A romantikus író, aki rajongott a belsőépítészetért

Hauteville ház,Guernsey,Victor Hugo,építészet,enteriőr design
Forrás: Getty

Életmód

Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben

Promóciók

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Facebook
Twitter
Pinterest

A Csatorna-szigeteken álló háromemeletes ház, amelyet a világirodalom egyik legzseniálisabb írója tervezett és rendezett be önmagában is műalkotás.

A Csatorna-szigetekhez tartozó Guernsey elsőre talán nem tűnik a legtrendibb úti célnak, azonban, aki ide látogat, egészen különleges élményben részesülhet. Akárcsak a francia romantika egyik legnagyobb drámaírója, aki itt, ezen a több szempontból is kuriózumnak számító földdarabon töltötte csaknem húszéves számüzetését, amelynek évei alatt olyan világhatású művek sorát írta meg, mint 'Az évszázadok legendája' (1859), A tenger munkásai (1866), A nevető ember (1869) és A nyomorultak (1862).

Victor Hugo,Hauteville ház
forrás: Getty
Victor Hugo és családja a Hauteville ház kertjében, 1874

Itt ezen a kicsit brit, kicsit francia eső mosta mélyzöld, mediterrán napfénnyel és pálmafákkal megspékelt festői szigeten, a Hauteville-házban alkotott Victor Hugo. A ház érdekessége, hogy javarészt maga az író tervezte: a faszerkezettől a kárpitokon át a perzsaszőnyegekig. Az eklektikus stílusú villa, ahonnan panorámás kilátás nyílik az Atlanti-óceánra az írómester megértésének egyik kulcsa.

Amikor ide belépsz, belépőjegyet kapsz Victor Hugo világába, szinte a művei egyik szereplőjévé válsz – nyilatkozta Gérard Audinet, a Victor Hugo Emlékház igazgatója.

A varázslatos hangulatú, fehér homlokzatú épület – amely nyitva áll az irodalom és enteriőrdesign rajongói előtt – egyik legimpresszívebb helyisége ez a selymekkel és kézi csomózású perzsaszőnyegekkel gazdagon dekorált szobája, ahol a legnépszerűbb és a legtöbb nyelvre lefordított regényét, A nyomorultakat is írta.

Kattints a kép felfedéséhez!

A Hauteville-ház egészen az 1920-as évek végéig maradt a család birtokában, akkor azonban az író dédunokái úgy döntöttek, hogy Párizs városának adományozzák a legendás ősük titokzatos szimbólumokkal megtervezett otthonát, amelyek közül az egyik legizgalmasabb maga a ház, ami sötét és félhomályos a földszinten, majd ahogyan a lépcsőkön keresztül feljutunk az emeletre, szépen lassan egyre világosabbá válik.

Galéria / 12 kép

Milyen házat tervezett magának az írógéniusz?

Megnézem a galériát

Vonzódsz a régiségekhez? Szeretnéd otthonodat vintage csecsebecsékkel izgalmasabbá tenni? Ha a válaszod igen, akkor jobb, ha felkészülsz: az első bevetés a bolhapiacon igencsak megdöbbentő lehet...

Tovább olvasok

Videók

Életmód

Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben

Promóciók

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Kép
Sztárok

Kovács Patrícia: "Nem vagyok főszereplő a saját életemben sem" - #Képesvagyok podcast S1E11

A #Képesvagyok podcast adásban Kovács Patrícia színésznővel, a SUHANJ! Alapítvány társalapítójával beszélgettünk. Az interjúban szóba került az empátia, a gyerekkori minták, a kritikák és az újrakezdés. Hallgasd meg az inspiráló epizódot!

Kép
Életmód

5 árulkodó jel, hogy minél előbb munkahelyet kell váltanod – a gyomorgörcs mellett más jelek is vannak!

Ne becsüld alá azt, hogy milyen érzéssel mész be a munkahelyedre, és azt sem, hogy mennyire vagy motivált a munkádban! A munkahelyi elégedettség és jólét nélkülözhetetlen a boldog és kiegyensúlyozott élethez, és ha valamilyen oknál fogva ez hiányzik a jelenlegi munkahelyeden, ne félj váltani, és olyan helyet keresni, ahol jól érezd magad, és ahol kiteljesedhetsz!

Kép
Életmód

2024 az ő évük lesz: 3 csillagjegy, akit 2024-ben hatalmas szerencse ér

A horoszkópjuk szerint ezek a csillagjegyek ígéretes év előtt állnak!

Kép
Életmód

Megkérdeztük! A mesterséges intelligencia szerint így néz ki egy tökéletes nappali

Nincs olyan, hogy tökéletes nappali, mindenkinek más tetszik! Most megmutatjuk, hogy a mesterséges intelligenciának milyen az ízlése!

Kép
Életmód

10 dolog, amit nem tisztítunk rendszeresen, pedig nagyon is kellene!

A takarítási rutin mindenkinek hozzátartozik az otthoni feladatok listájához. Sok háztartás időről időre meghatározott ütemtervvel rendelkezik, hogy mit, mikor kell kitakarítani. Nem minden területet tisztítunk azonban rendszeresen és megfelelően, pedig igenis kellene. Te tudod, melyek azok a részek otthonodban, melyek takarítására kiemelt figyelmet kellene fordítanod, de valahogy mégsem kerül rájuk olyan sűrűn a sor?

Kép
Életmód

Az érzékenyítés mindennél fontosabb! 6 kőkemény film, ami körbejárja a pedofília témakörét

A világ tele van szörnyűséggel, amiről nem szívesen beszélünk, de muszáj! 6 szomorú, ugyanakkor tanulságos film, amit neked is látnod kell!