Tudtad? Nyomós oka van annak, hogy Barbie miért nem ment férjhez és nem szült gyereket soha

Tudtad? Nyomós oka van annak, hogy Barbie miért nem ment férjhez és nem szült gyereket soha
Forrás: Barbiemedia

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Barbie-nak az elmúlt 64 évben több mint 200 munkahelye volt, ám mégis van két olyan szerepkör, amiből a gyártó tudatosan zárta ki őt.

A Barbie című filmet csak nemrég mutatták be a mozikban, de a világ igazából már tavaly óta a készülő történet bűvöletében él, és ehhez az őrülethez minden bizonnyal nagyban hozzátett az is, hogy a filmkészítők szinte a forgatás kezdetétől fogva aktívan promózták is a készülő anyagot. Az őrületbe pedig a divatszakma és a Mattel is beszállt, így mostanság tényleg minden erről szól, na meg arról, hogy az amerikai cég miként volt képes egy ilyen komoly világot felépíteni egy divatbaba köré, ami mára már a legkeresettebb játék lett a piacon.

A gyártó hosszas ötletelés után végül 1959. március 9-én mutatta be először Barbara Millicent Robertset, azaz ismertebb nevén Barbie-t a New York-i Nemzetközi Játékkiállításon. A siker pedig akkora volt, hogy immáron 64 éve töretlennek mondható. A játék népszerűségének titka minden bizonnyal abban is rejlik, hogy a készítők egy olyan babát álmodtak meg, aki számára nincs lehetetlen, aki bárki lehet, aki csak lenni akar, és azon is munkálkodtak, hogy ezt a kislányok felé is a lehető legjobb módon közvetítsék is. Az elmúlt évtizedekben így nemcsak űrhajós Barbie született, de elnök, tűzoltó, állatorvos, pilóta, asztronauta, popsztár és még vagy közel 200 (tényleg!) munkakört sorolhatnánk.

Kép
forrás: Barbiemedia

Azonban jobban belegondolva Barbie életében volt két olyan szerepkör, amibe soha nem csöppent bele, ez pedig a feleség és az anya. A döntés pedig a gyártó részéről abszolút tudatos volt, a játék ötletgazdája, Ruth Handler ugyanis nem szerette volna, ha a kislányok önfeledt játékkal töltött perceit is a házasság és az anyaságra való törekvés eszmerendszere járja át. „Az 1960-as évek elejére a Mattelt elárasztották a rajongói levelek, amelyekben azt kérték, hogy Barbie menjen hozzá örök barátjához, Kenhez, és szüljön gyereket. Ám Handler visszautasította ezen kérést, mert nem akarta tovább erősíteni azon elképzelést, hogy a fiatal lányoknak csak a házasságra és az anyaságra kell törekedniük. Annak ellenére, hogy Barbie számos esküvői ruhát öltött magára, soha nem állt az oltár elé” - olvasható Renée Rosen nemrégiben megjelent cikkében. A rajongókat is meglepte ezen tény, hiszen sokan úgy emlékeznek, hogy egykoron játszottak terhes Barbie-val, de az bizony nem ő volt, hanem a barátnője, Midge. A várandós baba 2002-ben került a boltokba, de a Mattel annyi vásárlói panaszt kapott amiatt, hogy a játék igazából promótálja a tinédzserkori terhességet, hogy viszonylag gyorsan le is került a polcokról, és csak 2013-ban került vissza, de ekkor már baba és terhespocak nélkül.

Hogy milyen fontos is a sokszínűség és milyen komolyabb állomásokkal járt a Barbie evolúció eddig? Azt galériánkra kattintva megtudod!

Galéria / 16 kép

Barbie evolúciója az elmúlt 64 évben

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Stílus

8 klasszikus és időtlen nyári alapdarab, amiben már most elkezdhetsz gondolkodni

Ezek a nyári alapdarabok akár egymással, akár külön-külön is megállják a helyüket a megjelenésedben.

Kép
Életmód

A 10 legjobb vendégsztár a harmincéves Jóbarátokból

Egyik kedvenc sorozatunk, amit máig bármikor szívesen újranézünk. De a főhősökön kívül is voltak benne kiváló alakítások.

Kép
Életmód

Hollywood abortuszra kényszerítette a színésznőket! Avagy a múlt legdurvább botrányai a filmiparban!

Rengeteg titkot rejt a filmipar. Hollywood tele van szörnyű botrányokkal, és ez régen sem volt másképp, sőt! Mutatjuk a legdurvábbakat!

Kép
Életmód

Ezekre a foltokra figyelj: a leggyakrabban vitaminhiányra utalnak!

Megfelelő mennyiségű alvás, kiegyensúlyozott táplálkozás, rendszeres testmozgás, csak pár fontos tényező, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egészségesek legyünk és jól érezzük magunkat a bőrünkben. De mi történik akkor, hogy ha mégis gyengének érezzük magunkat, és a tükörbe nézve bőrproblémákkal szembesülünk?

Kép
Stílus

Hoppá! Angelina Jolie a vörös szőnyegen villantotta meg legújabb tetoválását egy szexi, kivágott ruhában! - Egyesek szerint Brad Pittnek akar vele üzenni

Angelina Jolie szexi, kivágott ruhája sem vonhatta el a figyelmet új, igencsak különleges helyre került tetoválásáról.