Double cleansing! Avagy miért tesz jót igazából a bőrnek a dupla arctisztítás

Double cleansing! Avagy miért tesz jót igazából a bőrnek a dupla arctisztítás
Forrás: Pexels
Facebook
Twitter
Pinterest

Így kezdj bele a dupla arctisztításba!

Ha még nem használtál arctisztító balzsamot vagy olajos lemosót, itt az ideje kipróbálnod, ugyanis beauty körökben az új őrület a dupla arctisztítás! Ami nemcsak hatékonyabb, de a bőröd is hálás lesz érte. És hát nem az cél, hogy bőrünk tisztább és egészségesebb legyen? Nézzük is, hogy miből is áll pontosan!

A dupla arctisztítás első lépésként eltávolítjuk az egész napos sminket, fényvédőt és egyéb napközben összeszedett szennyeződést. Erre a feladatra olajos lemosót, balzsamot vagy micellás vizet használjunk. Ezután jön csak a vizes bázisú lemosó, amivel minden maradéktól is megszabadulunk, hogy bőrünk igazán szép és friss lehessen.

Mikor új rutint vezetsz be az arcápolásodba, mindig figyelj a jelekre!

Ha arcmosás után húzódik a bőröd, valószínűleg túlzásba vitted a tisztítást, vagy túl erős a termék. Az érzékeny száraz bőrnek felüdülés lesz például a The Inkey List Oat Cleansing balm lemosója.

Kép

Első lépésként alaposan masszírozd át vele az egész arcod. Vízzel vagy nedves arctörülközővel mosd le, maradhat akár nedves is a bőröd, mivel a következő lemosó vizes bázisú lesz. Az egyik legkíméletesebb arctisztító második lépésként a méltán híres Cerave hidratáló tisztítója.

Kép

A dupla lemosást a kombinált vagy zsírosabb bőr is imádni fogja, hiszen pont a faggyúszabályozásban segít nekünk. Fontos, hogy az olajos lemosóval körülbelül egy-két percig mossuk arcunkat, annál tovább nem javasolt. A Bybi Swipe Clean olajos lemosója antibakteriális hatású olajokat is tartamaz, mellesleg nem marad utána ragacsos, olajos a bőröd. Ezután következhet kedvenc vizes arctisztítód.

Kép

Mivel (szerencsére) mindannyiunk bőre egyedi, így nem feltétlenül ugyanazokat a rutinokat, termékeket fogja szeretni bőrünk. Az is lehet, hogy nem a te világod a double cleansing, akkor pedig maradj annál ami bevált, de előtte mindenképp adj neki egy esélyt!

Videók

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!

Kép
Sztárok

Félelmetes! Így rohamozták meg Angelina Jolie-t az emberek Párizsban - FOTÓK

Angelina Jolie minden bizonnyal nem számított arra, hogy a francia fővárosban ilyen lelkes tömeg fogadja majd.

Kép
Sztárok
Kép
Horoszkóp

4 csillagjegy-pár, akik egymás ellentétjei, mégis örökre együtt maradnak

Nem véletlenül mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, igaz?

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Borbély Alexandra generációkat bemutató képe könnyeket csal a szemekbe

Új képet osztott meg a színésznő, amire nem lehet érzelemmentesen nézni.