Bennfentes: Gondolatok a testi-lelki egyensúlyról

Bennfentes: Gondolatok a testi-lelki egyensúlyról

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Frák Peti stylist, az Attractive modellügynökség bookere igazi bennfentesként avat be titeket a hazai divatvilág kulisszatitkaiba.


„A test egészségének megóvására nincs jobb szer a vidám léleknél.” Anne Bronte


Sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ha nem veszünk tudomást bizonyos problémákról, akkor azok nem is léteznek. Ez a legnagyobb hazugság, amit elkövethetünk magunkkal szemben. Az elmúlt néhány hétben kénytelen voltam kevesebbet foglalkozni az alkotással, és jobban odafigyelni magamra. Gyakran élem én is a mindennapjaimat aszerint, hogy munkába temetkezve nem kell gondolkodnom a megoldandó problémáimon. Úgy tűnik mostanra jött el az a pont, hogy igenis megálljt parancsolt a testem. Öntudatosságom ellenére sok olyan elrejtett, eldugott fájdalomra és sérülésre mutattak rá gyógyítóim, amikről nem is gondoltam volna, hogy számottevőek. Holott nagyon is!
A testünk mindig jelez, ha a lelkünk nincs egyensúlyban. Hiszem, hogy minden fizikai síkon végbemenő folyamat, betegség kiinduló pontja a lelkünk. Márpedig a mai világban ki engedheti meg magának a lelki egyensúlyt? Én biztos, hogy nem. Ekkor érdemes több időt fordítanunk magunkra és a problémáinkra, hiszen a menekülés nem megoldás, sőt csak halmozza a problémákat vagy azok súlyosságát. Lassítsunk, figyeljünk belülről is magunkra, töltsünk több időt a szeretteinkkel, barátainkkal és ugorjunk ki a mókuskerékből.
Kép

Néhány alapvető tipp, amit a modelleknek is mindig kötelezővé teszünk, hogy egészségesek maradjanak:
  • Naponta fontos többször kis adagokat ennünk, és nem pacalra és gyorskajára gondolok elsősorban, hanem zöldségre, gyümölcsökre, levesekre, salátára, tojásra, csirkemellre, amiket kókuszolajban készítsünk el zsír és olaj helyett.
  • Fontos, hogy napi szinten sportoljunk, hiszen növeli az állóképességet és endorfint termel az agyban, ami nagyban elősegíti a jó közérzetet.
  • Naponta minimum 3 liter folyadék szükséges, ami lehetőleg ásványvíz és zöld tea legyen cukor nélkül, ez segíti a koncentrálást és energiát ad a testnek, esténként, ha megiszunk egy bögre citromfű teát, nagyban elősegíti a békés, pihentető alvást.

Kép

Végezetül pedig Barabás Henriett, alias Borsó, az Attractive modellügynökség egészségeséletmód-nagykövete árulja el, hogyan étkezik és mit tesz annak érdekében, hogy minden nap tündököljön és boldog legyen.
- Néhány hónapja úgy határoztál, kipróbálod a vegán életmódot. Milyen megfontolásból döntöttél a növényi étrend mellett?
- Rengeteget utazom, sok lehetőségem nyílik új ízek kipróbálására. Egyszercsak azon kaptam magam, hogy egyre kevesebb húst eszem, egyre kevesebb állati eredetű ételt fogyasztok, ami rám jótékonyan hatott. Sokat olvastam erről az életmódról, kutattam, olvastam, végül úgy döntöttem, kipróbálom. Vegán egyébként Japánban lettem, idén tavasszal.
- Mik a számodra legizgalmasabb Vegán ízek, ételek?
- Azt veszem észre, hogy sokan még csak ki sem akarják próbálni az új ízeket, ételeket, amik más módon vannak elkészítve, mint az általuk megszokottak, vagy például furán hangzanak. Pedig érhet meglepetés mindenkit, higgyétek el! Én imádom az édességeket, de ma már MINDENNEK van egészséges, növényi változata. Chips helyett például szárított kelkáposztalevelet eszem szójás kesukrémmel bevonva vagy nyers sütit, aminek gyümölcs az alapja stb. A lehetőségek tárháza végtelen!
- Mit teszel napi rendszerességgel annak érdekében, hogy egészséges és fitt legyél?
Minden reggel citromos vizet iszom, majd jógázom vagy tornázom egy kicsit, egy órával később eszem egy kiadósabb reggelit. Minden nap, ahogy az időm engedi, sportolok. Most például a thai boxra kattantam rá. És juice-mániás vagyok! Bújom a netet mindenfele recept és különleges hozzávaló után. Sosem fekszem le tele hassal, lefekvés előtt 3 órával már nem eszem. Ritkán iszom alkoholt és nagyon figyelek a bőrömre. Ha már itt tartunk: az, amit megeszel, NAGY mértékben hozzájárul a bőröd minőségéhez. Ha tehetem, MINDIG piacon vásárolok, és igyekszem friss, organikus ételeket venni.
- Milyen pozitív hatásait érzed az életmódváltásnak?
- Több energiám van, szebb a bőröm, imádok sokat és jókat enni. Ha a megfelelő táplálékot juttatod be a szervezetedbe, akkor mindent fel tud hasznosítani a tested, és nem rakódik le semmi zsír formájában. Soha sincs lelkiismeret-furdalásom egy vagy több vegán süti elfogyasztása után.
- Elárulod kedvenc vegán ételed receptjét?
- Számtalan izgalmas és finom vegán recept tartozik a kedvenceim közé. Imádom a kókuszt, az egyik gyengém. A kókuszos zabkeksz az egyik kedvencem, gyors, egyszerű és sokáig eláll. Reggelinek is szuper kókusztejjel, kakaóval, teával vagy épp nasinak.

Citromos kókuszos zabkeksz


Kép

Hozzávalók:


  • zab, citrom, banán, kókuszreszelék. (Mindennek a mennyisége attól függ, mennyit szeretnél csinálni.)

Elkészítés:


  1. Először is villával összetöröm, megpépesítem a banánt, majd annyi zabot (inkább őrölt, finom fajtát) teszek hozzá, hogy gyurmázható legyen. Ne legyen túl száraz.
  2. Majd csepegtetek hozzá ízlés szerint frissen facsart citromlevet, rászóróm a kókuszreszeléket és golyókat, korongokat formálok.
  3. Végezetül berakom őket a mikróba körülbelül másfél-2 percre. Ha még lágy, nem állt össze eléggé, akkor kicsivel több időre hagyom bent.
  4. Édesíteni nem kell, mert a banántól elég édes lesz! Nyamm!

Kép


Drága Bennfentesek! Oldalakat lehetne még írni az egészséges táplálkozásról, lelki eredetű betegségekről és azok különféle gyógymódjairól vagy akár a modellek étrendjéről, életviteléről. Ha felkeltettem az érdeklődéseteket, kérdésetek van, írjatok bátran az [email protected] címre, és ígérem, összekapom magam és fotózok végre egy szuper kis anyagot nektek!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!

Kép
Életmód

7 varázslatosan hangulatos vár Magyarországon, amit egyszer látnod kell

Számtalan programlehetőség, gyönyörű kilátás, középkori hangulat. Többet nem is kívánhatunk!

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!