A K-Beauty csak egy aktuális trend vagy a bőrápolás jövője? Itt a válasz!

A K-Beauty csak egy aktuális trend vagy a bőrápolás jövője? Itt a válasz!
Forrás: KORIKA

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Talán kicsit sem meglepő az, hogy a K-Beauty története mögött évezredekre visszanyúló szépségtitkok lapulnak. Íme minden, a koreai szépségápolásról!

A cikk támogatója a KORIKA

A K-Beauty ma már világszerte ismert fogalom, de vajon tudod-e azt, hogy honnan is indult útjára a bőrkényeztetés és ápolás ezen formája? Mesélünk most róla egy kicsit!

Minden, amit a koreai szépségápolásról tudni érdemes!

Koreában a kozmetikai termékek használata az i.sz. 1. században, a Goryeo királyság alatt kezdett el igazán virágozni. Gondosan kiismerve a természetben rejlő csodaszerek titkát számos növény összetevőit kezdték el rendszeresen belevonni a szépségápolási rutinjaik közé. A tök szárából ápolószereket készítettek, míg az őrölt mungóbabból arctisztítókat. A hajukat ricinus- és kaméliaolajjal ápolták, míg a bőr hidratálására és fényesítésére pórsáfrányolajat használtak, a szeplők és a májfoltok ellen pedig a sárga- és őszibarack olajokkal vették fel a harcot. Kezdetben eme szépségmegőrző rituálékhoz szükséges hozzávalókba olyan illatanyagokat csempésztek mint a szegfűszeg, rövidesen pedig megjelentek a különféle illatskálán mozgó parfümök, amit eredeti funkciója mellett sok esetben a stressz és a fáradtság enyhítésére is használtak. Az évszázadok múlásával, a Joseon-korszakban, a konfucianizmus idején aztán megszabták azt is, hogy a nők mennyit és mikor sminkelhetnek, mert úgy gondolták, hogy a belső értékeket kell előtérbe helyezni. Pár évszázaddal később, egészen pontosan 1876-ban megszületett a Kanghwa szerződés, aminek hatására megnyíltak a koreai kikötők a külkereskedelmi kapcsolatok előtt, és a nyugati stílusok elkezdtek hatást gyakorolni Korea kozmetikai kultúrára, ahogy aztán idővel a japán szépségápolási termékek is. Az 1950-től 1953-ig tartó koreai háború egy időre visszavett a beauty piac virágázásból, ami aztán 1961-ben hihetetlen mértékű fejlődésnek indult, miután betiltottak az országban minden más nemzettől érkező terméket.

Kép
forrás: KORIKA

A koreai szépségipar titka!

A koreai emberek úgy gondolják, hogy a tökéletes külső hatással van a belsőre is, azaz őszintén hisznek abban, hogy a hibátlan, ránctalan és sima bőr jelentős szerepet játszik a magunkról kialakult énképben, ami lelki szinten hat az egészségünkre is. Nem véletlen az, hogy a világon náluk a legnagyobb a kozmetikai beavatkozások száma, a szépség fontossága elengedhetetlen része az életüknek, a család, a barátok, sőt még a munkahelyek is elvárják a nőktől, hogy mindezen értékrendet teljes mértékben kívül és belül is magukénak érezzék. Ezen orvosi eljárások módszerek mellett pedig a mindennapi szépségrutint sem veszik soha félvállról, és már egészen fiatalon el is kezdik alkalmazni őket. A külsejükbe fektetett tudatosság termékeik minőségén is érezhető, kiemelten figyelnek arra, hogy összetevőik között csakis olyan alkotóelemek szerepeljenek, amik a bőr egészségét és üdeségét hosszútávon szolgálják. A koreai szépségipar nagy titka nem csak a hihetetlen gyors tempóban diktált innovációban rejlik, hanem a múlt iránti tiszteletben is, azaz azokban a hagyományos összetevőkben, melyek évezredek óta termékeik biztos alapját képezik.

Kép
forrás: KORIKA

Koreai szépségápolás napjainkban...

A koreai termékek 2010 környékén indultak szélesebb körben is hódító útra, először a fátyolmaszkokkal vettek le minket a lábunkról, amit aztán a különféle krémek, ajakápolók és tonikok követtek. Ma pedig már eljutottunk oda, hogy a világ legnagyobb kozmetikai cégei is koreai szakembereket foglalkoztatnak bizonyos termékeik kifejlesztése során, illetve egyre több komoly múlttal büszkélkedő márka dönt úgy, hogy készítményeiket különféle koreai alkotóelemmel tegyék még hatásossá és vásárlóbaráttá. Ez az időtálló minőség, a látványos és meggyőző hatékonyság pedig a sztárokat is gyorsan meghódította.

