnak a divat fenntarthatóságáért

A digitális divatheteket nagyon izgalmas kezdeményezésnek tartom, akár kiegészítő programként egy hagyományos eseményen, akár önmagukban. Nem véletlen, hogy az InStyle őszi lapszámában is fontos szerepet kapott a téma, keressétek a frissen megjelent őszi lapszámban – addig pedig bemelegítésként jöjjön egy kis nézegetnivaló!

Kép
Sztárok

Csak egy ballonkabát és egy bomba test

Palvin Barbi ballonkabátban szexizett. Vajon van alatta fehérnemű vagy nincs?

Kép
Sztárok

Helena Christensen buja képeket készített Brooke Shieldsről

A kilencvenes évek szupermodellje, Helena Christensen meglepően buja fotósorozatot készített barátnőjéről, Brooke Shieldsről.

Kép
Shopping

Ezért a mintáért fog mindenki megvadulni idén ősszel

A ősz most egy egészen sajátos és új oldalát kelti életre a kifogyhatatlannak tűnő mintaválasztéknak.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem