Elfogadással és kiállással egy boldogabb világért - csatlakozol?

Elfogadással és kiállással egy boldogabb világért - csatlakozol?
Forrás: PR /// Stock

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Facebook
Twitter
Pinterest

Neked mi jut eszedbe, ha a sokszínűség vagy az elfogadás szavakat hallod? Sokunk vágya, hogy egy elfogadóbb és a méltányosságot értéknek tekintő világban éljünk, mégis csak kevesen tesznek érte aktívan...

Ezért is válhatott kiemelkedően fontossá az Instyle #képesvagyok tenni az elfogadásért díja, amellyel minden évben olyan embereket ismernek el, akik sokat tesznek a társadalmi és kulturális sokszínűségért és elfogadásért, és a maguk eszközeivel harcolnak a hátrányos megkülönböztetés ellen. A Shell Hungary zRt. támogatóként csatlakozott a kezdeményezéshez, miután a vállalati értékei között és intézkedései során külön figyelmet szentel a befogadó és méltányos vállalati kultúra megteremtésének, fenntartásának.

Kép

Felismerni és megteremteni

Nem kell messzire mennünk, hogy lássuk: változnak a családi szerepek és változnak az igények, amelyek beteljesítése hozzájárul egy harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb élet megéléséhez. A Shellnél a kollégák értékelik, ha például egy gyermek születésekor az apuka is otthon maradhat a kezdeti időkben, hogy a szülők közösen lássák el a kicsi körüli feladatokat, és a kezdetektől több időt tölthessen a gyermekével. A világ minden Shell vállalatánál igénybe vehető juttatás alapján 8 hét fizetett partner szabadság jár a szülővé váló munkavállalóknak, ezzel támogatva a családi közösség megerősödését és az otthoni feladatok megosztását. Ez a fontos esélyegyenlőség teremtő lehetőség az azonos nemű párok számára is adott.

Kép
forrás: PR /// Stock

Érvényesülés nőként egy energiavállalatnál? Minden feltétel adott

A Shell Hungary által kiemelten kezelt sokszínűség egyértelműen megjelenik a vállalat munkatársai és a vezetőség összetételében is. „A kétezres években, amikor kineveztek, kisebbségben voltam vezetőként. Ma már ott tartunk, hogy 2016 óta 50-50% az igazgatóságban a férfiak és nők aránya, nagyon büszkék vagyunk erre” – mondta el köszöntőjében Istenesné Solti Andrea, country chair, a Shell Hungary zRt. igazgatóságának elnöke az Instyle Képes Vagyok Gálán.
A vállalatnál büszkék arra, hogy a teljes munkaerőállományban is évek óta kiegyensúlyozott a nők és férfiak aránya és a generációk széles köre is képviselteti magát kollégáik között. A méltányosság elve mellett kiállva vallják, hogyha többféle nézőpontot behozunk a döntésekbe, jobb válaszokat tudunk adni a modern kor kihívásaira, ezáltal sikeresebbek lehetünk. Elkötelezett támogatói a HBLF (Hungarian Business Leaders Forum) Xmentor programjának, amely mentorálással járul hozzá a női vezetők sikeréhez, a Romaster program keretében pedig hosszú ideje támogatnak ösztöndíjjal és mentorálással roma diákokat.

Egy kávényi én idő mindenkinek jár

Idei társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseik a nők és a gyerekek támogatására irányulnak. Nőnapon a Shell egy csésze kávéval és a hozzájáró énidővel lepte meg női vásárlóit, és a kezdeményezés népszerűségén felbuzdulva szeretnék további hasonló akciókkal megmutatni a külvilág felé az egymásra figyelés fontosságát a mindennapokban. A Shell Hungary évtizedek óta segíti a Peter Cerny Alapítvány koraszülöttmentő munkáját, biztosítják számukra a mentőautók éves futásához szükséges üzemanyag-mennyiséget, hűséges vásárlóik felajánlott ClubSmart pontjait gyakran kiegészítve biztosítanak különböző műszereket, eszközöket. A vállalat és ClubSmart tagsággal rendelkező ügyfelei rendszeresen juttatnak adományokat a Gézengúz Alapítványnak és az SOS Gyermekfalvaknak is.

