A Balkánon van Európa Maldív-szigete: Albánia olcsóbb, mint a Balaton

A Balkánon van Európa Maldív-szigete: Albánia olcsóbb, mint a Balaton
Forrás: Getty Images (UCG / Contributor)

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Albániában van a Európa Maldív-szigete: és mindent összevetve olcsóbb, mint a Balaton. Gyönyörű táj: azúrkék tenger, szemkápráztató hegyvonulatok várják a turistákat, de nem szabad elfeledni, hogy ez még mindig a Balkán. Mutatjuk, mi vár, ha a bakancslistádra tűzöd az Albán Riviérát.

Egyre népszerűbb a turisták körében

Ezen a nyáron a közösségi oldalak a Maldív-szigetekhez hasonló tengerparttal rendelkező Albánia képeivel vannak tele. Nem csoda, hisz amerikaiak millióinak lett kedvenc nyári úti célja. A kristálytiszta vizeiről, festői tengerparti falvairól és hihetetlenül ősi nemzeteiről híres régió az idei szezonban a turizmus rekordnövekedésére készült.

2014-ben az ország 3,5 millió látogatót fogadott. 2019-re ez a szám 6,3 millióra nőtt, ami 74%-os növekedést jelent. 2023-ra pedig a várakozások szerint a turisták száma meghaladhatja a tízmilliót is.

Kép
forrás: unsplash(@polina_art)

Olyan falvak, mint Saranda, Ksamil, Borsh, Himare és Dhermi gyönyörű strandokkal rendelkeznek, ma már egyre több turista bakancslistájára kerülnek fel, jogosan. Albánia 450 kilométeres partjait északra az Adriai-tenger, délebbre a Jón-tenger azúrkék színű vizei mossák. Ha szereted strandokat, akkor ez az ideális úti cél számodra. Sokan azt állítják, olyan élmény, mintha a Maldív-szigeteken lennél, egyszerűen meseszép, szinte filmbeillő kék tenger és fehér homokos part, ameddig a szem ellát.

Albánia ráadásul olcsó és még egyelőre nem annyira felfedezett, mint más hasonló kvalitásokkal rendelkező turistacélpontok. Nem kell attól tartanunk, hogy mindennap késhegyre menő harcot kell vívnunk napágyakért, vagy egy nyugodt helyért a tengerparton. Érdemes még most ellátogatni, mielőtt ezeket a helyeket is felkapják.

Kép
forrás: unsplash (@janigodari)

Felmentem az egyik világszerte ismert online utazási és foglalási weboldalra, amely lehetőséget kínál a szállások, szállodák, apartmanok, nyaralók, és egyéb szálláslehetőségek könnyű és kényelmes foglalására. Vízparti, 3 csillagos szállást kerestem Albániában és a Balatonon két fő részére a következő 7 éjszakára. Az árak szinte ugyanazok voltak, egy picit olcsóbban tudtam volna foglalni az albán riviérán.

Nem mind arany, ami fénylik

A TikTok-on olyan videókat is lehet látni, ami a közösségi oldalakon látható képeket állítják szembe a valósággal. Mert már Albánia bővelkedik a természeti adottságaitól, elmaradt gazdaságú országról van szó. Előfordul, hogy a meseszép strandok hátterében lepusztult épületek is előfordulnak, illetve elég nagy a szakadék az egyes társadalmi rétegek között, melyek árnyalhatják a képet.

A lenti galériában arról is beszélünk, hogy milyen árnyoldalakkal találkozhatsz, ha a Maldív-szigetekhez hasonlító albán Riviériára utazol.

Nézd meg a galériánkat!

Galéria / 4 kép

A Balkánon van a Európa Maldív-szigete: Albánia olcsóbb, mint a Balaton

Megnézem a galériát

Az Éva magazin írása.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.