Áll a bál mindenki imádott csizmája körül! Innen tudhatod, hogy igazi UGG-ot vásároltál vagy megtévesztés áldozata lettél

Áll a bál mindenki imádott csizmája körül! Innen tudhatod, hogy igazi UGG-ot vásároltál vagy megtévesztés áldozata lettél
Forrás: Jeremy Moeller/Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Az UGG háza táján úgy tűnik, hogy egyre komolyabb vihar képe körvonalazódik. Most akkor mi hamisítvány és mi nem? Honnan tudhatod, hogy igazi UGG-ot vásároltál?

Az elmúlt hetekben a TikTokra nagy mennyiségben kerültek fel olyan videók, amikben a csalódott felhasználók az UGG csizmáit kritizálják, ugyanis egyre többen érzik úgy, hogy az elmúlt évtizedekben ha nem is direkt módon, de félrevezették őket. Na de kezdjük az elején!
Ezek a báránybőrből készült lábbelik több évszázados múlttal rendelkeznek, de ma is ismert formájukban először az 50-es években jelentek meg Ausztráliában, Byron Bay partjainál. A szörfösök körében gyorsan nagy sikert aratott ez a meleg darab, melynek ötletét aztán Brian Smith és Doug Jensen az Egyesült Államokban próbálta meg sikerre vinni. A két srác a család és a barátok anyagi segítségével 1978-ban beindította saját vállalkozását és szépen lassan egyre komolyabb sikereket értek el Kaliforniában. Az első nagyobb nemzetközi figyelmet végül az 1994-es téli olimpia hozta el az UGG számára, a norvégiai Lillehammerben rendezett eseményre az amerikai csapat ugyanis ezekben a csizmákban érkezett. 1995-ben a Deckers Brands felvásárolta az üzletet, és egy jól összerakott profi marketinggel és kommunikációval világmárkát épített belőle. 2003-ban bekerült Oprah Winfrey műsorába, majd az év cipőmárkájának választották és innentől fogva pedig nem volt megállás. Az elmúlt 20 évben sikerült magát felküzdenie az alapdarabok közé úgy, hogy közben egy kicsit sem kényelmesedett el ebben a sikerben, sőt mi több, olyan jól tud alkalmazkodni az éppen aktuális trendirányzatokhoz, hogy szinte nincs is olyan szezon, amit új ötletek nélkül hagynának.

UGG? De melyik az eredeti?

A vásárlók mostanság kezdtek el felfedezni azt, hogy a cipőiket valójában nem is Ausztráliában gyártották, és nem az eredeti UGG márka készíttette őket, hacsak nem az UGG Since 1974-től szerezték be darabjaikat. Ezt az ausztrál székhelyű céget egy házaspár, Arthur Springthorpe és Faye Springthorpe alapította 1974-ben, termékeik pedig a mai napig arról híresek, hogy kézzel készülnek és tartósabbak is, mint amerikai változataik. Egyébként fontos hozzátenni azt, hogy nem a pár találta ki az „ugg” kifejezést, ők csupán meglátták a benne rejlő üzleti lehetőségeket és egy stabil, családi vállalkozást építettek rá Ausztráliában. Darabjaik a mai napig kaphatók, komoly konkurenciát jelentve a Kalifornia partjainál sikerre vitt, hasonló nevet viselő vállalkozásnak.

Van különbség? A vásárlók szerint nem is kicsi!

Az a tény, hogy két nagy UGG márka létezik, igazából sose volt titok. Az ausztrál brand pedig nagyon figyel arra, hogy a rendszeresen és korrekt módon kommunikálja a vásárlói felé azon tényeket, hogy sem a múltban, sem a jelenben nem kötötte őket össze semmilyen üzleti szál az amerikai UGG-gal. Ennek ellenére egészen mostanáig sokan egyáltalán nem tudtak arról, hogy ezen név alatt létezik egy másik cég is Ausztráliában. A TikTokon emiatt mostanság megszaporodtak azon videók, melyekben a fogyasztók csalódottságukat fejezik ki az amerikai márka felé, ami tömegesen gyártja termékeit, de messze nem olyan minőségi anyagból, mint az ausztrál családi vállalkozás. Az elshiloh név alatt futó felhasználó videójában megjegyzi, hogy az UGG-tól vásárolt cipők minősége az évek során romlott, és megkérdőjelezi azt, hogy volt-e már valaha UGG Since 1974 cipője?! Nos, az UGG Since 1974 szintúgy egy TikTok videóban válaszolt a felvetésekre, melyben elmondja, hogy „Ha a 2000-es évek elején az Egyesült Államokban vagy az Egyesült Államokban működő weboldalon vásárolta az UGG darabokat, akkor az valószínűleg nem a mi UGG Since 1974 csizmánk volt. Termékeinket ugyanis csak egy ausztráliai üzletben és online vásárolhatók meg”.

A vásárlókat valószínűleg az zavarta annyira össze, hogy az amerikai UGG-nak egykoron a hivatalos neve UGG Australia volt egészen 2016-ig, amikor az Ausztrál Verseny- és Fogyasztóvédelmi Hivatalos vizsgálatot indított a Deckers ellen, mert a nevében szereplő Ausztrália szó félrevezető és megtévesztő, így végül nevet változtattak. Ennek fényében a vevők okkal hihették azt, hogy ausztrál alapanyagokból, Ausztráliában készült darabokat vásároltak, pedig nem! Az amerikai cég oldalán az is ott van, hogy a lábbelik igazi báránybőrből illeve prémből készülnek, a szőrmét Ausztráliából, Írországból, az Egyesült Királyságból illetve az Egyesült Államokból szerzik be, és mesterségesen festik és kezelik őket. Ennek ellenére a TikTokerek már erősen kételkednek mindezen állítások valóságtaralmában, legalábbis a cipők minősége erről árulkodik. Egy szó, mint száz, ha esetleg régóta gondolkozol már azon, hogy végre meglepd magadat egy UGG darabbal, akkor már tudod, hogy lehetőségek között válogathatsz, és a fentiek fényében biztos nem fog csalódás érni, ha esetleg az amerikai változat mellett teszed le a voksodat. A végére hagytunk egy kis vizuális összehasonlítást, és persze az árakat se felejtettük el!

Az amerikai UGG esetében egy Classic Short II Boot körülbelül 96 ezer Ft...

A termékért katt IDE!
forrás: UGG
A termékért katt IDE!

Az ausztrál cégnél egy nagyon hasonló Classic Mid Natural név alatt futó kiadás pedig átlagosan 167 euró, azaz körülbelül 64 ezer Ft.

A termékért katt IDE!
forrás: UGG since 1974
A termékért katt IDE!

És ha már a téli lábbeliknél tartunk, akkor ezt a válogatásunkat se hagyd ki!

Galéria / 9 kép

3 téli csizmatrend, ami jön és 3, ami megy 2023 telén

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.