20 éves a Daalarna! Ismét páratlan kollekciót tervezett Benes Anita

20 éves a Daalarna! Ismét páratlan kollekciót tervezett Benes Anita
Forrás: Marina Ágh
Facebook
Twitter
Pinterest

Az új TIMELESS kollekciót a Daalarna alapításának 20. évfordulója alkalmából a szerelem örökérvényűsége ihlette.

Magyarország legnépszerűbb esküvőiruha-tervezője, Benes Anita ezúttal olyan örök darabokat álmodott meg, amelyek az állandóságot és az időtlenséget szimbolizálják ebben a folyton változó, kiszámíthatatlan világban. A Daalarna 20. évfordulós kollekciója teljesen levett minket a lábunkról!

Pontosan húsz év telt el a Daalarna megalapítása óta. Meg sem tudom számolni, hány menyasszonnyal találkoztam ez alatt az idő alatt, akik bár mindannyian mások voltak, egy valamiben mégis nagyon hasonlítottak: a legszebbek szerettek volna lenni azon a napon, amikor örök hűséget fogadnak a szerelmüknek.

- nyilatkozta Benes Anita
Kép

Benes Anita az új kollekció megalkotásakor olyan stílusjegyeket használt, amelyek állandóságot sugároznak, hiszen ettől válik egy ruha igazi örök darabbá. Ennek megfelelően ezúttal kizárólag a fehér szín különféle árnyalataival dolgozott, a ruhák vonalvezetése pedig szintén az időtállóságot képviseli, nem függve az aktuális divatirányzatoktól. A kollekció meghatározó elemei a nőiességet finoman hangsúlyozó dekoltázsok, a karcsú sziluettek, a csipke és a tüll alapanyagok dominanciája, valamint a kézműves igényességgel tökéletesített részletek.

Míg a divat világa az állandó megújulásról szól, amelyben trendek jönnek és mennek, az esküvők stabilitást, állandóságot, megbízhatóságot és az örök szerelem ígéretét hordozzák magukban. Esküvői ruhatervezőként ezért úgy kell szezonról szezonra újat mutatnom, hogy közben a menyasszony archetípusán sem változtatok, hiszen ez évszázadok óta változatlan: a fogalom hallatán egy boldog, ünnepi ruhába öltözött nő képe sejlik fel előttünk. Az új TIMELESS kollekcióval ezt az örökérvényűséget igyekeztem megragadni.

Kép

A TIMELESS kollekció kampányfotóinak elkészüléséhez is egy örökérvényű helyszínt választott Benes Anita, amely összhangban van a Daalarna letisztult, minimalista világával.

A Kanári-szigetek vulkanikus domborzata olyan hangulatot áraszt, mintha évezredek óta megállt volna az idő azon a vidéken. A szigeten töltött idő alatt sokszor eszembe jutott, hogy ez a hely valószínűleg húsz éve, a Daalarna alapításakor is ugyanígy nézhetett ki, és húsz év múlva is pont ugyanilyen lesz majd. Van ebben valami végtelenül megnyugtató.

Kép

Nézd meg a varázslatos kollekciót galériánkban!

Galéria / 15 kép

Daalarna - TIMELESS kollekció

Megnézem a galériát

Fotók: Papp Éva és Schneider Zoltán

Videók

Kép
Életmód

A 10 legjobb romantikus film, ami 2023-ban érkezik a mozikba

Ha romantikára vágysz, akkor ezeket ne hagyd ki 2023-ban!

Kép
Stílus

10 öltözködési trükk, ami kegyetlenül többnek mutat a valódi korodnál, és 10, amivel bátran letagadhatsz 10 évet a korodból

Ezek a stílustippek gyorsan segíthetnek abban, hogy egészen új szintre helyezd a megjelenésedet!

Kép
Sztárok

Tudtad? A The Last of Us sztárjának öccse közel 3 éve transznemű nőként éli az életét

A The Last of Us színésze, Pedro Pascal mérhetetlenül büszke 30 éves húgára.

Kép
Stílus

10 kedvenc trendünk, ami már nem lesz divat 2023-ban - ezek jönnek helyettük!

A búcsú bár szinte biztos, hogy nem örökre szól, de ettől függetlenül most érdemes elfelejtened ezeket a trendeket!

Kép
Sztárok

Tényleg visszafelé öregszik! Az 56 éves Salma Hayek fehérneműben érkezett új filmje premierjére - FOTÓK

Salma Hayek a tőle megszokott módon, újfent egy látványos darab mellett tette le a voksát.