Tudtad? A bőrgyógyász szerint ezért nem szabad a zuhanyozás után azonnal testápolóval bekenni magadra

Tudtad? A bőrgyógyász szerint ezért nem szabad a zuhanyozás után azonnal testápolóval bekenni magadra
Forrás: Pexels

Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Promóciók

„A legpontosabb beszámoló Monroe életéről és haláláról” - olvass most bele az Istennő - Marilyn Monroe titkos életei című könyvbe

Facebook
Twitter
Pinterest

A testápoló bármilyen meglepő is, bizony nem mindig a legjobb választás a száraz bőr számára.

Sokaknak a mindennapi szépségrituáléjuk része az, hogy zuhanyozás után a testápolóért nyúlnak, ami szerencsére viszonylag gyorsan beszívódik a bőrbe, ezzel is perceket spórolva egy-egy sietős napon.

Az American Academy of Dermatology szerint viszont ez a mindennapi rutin nem éppen a legjobb a száraz és irritált bőr számára, éppen ezért érdemes a testápoló helyett egy másik alternatívát kipróbálni a zuhanyozás utáni szépségápolással töltött pillanatokra.

gif

Mi is az a bizonyos másik opció?

A szakemberek szerint ez a testápoló krém! Sokan azt gondolják, hogy a két termék egy és ugyanaz, ám ha megfigyeled, a két elnevezést teljesen tudatosan használják a gyártók a különböző termékeknél, épp azért, mert a testápoló krémek állaga sűrűbb. És épp ez az érv mellette fürdés után is, hiszen így bár tovább tart amíg beszívódik, de sokkal jobban hidratál, mint az egyszerű testápoló, és nem mellesleg hűsít, aminek köszönhetően nyugtatja a száraz bőrt.

A testápolók sajnos pont azért nem érik el a várt és tartóst hatást, mert túl hígak. Tény és való, hogy az egyik legnagyobb előnyük az, hogy gyorsan beszívódnak, ám ehhez sokszor erősen hígítják is őket a gyártók, és ezzel az eljárással vesztenek a hatékonyságukból. Pontosan ezért ajánlják a szakemberek a krémeket, amiket nyugodt szívvel bevethetsz, ha nem kell sehova sem sietned a fürdés után.

Fontos megjegyeznünk itt azt is, hogy még a szárazságra hajlamos bőrt sem kell minden nap kenegetned, inkább építs köré egy relaxáló rituálét. Azaz este vegyél egy forró fürdőt vagy adott esetben zuhanyt, utána kend be a testedet a megfelelő ápolóval, majd kapj fel egy vékony fürdőköpenyt és hagyd, hogy a készítmény dolgozzon. Hidd el, hogy a várt hatás így nem marad el!

Végezetül pedig nem hagynánk ki a mostanság egyre felkapottabb szilárd testápolókat sem, amik a különféle áruk tesztelésével foglalkozó Stiftung Warentest szerint szintúgy nem a legideálisabb választások a témában. Ezek a termékek úgy néznek ki, mint egy szappan, és akkor kezdenek el engedni formájukból, ha a bőrrel érintkezve az felmelegíti őket, és bár végeredményében nézve kicsit sem károsak, viszont nem is ápolnak úgy, mint ahogy mi gondolnánk.

És ezt láttad már?

Galéria / 7 kép

Ezek Selena Gomez kedvenc szépségtrükkjei

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Kép
Életmód

Több mint egy mozgásforma! Minden, amit a jógáról kezdőként fontos tudnod

Kíváncsi vagy, de nem tudod hogyan is kezdj bele a jógába? Íme, néhány tipp, hogy minél előbb jógamatracra állj, és saját gyakorlásod során tapasztald meg a jóga jótékony hatásait.

Kép
Sztárok

Láttad már? Ilyen gyönyörű nő lett Jean-Paul Belmondo legidősebb unokája, Annabelle

Jean-Paul Belmondo minden bizonnyal nagyon büszke lenne arra, hogy unokája is a filmszakmát választotta hivatásául.

Kép
Sztárok

A képek magukért beszélnek! Sokak szerint ezek a felvételek a bizonyítékai annak, hogy semmi kémia nincs már Hailey és Justin Bieber között

Hailey és Justin Bieber házasságáról sok pletyka kering, most itt egy újabb jel, ami sokak szerint arra utal, hogy valami nincs rendben köztük!

Kép
Szépség

SJP és Jennifer Aniston már imádja! Egy új hajtrend, aminél nincs tökéletesebb őszülő hajhoz

Ősz hajszálak, őszülő hajtő? Ma már ebben nincs semmi ciki, sőt! Nézd meg, hogyan hordják a hajukat a legnagyobb hollywoodi sztárok!

Kép
Sztárok

Conchita Wurst férfiasabb, mint valaha: 9 év telt el azóta, hogy megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, ma már szinte rá sem ismerni

Kilenc évvel ezelőtt mindenki ledöbbent, amikor egy estélyit viselő, gyönyörű, szakállas nő lépett a színpadra. A nevét pedig mindenki azonnal megjegyezte: Conchita Wurst.