Bennfentes: Interjú Axente Vanessa magyar topmodellel

Bennfentes: Interjú Axente Vanessa magyar topmodellel

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Frák Peti stylist, az Attractive modellügynökség bookere igazi bennfentesként avat be titeket a hazai divatvilág kulisszatitkaiba.


Ismét elrepült egy év, és egy újabb fashion week zajlott le, aminek alkalmával fantasztikus szezont zártak modelljeink. Axente Vanessa minden képzeletet felülmúlt vágtájával, mellette pedig az InStyle.hu-n is blogoló Adamik Luca Romanov hercegnőket megszégyenítő vonulása hódította meg a világ tervezőgárdáját (az eseménydús hetekről készült élménybeszámolóját hamarosan olvashatjátok az instyle.hu-n). Luca egyébként még Párizsban maradt a show-k végeztével további felkéréseknek eleget tenni, Vanessa pedig hazatérhetett végre a családjához. Vani nem tudott részt venni a párizsi bemutatók mindegyikén, de ez nem véletlen természetesen: hogy pontosan mi történt vele a kihagyott napok alatt, az még egyelőre maradjon titok. ;)

 Az Attractive lányai: Adamik Luca és Axente Vanessa a divathéten
Az Attractive lányai: Adamik Luca és Axente Vanessa a divathéten


A divathetek végeztével dől el egyébként, mely modellek képviselik a következő szezonban a világmárkákat. Menedzsment szempontjából tehát elképesztően fontos a lányokat minden pillanatban topformában tartani, hiszen egy-egy casting (=válogatás) vagy fitting (=ruhapróba) alkalmával belészerethet egy divatház csapata, vagy akár maga a tervező és kiválasztja a kampányába. Párizs a végállomása a divatheteknek, ekkor indul még meg az utolsó energiatartalékok lecsapolása, a még be nem töltött kampány-, divatanyag- vagy címlaphelyekért folytatódik a sokszor sorsfordító küzdelem. Modellkarrierek múlnak rajta.
Nem csak az InStyle életében, de az enyémben is új időszámítás kezdődött, hiszen másfél év kemény munka után a divatszakma fogtündére, Bukna Ildi megszabadított a fogszabályozómtól. Csodálatos lett a végeredmény, így már én is bátrabban vigyorgok nektek az InStyle díjátadó képein.

 InStylistjaink, Igor és Lendvai Lilla Frák Petivel és Glaser Eszterrel
InStylistjaink, Igor és Lendvai Lilla Frák Petivel és Glaser Eszterrel


És ahogy ígértem, következzenek Vanessa válaszai az általatok feltett kérdésekre:

Frák Peti: Ki volt az idei abszolút kedvenced kollekcióját tekintve?
Axente Vanessa: Mindegyikből tudnék választani magamnak természetesen egy-egy darabot, de a Diane von Fürstenberg, a Hermés, a Miu Miu vagy a Gucci idei kollekciója is közel áll a szívemhez, a Prada darabjai pedig külön-külön is nagy kedvenceim.
FP: Melyik bemutató volt a legjobb élmény számodra?
AV: Azért nehéz egyet választani, mert mindnek más az atmoszférája, így más érzéseket vált ki az emberből. A Hermés nyugis, a Chloé bemutató mindig egy nagy buli, az Alexander McQueen a látványról szól és nem feltétlenül a kényelemről, egy Gucci bemutatón pedig igazi nőnek érezheti magát az ember. Mindegyik szuper és más-más oldalamat ismerem meg közben.
 Axente Vanessa az Alexander McQueen kifutóján
Axente Vanessa az Alexander McQueen kifutóján


FP: Milyen eszközeid vannak arra, hogy egy ekkora hajrá során is mindig a maximumot nyújtsd?
AV: A jókedv a kulcsa. Nincs időm normálisan enni, maximum, ha anyukám utazik velem, ilyenkor ő főz nekem. Ha egy nap több show-t is csinálok, esélytelen odafigyelni a helyes táplálkozásra vagy egy jót enni. Amit a backstage-ben kitesznek, abból bedobok valamit és rohanok is tovább. Sportolni sincs lehetőségem ez alatt az időszak alatt, így minden felborul szervezeti szinten, így nem marad más, mint a pozitív hozzáállás és a jókedv. Mivel az ügynökségeim nagyon megválogatják, mely bemutatókon vehetek részt, így azért több energiám marad, mint a többi lánynak, akik sokszor a dupláját nyomják le, mint én. Mindig igyekszem jókedvűen időt tölteni velük és feltölteni őket is energiával.
FP: Van járástechnikai különbség lapos talpú és magas sarkú viselete között?
AV: Magas sarkúban nehezebb, de mégis abban érzem jónak magam. Máshová kell helyezni a súlypontot, így a tartásra is jobban oda kell figyelni. Lapos talpúban pedig még nőiesebben próbálok járni, nehogy slamposnak, utcainak tűnjön a kifutós vonulás.
 Backstage
Backstage


FP: Mi játszódik le a fejedben, mikor egy olyan cipőt préselnek a lábadra, amiben valószínűleg bárki elesne?
AV: Pánikba esem az elején, de utána úrrá leszek rajta, és azt mondogatom magamban: „Megcsinálom, megcsinálom!”. Idén például a Sacai bemutatóján egy 10 centis platform volt illesztve a cipő talpára. Nem tartotta a lábamat kellőképpen, a sarka vékony volt, így minden kanyarban kiment a bokám. Ilyenkor a súlypontot a talpam elejére helyezem, és lassan fordulok meg, szinte fel sem emelem a lábam, csak a lábujjaimon fordulok egyet.
FP: A nemzetközi topmodellek közül kivel barátkoztál össze az idei szezon alatt?
AV: Végre láthattam Naomi Campbellt a Diane von Fürstenberg bemutatón, valamint lehetőségem nyílt a Michale Kors backstage-ben Karolina Kurkovával néhány szót váltani, aki nagyon kedves és közvetlen volt.
 A Michael Kors show előtt: Axente Vanessa és Karolina Kurkova
A Michael Kors show előtt: Axente Vanessa és Karolina Kurkova

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Életmód

Különleges ajánlatok: Akciós belföldi wellness csomagok májusban, amiket nem fogsz tudni visszautasítani

Íme május legjobb akciós wellness ajánlatai! Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor most itt az idő!

Kép
Sztárok

El se hisszük! Sztárok, akik idén ünneplik 60. születésnapjukat - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép
Sztárok

Harry herceg elárulta: ez volt az a pillanat, amikor tudta, örökre elveszítette Vilmos herceget

Harry herceg és Vilmos herceg 2020 óta nem beszélnek egymással. Mit szólna ehhez Diana hercegné?

Kép
Életmód
Kép
Sztárok

Amikor a pénz beszél: sztárok, akik csak a gázsiért vállalták a szerepet

Pénzből élünk, így hát fontos, mennyit kapunk a munkánkért. Van, amikor a sztárok is csak ez alapján döntenek egy szerepről.

Kép
Életmód

Külföldön vadásszák, itthon könnyen elérhető: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel ebből a zöldségből

Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.