10 összetevő, amikről a bőrgyógyászok állítják, hogy tényleg bőrfiatalító a hatásuk

10 összetevő, amikről a bőrgyógyászok állítják, hogy tényleg bőrfiatalító a hatásuk
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Mielőtt pénzt költenél olyan bőrápolókra, amik semmit sem használnak az öregedés jelei ellen, íme a bőrgyógyászok tippjei a legfontosabb és leghasznosabb bőrfiatalító összetevőkhöz!

A fiatalság titkát nem lehet receptre felírni, mint ahogy azt sem, hogy a bőrünk nézzen ki midig úgy, mint 20 éves korunk tájékán. Ám vannak olyan fiatalító összetevők, amik segíthetnek a bőr egészségének megőrzésében, és valljuk be, nincs is szebb a természetesen ragyogó bőr szépségnél. Ehhez pedig a bőrgyógyászok szerint több út is vezethet, íme 10 olyan összetevő, amiről érdemes tudnod és a mindennapos bőrápoláshoz használt készítményeidnek célszerű tartalmaznia.
Összeállításunkban tehát jönnek azok a bőrápolásban már bizonyított fiatalító összetevők, amik rendszeres használata hozzájárulhat a fiatalos, egészséges és egységes bőr megőrzéséhez!

1. Kollagén

Míg hazánkba a kollagénőrület csak pár éve gyűrűzött be, ám olyan nagy sztárok, mint például Jennifer Aniston már 2014 óta használja, és elmondása szerint nem mondana le róla semmi áron. Testünk kollagéntermelése az életkor előrehaladtával csökken, épp ezért fontos a szakemberek szerint az állandó pótlása, ami segíthet a bőr rugalmasságának helyreállításában és a ráncok megelőzésében.

2. Hialuronsav

A fiatalosan egészséges, sima és egységes bőrfelszínért egyik legjobb és legbiztonságosabb választás a hialuronsav, ami tudományos kutatások és laboratóriumi kísérletek szerint is az egyik legjobb bőrhidratáló alapanyag, és a tömegének ezerszeresével megegyező tömegű vizet képes megkötni, így a használata előtt érdemes elfogyasztani két pohár vizet.

Nem véletlen, hogy a legnagyobb újítások is a hialuron körül történnek!


A Labo Suisse Fillerina kollekciója ráncfeltöltésre és volumenizálásra kínál megoldást, ugyanis tű nélkül, pontosan veszi célba a finom vonalakat, ráncokat, ugyanakkor növeli az orca és az ajkak volumenét is. A dekorkozmetikumok innovációja terén több, mint 35 éves múltra visszatekintő, svájci identitású prémium márka, a Labo Suisse az elsők között alkotta meg az esztétikai orvoslás otthon is alkalmazható alternatíváját. A 12 különböző molekulatömegű hialuronsav közel 100%-os hatásfokkal tölti fel a bőrt annak teljes térfogatában, a bőr rugalmasságát háromféle kollagén adja vissza, továbbá kétféle elasztin gondoskodik arról, hogy újra feszessé varázsolja a bőrt. A kozmetikumok hatékonyságának kulcsa pedig a márka 27 bejegyzett szabadalmában, köztük a hatóanyagok közel 100%-os felszívódását lehetővé tevő Transzdermális Technológiában rejlik.

Kép
forrás: PR

3. Elasztin

Még mindig kevésbé ismert a kollagén mellett, pedig valójában kéz a kézben hozzák a legcsodásabb eredményt, és bizony az elasztin csökkenése lehet a hiányzó láncszem a feszes bőrhöz vezető úton. Az elasztin és a kollagén a kötőszövetben található két kulcsfontosságú fehérje, amelyek együtt működnek igazán. Ahogy a neve is sugallja, az elasztin egy gumiszerű fehérje, amely rugalmas tulajdonságokkal rendelkezik, tehát ez a fehérje felelős azért, hogy bőrünk rugalmas maradjon.

4. Retinol

Sokak szerint a fiatalság palackba zárt szökőkútja, hiszen ez az A-vitamin származék tudományosan bizonyítottan fokozza a kollagén termelést, ez által ragyogóbbá és simábbá varázsolja a bőrt, továbbá elősegíti a fakó, száraz bőr gyors megújulását, és a pattanások ellen is bevethető.

5. Glikolsav

A hámalsztást nem szabad túlzásba vinni, hetente 1-2 alkalom elegendő ahhoz, hogy megőrizd a bőröd ragyogását. A glikolsav erre pedig tökéletes választás, mivel ez egy olyan alfa-hidroxisav, ami megszabadítja a bőrt az elhalt hámsejtektől, miközben fokozza a kollagéntermelést.

6. Ceramidok

A hialuronsav nedvességnövelő összetevője, ami megtalálható szinte minden arcápolási termékben, a lemosóktól a szérumokon át, a hidratálókrémekig. A ceramidok olyan lipidek, amik segítenek megőrizni a bőr védelmi funkcióját, az által, ahogy megőrzik a bőr nedvességtartalmát. További előnye, hogy bármilyen bőrtípuson biztonságosan használható.

7. Fényvédő

Szinte minden bőrápolási termék alfája, és omegája, ugyanis manapság már nem létezik elismert nappali bőrápolási termék fényvédelem nélkül. Lehet bármilyen méregdrága egy kozmetikum, ha nem nyújt legalább 30 faktoros védelmet a káros napsugarak ellen, valójában kidobott pénz lesz az ablakon, már ami a bőröd védelmét illeti. Bőrgyógyászok szerint pedig ideje leszámolni azzal a tévhittel is, hogy a fényvédelemre elég csak nyáron gondolni, a szakértők egyhangú véleménye ugyanis az, hogy az év minden napján szükség van napsugárzás ellen védeni az arcunkat.

8. C-vitamin

Segít semlegesíteni a szabad gyököket, véd a környezeti szennyeződésektől, amik károsíthatják a bőrt, valamint fokozza a kollagén termelését is. Ez az összetevő fantasztikusan ragyogóvá teszi a bőrt, és segít az elszíneződések halványításában is.

9. Niacinamid

A B3-vitamin egyik formája, ami sok bőrgyógyász szerint bevethető a pattanások kezelésében, valamint hozzájárul a különféle bőrgyulladások és a bőrpirosodás csökkentéséhez.

10. Tejsav

AHA-savszármazék, ami segít a hámlasztásban, viszont egy intenzív hatású összetevőről van szó, ezért óvatosan célszerű bánni az adagolásával. A használata után pedig a bőrgyógyászok szerint nagyon fontos a fokozott fényvédelem.

Most pedig íme 10 hírességek által jóváhagyott öregedés elleni módszer, ami szerintük valóban működik!

Galéria / 10 kép

10 híres nő öregedés elleni titka

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.