Motivációs gyorstalpaló: 8 egyszerű módszer, ami segíthet gyorsabban elérni a céljaid

Motivációs gyorstalpaló: 8 egyszerű módszer, ami segíthet gyorsabban elérni a céljaid
Forrás: Priscilla Du Preez / Unsplash
Facebook
Twitter
Pinterest

Nem is olyan nehéz, mint gondolnád!

Az év elején jellemzően még mindenki látszólag kipihent és energikus. Gőzerővel dolgozunk az fogadalmak betartásával, visszatértek a szürke hétköznapok és minden kezd visszaállni a megszokott kerékvágásba. Ám a kezdeti lendület nem mindenkinél olyan hosszútávú. Olykor egészen korán elhalványul és leül a kispadra. Most, hogy túl vagyunk az év közepén, ideje egy kis extra löket, na meg néhány szuper tipp!

Ne aggódj: nincs abban semmi borzasztó, ha nem vagy tettre kész minden egyes nap. Időnként lehetsz fáradt, rosszkedvű és kimerült. Jó hír, hogy a megoldás benned lakozik, hiszen egy kis motivációra időnként az élet minden területén szükséged lehet. A munkahelyeden, egy vállalkozás elindításában, a sportban, a gyereknevelésben, vagy a háztartás számos területén. Egy kis odafigyeléssel céljaink és mérföldköveink elérése szinte gyerekjáték!

Kép
forrás: ROMAN ODINTSOV / Pexels

Mutatunk 8 olyan módszert, ami pillanatok alatt visszazökkent a normális kerékvágásba és motiváltabb lehetsz tőle!

#1 Kezd kicsiben!

Ha a kitűzött célod távolinak tűnik, és éppen ez az oka annak, hogy nem mersz belevágni valamibe, akkor oszd fel apró lépésekre. Mindig lépésről lépésre haladj előre. Így időközben is elérhetsz sikereket. Hát nem szuper?


#2 Csökkentsd a zavaró tényezőket

Bár nem olyan egyszerű világgá menni, ahol senki sem zavar és zajong, de érdemes megpróbálnod megteremteni azt a légkört, amiben igazán koncentrálni tudsz a célod elérésére! Hiszen nyugodt környezetben motiváció is nehezebben hagy el téged.

#3 Nem mindegy, kivel veszed körül magad

Nézz körbe az ismerőseid között, és inkább próbáld meg elkerülni azokat az embereket, akik negatív energiákkal árasztanak el. Közeledj azokhoz, akik pozitívan állnak hozzád és a terveidhez, és segítséget nyújtanak, ha arra van szükséged. Együtt sokkal jobb!

#4 Ne ess kétségbe

A dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy azt mi szeretnénk. De nem is baj ez! Ne pánikolj, ha valami kudarc ért, és nem úgy sikerült valami, ahogy tervezted. Tanulj belőle és menj tovább!

#5 Emlékeztesd magad, hogy miért kezdted el

Sok esetben megfeledkezünk a célunk okáról, főleg akkor, ha az elérése sok időt vesz igénybe. Előzd meg ezt a problémát, és írd le egy papírra, hogy miért szeretnél többet olvasni, pénzt gyűjteni, vagy épp lefogyni. Majd ragaszd ki ezt a cetlit a lakásod egy olyan pontjára, ami minden nap szembe jön veled, így akár minden nap egy újabb lendületét kaphatod el a motivációnak.

#6 Jutalmazd meg magad!

Bizony, ez neked is jár, még akkor is, ha messze a cél. Azt már tudod, hogy a nagy célokat érdemes részcélokra bontani, hogy kisebb lépcsőfokok megtételével juss fel a csúcsra. Annak érdekében, hogy ne halványuljon el a motiváció, minden egyes részcél teljesítése után is jutalmazd meg magad. Hidd el, jól fog esni!

Kép
forrás: Kampus Production / Pexels

#7 Kövess másokat

Bár egyedül harcolunk a cél elérése érdekében, csapattársakat találni jó dolog. Főleg akkor, ha ők is hozzátesznek a motivációdhoz. Keress és kövess olyanokat, akik ugyanabban a hajóban eveznek, amiben te és segítsétek egymást!

#8 A céljaid váljanak a szokásoddá!

A nagy célok nagy változásokat is hozhatnak. Ám nem hiába tűzzük ki őket, hiszen igazán és nagyon akarjuk, hogy valóra is váljanak. Persze először nem fog könnyen menni, hogy a mindennapjaid részévé váljanak, de idővel büszkébb leszel magadra, mint valaha! Már megérte, nemde?

ÉS EZT LÁTTAD MÁR?

Galéria / 10 kép

10 inspiráló film elengedésről, útkeresésről és a boldogság megtalálásáról

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.

Kép
Életmód

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!