Tudtad? Nyomós oka van annak, hogy Barbie miért nem ment férjhez és nem szült gyereket soha

Tudtad? Nyomós oka van annak, hogy Barbie miért nem ment férjhez és nem szült gyereket soha
Forrás: Barbiemedia

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Barbie-nak az elmúlt 64 évben több mint 200 munkahelye volt, ám mégis van két olyan szerepkör, amiből a gyártó tudatosan zárta ki őt.

A Barbie című filmet csak nemrég mutatták be a mozikban, de a világ igazából már tavaly óta a készülő történet bűvöletében él, és ehhez az őrülethez minden bizonnyal nagyban hozzátett az is, hogy a filmkészítők szinte a forgatás kezdetétől fogva aktívan promózták is a készülő anyagot. Az őrületbe pedig a divatszakma és a Mattel is beszállt, így mostanság tényleg minden erről szól, na meg arról, hogy az amerikai cég miként volt képes egy ilyen komoly világot felépíteni egy divatbaba köré, ami mára már a legkeresettebb játék lett a piacon.

A gyártó hosszas ötletelés után végül 1959. március 9-én mutatta be először Barbara Millicent Robertset, azaz ismertebb nevén Barbie-t a New York-i Nemzetközi Játékkiállításon. A siker pedig akkora volt, hogy immáron 64 éve töretlennek mondható. A játék népszerűségének titka minden bizonnyal abban is rejlik, hogy a készítők egy olyan babát álmodtak meg, aki számára nincs lehetetlen, aki bárki lehet, aki csak lenni akar, és azon is munkálkodtak, hogy ezt a kislányok felé is a lehető legjobb módon közvetítsék is. Az elmúlt évtizedekben így nemcsak űrhajós Barbie született, de elnök, tűzoltó, állatorvos, pilóta, asztronauta, popsztár és még vagy közel 200 (tényleg!) munkakört sorolhatnánk.

Kép
forrás: Barbiemedia

Azonban jobban belegondolva Barbie életében volt két olyan szerepkör, amibe soha nem csöppent bele, ez pedig a feleség és az anya. A döntés pedig a gyártó részéről abszolút tudatos volt, a játék ötletgazdája, Ruth Handler ugyanis nem szerette volna, ha a kislányok önfeledt játékkal töltött perceit is a házasság és az anyaságra való törekvés eszmerendszere járja át. „Az 1960-as évek elejére a Mattelt elárasztották a rajongói levelek, amelyekben azt kérték, hogy Barbie menjen hozzá örök barátjához, Kenhez, és szüljön gyereket. Ám Handler visszautasította ezen kérést, mert nem akarta tovább erősíteni azon elképzelést, hogy a fiatal lányoknak csak a házasságra és az anyaságra kell törekedniük. Annak ellenére, hogy Barbie számos esküvői ruhát öltött magára, soha nem állt az oltár elé” - olvasható Renée Rosen nemrégiben megjelent cikkében. A rajongókat is meglepte ezen tény, hiszen sokan úgy emlékeznek, hogy egykoron játszottak terhes Barbie-val, de az bizony nem ő volt, hanem a barátnője, Midge. A várandós baba 2002-ben került a boltokba, de a Mattel annyi vásárlói panaszt kapott amiatt, hogy a játék igazából promótálja a tinédzserkori terhességet, hogy viszonylag gyorsan le is került a polcokról, és csak 2013-ban került vissza, de ekkor már baba és terhespocak nélkül.

Hogy milyen fontos is a sokszínűség és milyen komolyabb állomásokkal járt a Barbie evolúció eddig? Azt galériánkra kattintva megtudod!

Galéria / 16 kép

Barbie evolúciója az elmúlt 64 évben

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!

Kép
Életmód

7 varázslatosan hangulatos vár Magyarországon, amit egyszer látnod kell

Számtalan programlehetőség, gyönyörű kilátás, középkori hangulat. Többet nem is kívánhatunk!

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!