Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

A szalámi is lehet múzsa! Rendhagyó kiállítás mutatja be az ikonikus íz és a kortárs művészet kapcsolatát

A szalámi is lehet múzsa! Rendhagyó kiállítás mutatja be az ikonikus íz és a kortárs művészet kapcsolatát
Forrás: Ghyczy Dia és Csordás Levente vászontáska grafikái

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Facebook
Twitter
Pinterest

Május 9-18 között tekintheted meg a BBB KultPont és Közösségi Térben az „ÍZ-EMLÉK-KÉPEK” címet viselő tárlatot, amit a hungarikummá minősített PICK Téliszalámi generációkon átívelő hatása hívott életre.

Tudtad, hogy a gyermekkorunkban elfogyasztott ételek felnőttként is hatással lehetnek az evési szokásainkra? Képzeld, kutatások bizonyítják, hogy az első ízélményeink óriási szerepet töltenek be az életünkben, éppen ezért egyáltalán nem mindegy, mi kerül a tányérunkra. A 2014-ben hungarikummá minősített PICK Téliszalámi története például 1869-ben, azaz több mint 150 évvel ezelőtt kezdődött el, így számtalan generáció tányérján megfordult már az étkezések során. Sőt, időközben olyan ikonikus termékké nőtte ki magát, ami korosztálytól függetlenül szép emlékeket idéz fel a család bármelyik tagjában – akár egy pillanat alatt.

Ízek, szalámik, emlékek

Ennek a jelenségnek eredtek a nyomába a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem jelenlegi és volt tervező grafikusok hallgatói a „Generációink szalámis emlékei” elnevezésű pályázat keretében, akiknek munkáiból kiállítást is rendeztek. Az egyszerre hagyományőrző és újító szellemű „ÍZ-EMLÉK-KÉPEK” című tárlatot május 9-18. között tekintheted meg a Bartók Béla utcai BBB KultPont és Közösségi Térben, ahol személyesen is meggyőződhetsz arról, miért lehetett tökéletes múzsája a PICK Téliszalámi ennek a kreatív projektnek. Gondolj csak bele: ennek az időtálló terméknek az előállítása éppen úgy nevezhető alkotói folyamatnak, mint egy tájkép megfestése, így végsősoron a klasszikussá vált PICK Téliszalámi megteremtése is művészi értékkel bír.

Ízemlékek nyomában

A „ÍZ-EMLÉK-KÉPEK” kurátora Herbszt László, többszörös Graphic Design és Aranyrajzszög-díjas grafikus,a MOME oktatója, aki május 10-én, 11-én, 12-én és 14-én is tárlatvezetést tart néhány pályázó részvételével: ezeken az eseményeken szó esik a stílus és stílus közti eltérőségekről, a kiállított művek mögött rejlő személyes történetekről, továbbá arról, hogy ezek miként mutatják be a generációk közti különbségeket.

Ütemezés: május 10. (szerda) 17:00 óra, május 11. (csütörtök) 16:00 óra, május 12. (péntek) 17:00 óra, május 14. (vasárnap) 15:00 óra
Időtartam: 60 perc

Herbszt László
forrás: MOME
Herbszt László

A MOME egykori hallgatója, Góg Angéla food designer, elméleti szakértő pedig két alkalommal, május 13-án és május 17-én is interaktív előadást tart az érdeklődőknek, amelyeken az ízek és emlékek kapcsolatának természetéről beszél a kutatásai és a PICK projekt példája alapján. Sőt, a résztvevők végül a saját ízemlékeik nyomába is eredhetnek Angéla útmutatásával!

Ütemezés: május 13. (szombat) 15 óra és május 17. (szerda) 17 óra
Időtartam: 90 perc.

Góg Angéla
forrás: Rizmajer Antal, készült az együttműködést bejelentő sajtóuzsonna alkalmával
Góg Angéla

IDŐPONT:
2023. május 9-18.

HELYSZÍN:
BBB KultPont és Közösségi Tér

Az eseményre május 17-ig lehet regisztrálni >> ezen az oldalon!

___

Kattints a képre és tudj meg többet!
Kattints a képre és tudj meg többet!

Videók

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Szépség

Ez az apró sminktrükk áll Penelope Featherington elképesztő átalakulásának mögött�A Bridgerton család 3. évadában

Nem férhet kétség ahhoz, hogy a Bridgerton család szereplői hatalmas átalakuláson mennek keresztül minden évadban. Ezúttal Penelope Featheringtonon volt a sor, sminkese pedig elárulta a titkát!

Kép
Sztárok

Tudjuk, hogy csinálja! 8 időtálló stílustrükk, amire Blake Lively hosszú évek óta esküszik

Blake Lively hosszú évek óta bizonyítja, hogy a öltözködésnek messze nem kell szigorú szabályok közt zajlania. Íme az ő stílustrükkjei!

Kép
Sztárok

Az új reménységek! Ők most a legígéretesebb fiatal tehetségek hollywoodban

Őrségváltás jön az Álomgyárban, a jelek szerint ezek az ifjú színészek és színésznők alkotják majd az új A-listát.

Kép
Életmód

6 trükk, hogy az otthonodban mindig finom illat legyen: búcsúzz el a rossz szagoktól örökre!

Hiába takarítasz rendszeresen, mégis előjönnek a kellemetlen szagok? Segítünk!

Kép
Életmód

A Paloma koktél világnapján nyit a Don Julio 1942 x W Budapest exkluzív terasz

Exkluzív terasznyitó eseménnyel ünnepelte a Paloma koktél világnapját a Don Julio és a W Budapest. A világ első luxus tequila márkája és a főváros lélegzetelállító helyszíne május 22-től egész nyáron át várja vendégeit, akik a Don Julio 1942 x W Budapest terasz stílusos környezetében Mexikó ikonikus italát is prémium minőségben fogyaszthatják.

Kép
Sztárok

Kóros soványsággal vádolták Kate Beckinsale-t: elárulta, hogy komoly testi és lelki betegség áll a hátterében

Kate Beckinsale számos szörnyűséget élt át az elmúlt egy éveben mind lelkileg, mind testileg. Elege lett a bírálókból, és most saját történetén keresztül szerette volna megmutatni, hogy nincs helye a rosszindulatú kommenteknek!