Minden sztár tanulhatna tőle - Így használja Emma Watson a hírnevét

Minden sztár tanulhatna tőle - Így használja Emma Watson a hírnevét
Facebook
Twitter
Pinterest

Emma Watson az egyik olyan színésznő a világon, akinek nevét mindenki ismeri. A Harry Potter filmekből vált ismerté, ám nem csak színészként nőtte ki magát.

Színészként kiemelkedő pályafutást tudhat maga mögött, pedig még mindig csak 32 éves. Természetesen a Harry Potter filmekből ismerik a legtöbben, ám ezután is rengeteg más filmben szerepelt már, ilyen például A szépség és a szörnyeteg, a Kisasszonyok, és még sok más. Ám ami nagyon különlegessé teszi ezt a fiatal hölgyet, az az aktivitása a színészkedésen kívül.

A szívéhez egyik legközelebb álló ügy a nők egyenjogúsága. Évek óta küzd azért, hogy a nők is ugyanolyan erősen és büszkén élhessék az életüket, ahogy a férfiak. 2014 szeptember 20-án az ENSZ New York-i székházában beszédet is mondott feminizmus jelentőségéről és arról, hogy a férfiaknak is törekedniük kell a nemek egyenjogúságáért. Később pedig ő lett az ENSZ nőjogokkal foglalkozó jószolgálati nagykövete.

Ám sok más kampányt és mozgalmat is segített már, vagy támogatott. Instagram-oldalán ezekről számtalan beszámolót és képet találunk, hiszen önmagáról alig-alig tesz fel képet. Többek között a rasszizmus elleni küzdelmet is nagyon fontosnak tartja.

Annyi rasszizmus van mind a múltunkban, mind a jelenben, amit nem ismernek el és nem tartanak számon. A fehér fölényi rendszer az egyik példája a hierarchiának és a dominanciának, a kizsákmányolásnak és az elnyomásnak, ez pedig mélyen beépült már a társadalomba. Mint fehér ember, én is részese vagyok ennek. A következő napokban arra fogom használni a közösségi médiát, hogy megosszam veletek a forrásokat, amiket hasznosnak találtam a tanuláshoz, tájékozódáshoz, hallgatáshoz. Látom a haragotok, a szomorúságotok és a fájdalmatok. Nem tudom, hogy milyen érzés, de ez nem azt jelenti, hogy nem próbálom meg megérteni.

- írta egy korábbi bejegyzésében.

Természetesen egy ilyen aktivista nem mehet el a klímaváltozás mellett sem. Instagram-oldalán 2020 júniusában egy kis szünetet tartott, és egészen 2021 szeptemberéig nem posztolt semmit, ám amikor újra aktívvá vált, a földünk megmentésére helyezte a hangsúlyt. Több Bio farmra is ellátogatott, ahonnan rendszeres és részletes beszámolókat adott rajongóinak. Bemutatta, hogyan is élnek azok az emberek, akik a saját asztalukra maguk termelik az ételt és mindent megtesznek azért, hogy a lehető legkevesebb globális, káros erőforrást használjanak.

Nézd meg, más sztárok mit tesznek az élhető jövőért!

Galéria / 11 kép

Green girls: ők Hollywood legzöldebb sztárjai

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Életmód

11 eset, amikor a Jóbarátok szörnyen kezelt iszonyúan kényes témákat

A sorozat írói gyakran űztek gúnyt olyan dolgokból, amikből nagyon nem kellett volna. Emlékszel ezekre?

Kép
Sztárok

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Kép
Szépség

Híres magyar nők, akik nem titkolják, hogy plasztikáztattak

Míg régen a végtelenségig tagadták a nők a plasztikai beavatkozásaikat, addig napjainkban ez már egyáltalán nincs így.

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.