A magyar származású zenész, aki bekerült a rock and roll halhatatlanjai közé: Ismerd meg Erdélyi Tamást, a The Ramones alapító tagját

A magyar származású zenész, aki bekerült a rock and roll halhatatlanjai közé: Ismerd meg Erdélyi Tamást, a The Ramones alapító tagját
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Erdélyi Tamás különleges stílusára még ma is rajongók milliói emlékeznek.

Tommy Ramone, születési nevén Erdélyi Tamás 1949. január 29-én született Budapesten. Családjuk sok más tagjával ellentétben szülei szerencsések voltak, mert sikerült túlélniük a holokauszt rémségeit úgy, hogy szomszédok elbújtatták őket a náci katonák elől.

A későbbi zenész mindössze 7 éves volt, amikor 1956-ban családjával együtt az Egyesült Államokba költöztek. Kezdetben Dél-Bronxban telepedtek le, majd átköltöztek New York Forest Hills városnegyedébe. Erdélyi Tamás, azaz ahogy ott ismerték, Tommy a '60-as években gimnazistaként került igazán közel a zenéhez. Ekkor alapították meg Johnny Ramone-nal (eredeti nevén John Cummings) és még két barátjukkal a Tangerine Puppets névre keresztelt négytagú garázszenekart.

Hogy miként jutott el ez a magyar származású srác oda, hogy barátaival közösen megalapította a világhírű The Ramones punk rock bandát? Galériánkra kattintva megtudhatod!

Galéria / 4 kép

Erdélyi Tamás kalandos életének titkai

Megnézem a galériát

És ezt láttad már?

Galéria / 10 kép

10 hollywoodi sztár, aki megpróbálkozott a zeneiparral, de kudarcot vallott

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!

Kép
Sztárok

Félelmetes! Így rohamozták meg Angelina Jolie-t az emberek Párizsban - FOTÓK

Angelina Jolie minden bizonnyal nem számított arra, hogy a francia fővárosban ilyen lelkes tömeg fogadja majd.

Kép
Sztárok
Kép
Horoszkóp

4 csillagjegy-pár, akik egymás ellentétjei, mégis örökre együtt maradnak

Nem véletlenül mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, igaz?

Kép
Sztárok