Elég hetente egyszer hajat mosni? Emma Watson imádott fodrásza elgondolkodtató választ adott

Elég hetente egyszer hajat mosni? Emma Watson imádott fodrásza elgondolkodtató választ adott
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

A kutatások szerint a hajmosás valójában káros folyamat, mert a samponok hatására eltávolodnak a hajszálakról a természetes, védő olajok, miközben a hajmosásnak pont a tisztítás lenne a fő célja, csak nem éppen úgy, ahogy eddig hitted!

Már a hajmosás kifejezés sem, helyén való Jordan Potter mesterfodrász véleménye szerint, a folyamat lényege ugyanis a fejbőr mindennapos szennyeződésektől való megtisztítása, nem pedig a hajszálak megmosása, hívja fel a figyelmet a sztárfodrász, aki többek közt Emma Watson hajkoronájáért is felel.

Az viszont tévhit, hogy a heti egy hajmosás egészséges választás, hangsúlyozza a szakember. „Gondolj az arcbőrödre. El tudod képzelni, hogy hetente csak egyszer mosod meg? Ugye, hogy nem? Nos, a hajmosás alatt épp a fejbőrt kell alaposan megtisztítani, a hajszálakon végigfutó hab bőven elég ahhoz, hogy megtisztítsa őket, nincs szükség a hajad súrolására“ - magyarázza Potter, majd hozzáteszi, hogy a fejbőr a haj támasztórendszere, a gyakori hajmosás így tisztán és egészségesen tartja a fejbőrt, ami nagyon fontos a haj egészségéhez. A mesterfodrász tehát határozottan cáfolja azokat az állításokat, miszerint elegendő és egészséges a heti egyszeri hajmosás. Íme tehát a tökéletes hajmosás 3 legfontosabb lépése Jordan Potter tanácsai alapján!
1. Fésülés - Hajmosás előtt mindig alaposan fésüld át a hajadat, hogy a a lehető legtöbb olajat és szennyeződést eltávolítsd, ezzel meg tudod óvni a hajat a zsírosodástól is.
2. Dupla samponozás - Mindig kétféle sampont használj, az első legyen általános micellás, ami zsírtalanít, míg a második inkább speciális ápoló és a fokozott habzású. Száraz, igénybevett, festett, göndör stb hajra való sampont válassz a saját igényeid szerint.
3. Óvatosan az ápoló olajokkal - Egy száraz törölközővel itasd fel a felesleges nedvességet, majd jöhet az ápolás! De csak óvatosan! Ezeknek a készítményekre kizárólag a hajvégeknek van szüksége, a hajtőnél semmiképp ne használj balzsamot, vagy olajos hajápolót.
EXTRA tipp: Szerezz be egy zuhanyzósapkát! Amikor csak egy gyors zuhanyra van időd, és nem mosol hajat, akkor a szoros konty helyett húzz egy zuhanysapkát a fejedre, hogy elkerüld a felesleges párát, főleg, ha gyorsan göndörödő hajad van. Így plusz egy vasalástól is megkímélheted a hajszálaidat!

InStyle tipp:

Keresd tehát inkább az olyan könnyed formulákat, mint az Aussie 3 Miracle Reconstructor pehelykönnyű hajpakolása! Nem egy, nem is kettő, hanem háromféleképpen használhatod ezt a mesés formulát: samponos mosás előtt, hajmosás után a nedves hajon eloszlatva segít a haj selymességének helyreállításában, vagy száraz hajon alkalmazva ragyogóan fényessé varázsolja azt. Jól hangzik, ugye? Az pedig még jobban, hogy a május 18 és 21 között pörgő JOY-napok alatt most 25% kedvezménnyel csaphatsz le rá és minden más Aussie termékre az EcoFamily-ben!

Kép
forrás: EcoFamily

Olvasnál még a témában? Jordan Potter mellett a díjnyertes mesterfodrász, Jason Collier is nagyon meggyőző klienslistát tudna villantani, ha akarna, ugyanis olyan világsztárok tincseiért felel, mint Victoria Beckham, Eva Longoria, Sadie Frost vagy Helen McCrory. Ha valaki, ő pontosan tudja, hogyan és mivel lehet megvalósítani azokat a sztárfrizurákat, amikre titkon mindannyian vágyunk. Ráadásul számos óriási hajápolási és hajformázási bakit látott már, Victoria Beckham imádott mesterfodrásza pedig most elárulta, mik azok a dolgok, amikkel a hírességek is gyakran nagy kárt tesznek a hajukban!

Galéria / 4 kép

4 hajformázási hiba a sztárok kedvenc mesterfodrásza szerint

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!

Kép
Életmód

7 varázslatosan hangulatos vár Magyarországon, amit egyszer látnod kell

Számtalan programlehetőség, gyönyörű kilátás, középkori hangulat. Többet nem is kívánhatunk!

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!