Tudtad? Lassan 100 éve annak, hogy elcsattant az első férficsók Hollywood filmvásznán

Tudtad? Lassan 100 éve annak, hogy elcsattant az első férficsók Hollywood filmvásznán
Forrás: Paramount Pictures

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Facebook
Twitter
Pinterest

Ráadásul ez az első férficsókot bemutató alkotás végül egy igencsak nívós díjat is bezsebelt!

Manapság már teljesen elfogadott az, hogy egy-egy filmművészeti alkotásban a szerelem összes létező formájába és vetületébe betekintést nyerhetünk. Ennek köszönhetően pedig az álomba illő boldogság tökéletességétől kezdve a megcsaláson és a szakításon át, a szerelmi kalandok, a leszbikus szeretők és a férficsók is egyre többször kap helyet a filmvásznon.

És ha már itt tartunk! Mikor és milyen körülmények között csattant el az első filmkockákra tervezett férficsók?

William A. Wellman rendezésében, 1927-ben mutatták be a Szárnyak című romantikus háborús drámát. Ez a 141 perces némafilm azonban nem csak a férficsók miatt számít filmtörténeti mérföldkőnek! Na de haladjunk csak sorban!

A történet szerint Jack (Charles Rogers) és David (Richard Arlen) ugyanabba a nőbe, Sylvia-ba (Jobyna Ralston) szerelmesek. A hölgy kegyeiért vívott rivalizálásukat azonban az első világháborúba szóló behívójuk szakítja meg, a fronton a két férfi kapcsolata végül barátságba fordul, amit egy szomorú tragédia tör ketté. És itt jön be a cselekményszálba az a bizonyos csók, amikor Jack a haldokló Davidet vigasztalja. A jelenetben nagyon jól érezni a két barát közötti szoros kötődést, amit a végső búcsú tesz még szívszorítóbbá...

A film a New York-i premier után szinte azonnal a közönség kedvence lett olyannyira, hogy 63 hétig játszották a híres Criterion Színházban. Sikerében kétségtelenül nagy szerepet játszott az, hogy a repülős jelenetek nagyon élethűre sikerültek, illetve hogy Charles Augustus Lindbergh pont abban az évben, 33 óra alatt repülte át az Atlanti-óceánt.

A Szárnyak egyébként nemcsak a férficsók miatt volt különleges, hanem azért is, mert ez volt az első olyan, nyilvánosan vetített mozifilm, melyben a meztelenség is megjelent. Clara Bow színésznő mellei ugyanis egy pillanat erejéig láthatóvá válnak a filmkockákon. A közönség és a kritikusok körében elért hangos siker pedig meghozta a gyümölcsét, hiszen az 1929. május 16-án megrendezett, első Oscar-gálán eme alkotás kapta a legjobb filmnek járó szobrocskát (a 2012-es The Artist – A némafilmes előtt ez volt az egyetlen némafilm, ami ebben a kategóriában díjat kapott).


És ezt láttad már?

Galéria / 8 kép

LMBTQ filmajánló: 8 csodálatos film a szabad szerelemről

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Kép
Sztárok

Lekapták őket: Már nem tudják tovább titkolni, ő a Bridgerton sorozat sztárjának gyönyörű barátnője! - FOTÓ

Colin Bridgertont alakító szexi színész már nem tudja tovább titkolni kapcsolatát, ugyanis lencsevégre kapták őket. Mutatjuk, ki Luke Newton csinos barátnője!

Kép
Szépség

Tényleg árthat hajunknak a sós víz? Ha erre figyelsz, nem lehet baj a nyaralás során

A nyári tengerparti nyaralások alkalmával nem csupán bőrünk védelme érdemel kiemelt figyelmet, hanem fontos, hogy hajtincseink is megfelelő ápolásban és gondoskodásban részesüljenek. Mutatjuk, hogyan!

Kép
Életmód

Már nem a fehérje a legnagyobb táplálkozási őrület: 2024-ben ez a makrotápanyag vált a legfontosabbá

Igen, igen, fontos a fehérjebevitel, de 2024-ben a rostok kerültek a reflektorfénybe!

Kép
Stílus

Tuti vételek! 15 kihagyhatatlan nyári ruha 15 ezer forint alatt

A nyári ruhák terén tényleg megéri a változatosságra törekedni.

Kép
Életmód

Hiányuk demenciához vezethet! Avagy íme a 6 legerősebb agyműködést serkentő vitamin

Az emberi agy a testünk legbonyolultabb szerve. Felelős a gondolkodásért, az érzelmekért, a memóriáért, a tanulásért, a kreativitásért és még hosszan sorolhatnánk. Ahogy öregszünk, vagy ha krónikus betegségekkel küzdünk, a kognitív funkcióink romlani kezdhetnek. Ez a hanyatlás számos tényezőből eredhet, beleértve a nem megfelelő táplálkozást, a genetikai hajlamot, a stresszt, és természetesen a vitaminhiányokat is. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a vitaminokat, melyek az agyműködés serkentéséért is felelnek.

Kép
Sztárok

Volt, hogy tizenhárom hónap alatt 42 kilót fogyott! Avagy 10 őrültes dolog Karl Lagerfeldről

Karl Lagerfeld életét megannyi titok és szóbeszéd lengte körbe és ez a varázs az évek múlásával sem veszít érdekes bájából.