Te tudtad? Ezért nem lett Diana után walesi hercegné Kamilla is

Kamilla hercegné,Kamilla hercegné 2018
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

24 éve annak, hogy Diana hercegné életét vesztette abban a bizonyos autóbalesetben, ám a királyi család életére még mindig hatással van. És ez különösen igaz Kamilla hercegnére.

A brit királyi család szövevényes életét és szabályait ember legyen a talpán, aki kitudja bogozni. Különösen igaz ez a nevekre, rangokra és címekre, de legalább már addig eljutottunk, hogy Katlin és Meghan miért nem hercegnő, és miért hercegné:

És ez még semmi, ha például Erzsébet királynő néhai férjét, Fülöp herceget vesszük alapul, akinek angolul így hangzott a hivatalos megszólítása:

His Royal Highness The Prince Philip, Duke of Edinburgh, Earl of Merioneth, Baron Greenwich, Royal Knight of the Most Noble Order of the Garter, Extra Knight of the Most Ancient and Most Noble Order of the Thistle, Member of the Order of Merit, Grand Master and First and Principal Knight Grand Cross of the Most Excellent Order of the British Empire, Knight of the Order of Australia, Additional Member of the Order of New Zealand, Extra Companion of the Queen’s Service Order, Royal Chief of the Order of Logohu, Extraordinary Companion of the Order of Canada, Extraordinary Commander of the Order of Military Merit, Lord of Her Majesty’s Most Honourable Privy Council, Privy Councillor of the Queen’s Privy Council for Canada, Personal Aide-de-Camp to Her Majesty, Lord High Admiral of the United Kingdom

Ezek után pedig talán el is törpül az a kérdés, hogy Kamilla hercegné megszólítása miért az, ami: Kamilla cornwalli hercegné. A meglepő pedig nem is a hossz, hanem Cornwall. Sokaknak talán fel sem tűnt eddig, de hiába házasodott össze Kamilla és Károly 2005-ben, Kamilla nem kapta meg a walesi hercegné elnevezést, noha Diana után ez járt volna neki.

diana hercegné
forrás: Getty Images

Az igazság igazából az, hogy Károly herceggel kötött házassága révén Kamilla automatikusan megkapta a walesi hercegné címet, de Lady Di-re való tekintettel úgy döntött, nem használja. Diana halála után ugyanis Kamilla - akit Diana csak úgy emlegetett barátai körében: a rottweiler - addig sem túl nagy népszerűsége mélypontra zuhant, és hallani sem akartak arról, hogy egyszer királynői rangban üljön férje mellett a trónon.

Az évek során persze Kamilla megítélése sokat változott, a fájó sebeket azonban nem áll szándékában feltépni, így jobban látta a cornwalli hercegnő, ha nem veszi fel a néhai Dianának kijáró címeket.

Kamilla hercegné,Kamilla hercegné 2018
forrás: Getty Images

És a történet itt még nem áll meg. Erzsébet királynő egészsége az utóbbi időben sokat romlott, így egyre többen beszélnek arról, ki fog majd elfoglalni ennek a zseniális és utánozhatatlan uralkodónak a helyét. Bármi is lesz a vége, már az is biztos, hogy Kamilla nem szeretne királyné lenni, korábban már leszögezte, hogy megelégszik a királyi hitves titulussal Károly esetleges trónra lépése után. Hát, majd meglátjuk.

Azért azt lehet, hogy ezeknek az előjogoknak viszont örülne!

Galéria / 12 kép

Igazából így szólítják egymást a királyi család tagjai, mikor senki sem figyel

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

7 könnyen lemásolható frizura, amire a francia nők esküsznek 2024-ben

Íme 7 könnyedén lemásolható frizuratrend 2024-re, amik a francia nők kedvenceik!

Kép
Életmód

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép
Életmód
Kép
Életmód

Toplista: A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!

Kép
Sztárok

Jennifer Lopez bemutatja: íme a tökéletes tavaszi outfit, ami elegáns, mégis kényelmes

Jennifer Lopez megint csak egy szuper outfitötletet hozott tavaszra!

Kép
Sztárok

Sokkoló, hogy a gyógyíthatatlan beteg Christina Applegate milyen vírust kapott el egy éttermi saláta miatt

Christina Applegate nem rég tudatta a rajongóival, hogy szklerózis multiplexszel élő, most pedig arról vallott, hogy súlyos betegséget kapott egy fertőzött salátától.