Megszakad a szívünk! Így él most a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő Christina Applegate

Megszakad a szívünk! Így él most a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő Christina Applegate
Forrás: Getty Images

Promóciók

Légy a saját történeted hősnője! - Az Answear.LAB bemutatja a BE SHERO kollekciót

Facebook
Twitter
Pinterest

Christina Applegate életét teljesen átírta a szklerózis multiplex.

Selma Blair 4 évtizeden át élt együtt a szklerózis multiplexel, mielőtt végül az orvosai felállították a diagnózisát. A színésznő ma már bevallja, egyértelműen a szőnyeg alá akarta söpörni az észlelt tüneteket, ám azóta elhatározta, hogy megakadályozza, hogy mások is az ő útját járják, így lépett közbe barátnője, Christina Applegate esetében is.
Míg nála 2018 októberében diagnosztizáltak szklerózis multiplexet, addig Christina Applegate 2021 augusztusában jelentette be, hogy ezzel a gyógyíthatatlan betegséggel él együtt, és mint kiderült, Selma Blair volt az, aki miatt orvoshoz fordult, és mivel már az első tünetek észlelésekor kiderült, hogy mivel áll szemben, hamar elindult a kezelése is, és mindezt Selmának köszönheti:
„Selma nappalijában ültem, a gyerekeink játszottak, én pedig elmondtam neki, hogy furcsa bizsergést érzek a lábamban” – nyilatkozta Christina. „Azt mondta: »El kell menned SE-vizsgálatra«, még az orvosom is kételkedett ebben az egészben, de az eredmény végül egyértelmű volt. Lényegében miatta lehet jobb most az életminőségem.” Christina ezután hamar döntött, teljes visszavonult a reflektorfénytől, nem vállal több munkát, és az idei SAG-Award volt az utolsó, ahová elment, több megjelenést nem is tervez: „Valószínűleg ez az utolsó díjkiosztóm színészként, úgyhogy elég nagy esemény lesz ez nekem. Most már nem tudnám elképzelni, hogy reggel 5 órakor felkeljek és 12-14 órákat forgassak; jelenleg nincs bennem ennyi.”
Annak idején Selma ezt egészen másként közelített meg. Korábban úgy nyilatkozott, hogy épp a karrierje, és a siker hajszolása volt az, amiért nem vizsgáltatta ki magát. Bár a jelek ott voltak, és idővel egyre jobban hátráltatták ők a munkában, retteget a felkérésekre nemet mondani, mert tudta azt, hogy amennyiben egyszer nemet mond, lehet soha többet nem csörög a telefonja. Végül már odáig jutott, hogy a haja nagy részét, és az energiáját is teljesen elveszítette, és külön szervezést igényelt, hogy egy-egy meghallgatásra menet hol tud megállni egy kicsit pihenni. Egészségügyi állapota miatt a karrierjét feladta, de egy friss interjúban úgy nyilatkozott, nem tartja kizártnak, hogy egyszer visszatér, persze már egészen más tempóban és feltételekkel. Hogy Christina állapota hogyan alakul, még a jövő zenéje, mi reméljük, hogy egyszer őt is újra láthatjuk, ám az mindenképp örömteli, hogy jelenleg a mindennapjaiban a nyugalomra és állapotának szinten tartására koncentrál, és a közösségi médiától is teljesen elzárkózik. Vele ellentétben viszont Selma évek óta dokumentálja mindennapjait, annak minden hullámvölgyével együtt, nézd meg galériánkban, hogy él most a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő Selma Blair!

Galéria / 8 kép

Selma Blair és a szklerózis multiplex

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.