Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

Megszakad a szívünk! Így él most a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő Christina Applegate

Megszakad a szívünk! Így él most a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő Christina Applegate
Forrás: Getty Images

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Öltöztesd életed abba, ami értékes! - az Answear.hu-val!

Promóciók

Klasszikusra hangolva - Megérkeztek a népszerű Gino Rossi és Badura márkák vadonatúj cipői és táskái a CCC polcaira

Facebook
Twitter
Pinterest

Christina Applegate életét teljesen átírta a szklerózis multiplex.

Selma Blair 4 évtizeden át élt együtt a szklerózis multiplexel, mielőtt végül az orvosai felállították a diagnózisát. A színésznő ma már bevallja, egyértelműen a szőnyeg alá akarta söpörni az észlelt tüneteket, ám azóta elhatározta, hogy megakadályozza, hogy mások is az ő útját járják, így lépett közbe barátnője, Christina Applegate esetében is.
Míg nála 2018 októberében diagnosztizáltak szklerózis multiplexet, addig Christina Applegate 2021 augusztusában jelentette be, hogy ezzel a gyógyíthatatlan betegséggel él együtt, és mint kiderült, Selma Blair volt az, aki miatt orvoshoz fordult, és mivel már az első tünetek észlelésekor kiderült, hogy mivel áll szemben, hamar elindult a kezelése is, és mindezt Selmának köszönheti:
„Selma nappalijában ültem, a gyerekeink játszottak, én pedig elmondtam neki, hogy furcsa bizsergést érzek a lábamban” – nyilatkozta Christina. „Azt mondta: »El kell menned SE-vizsgálatra«, még az orvosom is kételkedett ebben az egészben, de az eredmény végül egyértelmű volt. Lényegében miatta lehet jobb most az életminőségem.” Christina ezután hamar döntött, teljes visszavonult a reflektorfénytől, nem vállal több munkát, és az idei SAG-Award volt az utolsó, ahová elment, több megjelenést nem is tervez: „Valószínűleg ez az utolsó díjkiosztóm színészként, úgyhogy elég nagy esemény lesz ez nekem. Most már nem tudnám elképzelni, hogy reggel 5 órakor felkeljek és 12-14 órákat forgassak; jelenleg nincs bennem ennyi.”
Annak idején Selma ezt egészen másként közelített meg. Korábban úgy nyilatkozott, hogy épp a karrierje, és a siker hajszolása volt az, amiért nem vizsgáltatta ki magát. Bár a jelek ott voltak, és idővel egyre jobban hátráltatták ők a munkában, retteget a felkérésekre nemet mondani, mert tudta azt, hogy amennyiben egyszer nemet mond, lehet soha többet nem csörög a telefonja. Végül már odáig jutott, hogy a haja nagy részét, és az energiáját is teljesen elveszítette, és külön szervezést igényelt, hogy egy-egy meghallgatásra menet hol tud megállni egy kicsit pihenni. Egészségügyi állapota miatt a karrierjét feladta, de egy friss interjúban úgy nyilatkozott, nem tartja kizártnak, hogy egyszer visszatér, persze már egészen más tempóban és feltételekkel. Hogy Christina állapota hogyan alakul, még a jövő zenéje, mi reméljük, hogy egyszer őt is újra láthatjuk, ám az mindenképp örömteli, hogy jelenleg a mindennapjaiban a nyugalomra és állapotának szinten tartására koncentrál, és a közösségi médiától is teljesen elzárkózik. Vele ellentétben viszont Selma évek óta dokumentálja mindennapjait, annak minden hullámvölgyével együtt, nézd meg galériánkban, hogy él most a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő Selma Blair!

Galéria / 11 kép

Selma Blair és a szklerózis multiplex

Megnézem a galériát

Videók

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Öltöztesd életed abba, ami értékes! - az Answear.hu-val!

Promóciók

Klasszikusra hangolva - Megérkeztek a népszerű Gino Rossi és Badura márkák vadonatúj cipői és táskái a CCC polcaira

Kép
Sztárok

Tomán Szabina: "Sosem értem el olyan hatalmas sikereket, amikért azt mondhatnám, hogy világklasszis modell voltam" - #Képesvagyok podcast S2E5

A #Képesvagyok podcast legfrissebb adásában Tomán Szabina volt a vendégünk, akivel anyaságról, vállalkozásról, karrierről és a Next Top Model Hungaryről is beszélgettünk.

Kép
Életmód

Elhízáshoz és alvászavarhoz vezethet, ha ezt a 6 gyümölcsöt eszed elalvás előtt!

Lassan itt a nyár, ennek örömére pedig egyre több friss, szezonális gyümölcsöt fogyaszthatunk. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mely gyümölcsöt mikor fogyasztod el, és természetesen az sem, hogy mennyit eszel belőle. Mutatjuk is, melyek azok, amelyek alvászavart is okozhatnak, és hízáshoz is vezethetnek, ha túl későn fogyasztod őket.

Kép
Életmód

7 súlyos hiba, ami miatt túlköltekezel a boltokban

Az élelmiszerek egyáltalán nem olcsók, főleg ha változatosan, egészségesen akarunk táplálkozni. De odafigyeléssel lehet spórolni.

Kép
Sztárok

Palvin Barbi szexi ruhájában felperzselte a vörös szőnyeget Cannes-ban: ebben az átlátszó csipkeruhában érkezett a filmfesztiválra - FOTÓK

Palvin Barbi ismét tarolt a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén: ezt a szexi, átlátszó csipkeruhát viselte!

Kép
Életmód

“DESIGN EXCHANGE” elnevezésű programsorozattal tiszteleg a kortárs művészek előtt a W Budapest

Idén májusban a W Budapest a művészetek előtt tisztelegve indítja útjára „Design Exchange” elnevezésű programsorozatát, amely a belsőépítészet, művészet, fotó és tárgyalkotás területeit gyűjti csokorba.

Kép
Sztárok

A 10 legjobban kereső sportoló 2024-ben

A szaúdi szerződés és a személyes szponzorációk nagyon jól hoznak Cristiano Ronaldónak, de a második helyen már nem focista áll.