Kép
forrás: Shell Hungary

Elfogadóan boldogabb világot teremthetünk?

Mostanra több kutatás is alátámasztja, hogy a világ a legboldogabbnak talált országai az átlagnál befogadóbb, elfogadóbb kulturális gyökerekkel bírnak. A boldogság-index tehát összefügg a társadalmi érzékenységgel, és egy olyan közösséget feltételez, ahol mindenki önmaga lehet és szabadon vállalhatja az általa fontosnak tartott értékeket. A Shell Hungary maga által hozott intézkedései is tükrözik az Instyle #képesvagyok kezdeményezésének fontosságát, amely arra inspirál, hogy mindennap tegyünk egy picit az elfogadásért. A felelős szerepvállalással hozzájárulunk egy boldogabb társadalom és végső soron egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb, békésebb világ létrejöttéhez.

Akikről példát vehetünk

Az Instyle #képesvagyok tenni az elfogadásért kategória mind a négy idei jelöltje: Molnár Lainey, Orosz Györgyi, Hlatky-Schlichter Hubert és Oláh Gergő is hihetetlen hatást tesz a környezetére, közösségére. „Nagyon fontos nekünk a #képes vagyok tenni az elfogadásért kategória. Mind a négy jelölt hihetetlen hatást tesz a környezetére, közösségére. Akár a hivatásuk által, akár önkéntesen vállalt plusz feladatokkal, tevékenységekkel. Kezdeményezésükkel és kiállásukkal példaértékűek, világítótornyok emberségből, a másikra való odafigyelésből” – tette hozzá Istenesné Solti Andrea.

A #képesvagyok tenni az elfogadásért kategória díjazottja 2023-ban Oláh Gergő lett. A Shell Hungary szívből gratulál neki a “Törj ki a csendből” című példaértékű motivációs turnéjához, amellyel évek óta járja az általános és középiskolákat, hogy bebizonyítsa a kis községekben és falvakban élő fiataloknak, hogy bárhonnan, bármilyen életkörülményből ki lehet törni. Gergő a saját élményein, tapasztalatain keresztül tanítja a hátrányos helyzetű gyermekeket arra, hogy merjenek álmodni és tanuljanak meg bízni önmagukban.

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Kép
Sztárok

Alighanem ez az idő év legstílusosabb sajtóturnéja! A Dűne: Második rész bemutatói szinte tobzódnak az emlékezetes divatpillanatokban

A Dűne: Második része körül nemcsak a sztori, de a szettek miatt is nagy a sajtófelhajtás. Neked melyik szett volt kedvenced?

Kép
Életmód

6 mesés szobanövény, ami nem zöld: ezekkel behozhatod a tavaszt a lakásodba

Ha imádod a szobanövényeket, de a zöldre egy kicsit ráuntál, ezeket a színpompás, pazar növénycsodákat imádni fogod!

Kép
Életmód

15 színész, aki meg akarta öletni saját karakterét

Nem voltak megelégedve a nekik írt sztorival, vagy egyszerűen csak belefásultak a munkába. De nem mindenki érte el a célját.

Kép
Sztárok

10 fontos lecke a világról, amit a 102 évet megélt Iris Apfeltől érdemes eltanulnunk

Március 1-jén, 102 éves korában elhunyt Iris Apfel. A hihetetlen stílusáról ismert tervező és divatikon elképesztően izgalmas életet élt, van mit tanulni tőle. Iris Apfelre most legfontosabb stílus- és életleckéivel emlékezünk.

Kép
Életmód

Megkérdeztük! A mesterséges intelligencia szerint így néz ki egy tökéletes hálószoba

Újra megkérdeztük a mesterséges intelligenciát! Most arra válaszolt, hogy milyen egy tökéletes hálószoba!

Kép
Shopping

Az egyetlen összetevő, amit keresned kell az öregedő bőr hidratálásához a szépségápolási termékekben

Az öregedést és a ráncok kialakulását sajnos nem tudjuk megakadályozni, viszont lassíthatjuk a folyamatot, ha megfelelő összetevőkkel rendelkező termékeket használjuk!