A kiegyensúlyozott élet csak egy karnyújtásnyira van – 4 tipp, hogy boldogabb lehess, mint valaha

A kiegyensúlyozott élet csak egy karnyújtásnyira van – 4 tipp, hogy boldogabb lehess, mint valaha
Forrás: Pexels
Facebook
Twitter
Pinterest

Ezekkel a trükkökkel még több mosolygós napot varázsolhatsz magadnak!

A boldogság fogalmát rengetegszer használjuk, mégis nehéz megfogalmazni, hogy pontosan mit is jelent. Talán nem is kell, mert éppen ezzel bonyolítjuk túl az egészet. Sokszor csak el kellene engednünk magukat és megélni a szebbnél szebb pillanatokat, amiket a rohanós napokon könnyen elszalasztunk magunk mellett. Persze ezt könnyű mondani anélkül, hogy megemlíthetnénk néhány hasznos tippet. Ebben segít nekünk egy amerikai kutatás, ami azt vizsgálta, hogy 500 ember szerint mi az a módszer, amitől boldogabbá és kiegyensúlyozottabbá tehetjük az életünket. Az ő tapasztalataik alapján akár egy-egy szokás a te mindennapjaidat is mosolygósabbá teheti. Lássuk!

Listára fel!

Elsőkörben nagyon fontos, hogy tudd, mi az, ami örömet szerez, szemben azokkal, amik nem. Vesd papírra ezeket a dolgokat és lásd tisztán, hogy mi az, amire érdemes időt fordítanod annak érdekében, hogy boldogabb életet élj. Persze vannak kötelező dolgok az ember életében, nem mondjuk, hogy nincs, így inkább igyekezz olyan szempontok alapján dolgozni, amiket, ha korlátozni nem is, de legalább irányítani tudsz.

Érezz!

Általában a napi teendők listájában az érzések helyett a tevékenységek szerepelnek. Ami kezdetben logikusnak is tűnik, ám a boldog élethez nem sokat segít hozzá. Ahhoz, hogy egy pozitívabb és céltudatosabb életmódot alakíts ki magadnak, fontos, hogy mérlegeld azt, hogy milyen érzelmeket szeretnél átélni az adott napon. Legyen szó nyugalomról egy stresszesnek látszó napon, vagy energikusságról egy fárasztó nap kezdetén, egy biztos: így sokkal könnyebben vonzod majd be az érzések mellett a sikereket is, amik igenis fontos hozzávalói a boldog élethez.

Kép
forrás: pexels

Mindent a maga idejében!

Felkel a nap, riaszt az óra, és te máris a telefonodat bújod és rohansz, hogy mindenre legyen időd. Holott ezzel sokszor éppen az ellenkezőjét éred el, ami stresszhez, majd később borús érzelmekhez vezet. Igenis adj magadnak néhány nyugodt percet a sietős mindennapokon is, hogy higgadtan átgondolhasd a napi eseményeket. Fogalmazd meg a szándékodat, és azt, hogy mit, hogyan, és milyen hozzáállással akarsz elérni az adott napon, így sokkal tudatosabban kezelheted a dolgaidat. A kiegyensúlyozottság pedig a nyugalom egyik jó barátja, ami szintén elengedhetetlen ahhoz, hogy boldogság vehessen körül.

Kalandra fel!

A felmérésben résztvevők egytől-egyig azt vallották, hogy igenis fontos, hogy az elnyomás helyett éld meg a kíváncsiság érzését és fedezd fel, ami olyannyira érdekel. Olvasd ki azt a könyvet, menj el arra a helyre, próbáld ki azt a sportot. A lényeg, hogy ne keress kifogásokat, hogy miért ne tedd az adott dolgot. Engedd, hogy az érzelmeid egy olyan világba kalauzoljanak el téged, ahol még sosem jártál. Talán megtaláltad a boldogságod otthonát?

Galéria / 10 kép

10 inspiráló film elengedésről, útkeresésről és a boldogság megtalálásáról

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.

Kép
Életmód

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!