Többek közt Emma Stone, Emily Ratajkowski és Lady Gaga is rajong a K-beauty termékekért.
forrás: Steve Granitz/FilmMagic, Frazer Harrison/Getty Images, Samir Hussein/WireImage
Többek közt Emma Stone, Emily Ratajkowski és Lady Gaga is rajong a K-beauty termékekért.

A koreai szépségápolás alapelvei

A 10 lépéses koreai rutinról sok helyen olvashattál már, sőt minden bizonnyal az 5-, 6-, 7, 8-, vagy 12-lépésből álló szépségrituálékba is belefutottál már valahol. Mi most a 10 lépéses rejtelmeibe avatunk be, aminek főbb alapelvei a tisztítás, az előkészítés, a táplálás és a védelem!

A 10 lépéses K-Beauty rutin


1. lépés: Olajos arclemosó - inkább az esti órákban
2. lépés: Vízalapú arctisztító - a reggeli és az esti rutin során egyaránt alkalmazható.
3. lépés: Hámlasztás - az esti órákban, heti 1-2 alkalommal
4. lépés: Toner - reggel és este az arctisztítás után
5. lépés: Esszencia - reggel és este
6. lépés: Szérumok a bőrproblémák célzott kezelése - reggel és este
7. lépés: Fátyolmaszk - arctisztítás és tonizálás után bármikor feltehető
8. lépés: Szemkörnyékápoló - egyénfüggő, de este mindenképpen ajánlott
9. lépés: Hidratáló - reggel és este
10. lépés: Fényvédő - a reggeli rutin részeként

A koreai KORIKA márka a legfejlettebb ázsiai technológiákat hatékony hatóanyagokkal társítja, és így ezen a területen a kozmetikai ápolás specialistája. Igyekszik kellemesebbé tenni a nők mindennapi szépségápolását, és legfőképpen a kiváló minőségű gézmaszkjairól vált ismertté. Most megmutatjuk néhány nagy kedvencünket!

KORIKA Korean Heritage Jeju Mandarin + Vitamin C Premium Illuminating Serum

A KORIKA Korean Heritage élénkítő szérum Hallabong mandarinkivonatok és innovatív formájú C-vitamin kivételes kombinációját tartalmazza a maximálisan élénkítő és fiatalító hatás érdekében. A legmodernebb technológia és az innovatív formájú aktív hatóanyagok használatának köszönhetően elég néhány csepp ebből a koncentrált szérumból minden reggel és este, hogy az első eredmények már néhány nap alatt láthatóvá váljanak.

KORIKA, élénkítő szérum, 12 100 Ft - itt!
KORIKA, élénkítő szérum, 12 100 Ft - itt!

KORIKA HI-TECH LIPOSOME Hydrating solution Balancing fluid

A koreai beauty-rituáléhoz elválaszthatatlanul hozzátartozik a több arcápoló termék egymás utáni lépésekben történő rétegzése. A KORIKA Hydrating solution Balancing fluid könnyű emulzió is egyike ezeknek a lépéseknek. Mélyen hidratálja, ráadásul kellemesen felfrissíti az arcbőrt. A 6 különböző típusú hialuronsav, tripeptidek és ázsiai gázló kivonata alkotta komplexet tartalmazó receptúrának köszönhetően hatékonyan és hosszú időre javítja a bőr hidratáltságát és lipidegyensúlyát. Ugyanakkor egyedülálló hi-tech liposzómatechnológia gondoskodik arról, hogy az összes hatóanyag gyorsan, célzottan és hatékonyan bejusson a bőrbe.

KORIKA, gyengéd hidratáló emulzió, 10 030 Ft - itt!
forrás: Notino
KORIKA, gyengéd hidratáló emulzió, 10 030 Ft - itt!

KORIKA Korean Heritage Red Ginseng & Adenosine Anti-aging Sheet Mask

A KORIKA Korean Heritage ránctalanító fátyolmaszk ugyan nem képes lelassítani az idő kerekét, de az arcra gyakorolt negatív hatásokat megbízhatóan mérsékli. Ez az arcmaszk a hagyományos, anti-aging hatású koreai összetevők és a feldolgozásukhoz használt legmodernebb technológiák ötvözéséből született. A Korean Heritage arcmaszk természetes összetevőit a dél-koreai Jeju szigetéről nyerik: Az itteni jellemző összetevők közé tartozik például a vörös ginzeng. Hatásai miatt a helyiek esküsznek rá – ismerd meg te is jótékony erejét!

KORIKA, ráncok elleni gézmaszk, 2750 Ft - itt!
forrás: Notino
KORIKA, ráncok elleni gézmaszk, 2750 Ft - itt!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.