A világhírű színész, aki karrierje kezdetén selyemfiúként is boldogította Hollywood befolyásos férfijait: Clark Gable

A világhírű színész, aki karrierje kezdetén selyemfiúként is boldogította Hollywood befolyásos férfijait: Clark Gable
Forrás: Loew's Inc.
Facebook
Twitter
Pinterest

Clark Gable élete meglepően sok titkot rejtett.

William Clark Gable 1901. február 1-én látta meg a napvilágot az ohiói Cadizban. Mindössze 10 hónapos volt, amikor édesanyja meghalt. Édesapja ekkor egy időre a rokonokhoz adta, majd 2 éves korában ismét magához vette. A későbbi sztár 16 évesen otthagyta az iskolát és alkalmi munkákból élt egészen addig, amíg egy vándorszínház előadása el nem varázsolta őt annyira, hogy csatlakozott a társulathoz.

A 20-as évei elején találkozott a nála 17 évvel idősebb menedzserrel, Josephine Dillonnal, aki nemcsak a fodrászt fizette ki neki, de a fogorvosi számlákat is. Helyes testtartásra és beszédre tanította, miközben segített neki abban, hogy mimikája sokkal természetesebbé és meggyőzőbbé váljon, miközben színpadi nevét WC Gable-ről Clark Gable-re változtatta. A közös munka pedig olyannyira összecsiszolta őket, hogy 1924-ben összeházasodtak.

A villámházasságok és a tökéletes nő!

Lelkes pályakezdőként először némafilmekben statisztált, neje pedig mindenben támogatta, ám ez sajnos nem volt elég, és 1930-ban hivatalosan is elváltak egymástól. A színész pár nappal később feleségül is vette a texasi társasági élet egyik népszerű hölgytagját, Maria Franklin Prentiss Lucas Langhamet, és már az ő férje volt, amikor karrierje az 1931-es Festett sivatag című filmnek hála végre visszafordíthatatlanul is beindult.

Második feleségét is egy új szerelem miatt hagyta el! 1939. március 7-én mondták ki a válásukat a bíróságon, és március 29-én az Elfújta a szél forgatási szünetében gyorsan feleségül is vette harmadik nejét, Carole Lombardot. A színész számára ő volt a nagybetűs nő, élete szerelme. A sajtó álompárként emlegette őket, ám sajnos boldogságuk nem tartott sokáig, ugyanis a színésznő 1942. január 16-án egy tragikus repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette. Clark legalább 20 kilót fogyott és állítólag igazán soha nem tudott túllépni szerelme elvesztésén.

Negyedik feleségét, Sylvia Ashley brit modellt 1949-ben vezette oltár elé, de 3 év múlva tőle is elvált. Ötödik és egyben utolsó nejét, Kay Spreckels színésznőt 1955-ben vette el, frigyüknek a férfi 1960-ban bekövetkezett halála vetett véget. Clark Gable 59 éves volt, amikor szívinfarktusban elhunyt.

Öt feleség ellenére mégis érdekes szerelmi pletykák keringtek róla, melyek szerint a nők mellett férfiakat is elcsábított. Hogy milyen titkokat rejtett még a magánélete? Kattints tovább és mesélünk még egy kicsit!

Galéria / 4 kép

Clark Gable magánéletének sötét és szomorú titkai

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

7 híres vonzó ember, aki valamiért még mindig szingli: a rajongók tudják az okát

Külső szemlélőként úgy tűnik, hogy a hírességeknek mindenük megvan – pénz, autó, gyönyörű otthon.

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek pénz hullik az ölébe a közeljövőben

Úgy tűnik, melléjük áll a szerencse.

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.