Motivációs gyorstalpaló: 8 egyszerű módszer, ami segíthet gyorsabban elérni a céljaid

Motivációs gyorstalpaló: 8 egyszerű módszer, ami segíthet gyorsabban elérni a céljaid
Forrás: Priscilla Du Preez / Unsplash

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Nem is olyan nehéz, mint gondolnád!

Az év elején jellemzően még mindenki látszólag kipihent és energikus. Gőzerővel dolgozunk az fogadalmak betartásával, visszatértek a szürke hétköznapok és minden kezd visszaállni a megszokott kerékvágásba. Ám a kezdeti lendület nem mindenkinél olyan hosszútávú. Olykor egészen korán elhalványul és leül a kispadra. Most, hogy túl vagyunk az év közepén, ideje egy kis extra löket, na meg néhány szuper tipp!

Ne aggódj: nincs abban semmi borzasztó, ha nem vagy tettre kész minden egyes nap. Időnként lehetsz fáradt, rosszkedvű és kimerült. Jó hír, hogy a megoldás benned lakozik, hiszen egy kis motivációra időnként az élet minden területén szükséged lehet. A munkahelyeden, egy vállalkozás elindításában, a sportban, a gyereknevelésben, vagy a háztartás számos területén. Egy kis odafigyeléssel céljaink és mérföldköveink elérése szinte gyerekjáték!

Kép
forrás: ROMAN ODINTSOV / Pexels

Mutatunk 8 olyan módszert, ami pillanatok alatt visszazökkent a normális kerékvágásba és motiváltabb lehetsz tőle!

#1 Kezd kicsiben!

Ha a kitűzött célod távolinak tűnik, és éppen ez az oka annak, hogy nem mersz belevágni valamibe, akkor oszd fel apró lépésekre. Mindig lépésről lépésre haladj előre. Így időközben is elérhetsz sikereket. Hát nem szuper?


#2 Csökkentsd a zavaró tényezőket

Bár nem olyan egyszerű világgá menni, ahol senki sem zavar és zajong, de érdemes megpróbálnod megteremteni azt a légkört, amiben igazán koncentrálni tudsz a célod elérésére! Hiszen nyugodt környezetben motiváció is nehezebben hagy el téged.

#3 Nem mindegy, kivel veszed körül magad

Nézz körbe az ismerőseid között, és inkább próbáld meg elkerülni azokat az embereket, akik negatív energiákkal árasztanak el. Közeledj azokhoz, akik pozitívan állnak hozzád és a terveidhez, és segítséget nyújtanak, ha arra van szükséged. Együtt sokkal jobb!

#4 Ne ess kétségbe

A dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy azt mi szeretnénk. De nem is baj ez! Ne pánikolj, ha valami kudarc ért, és nem úgy sikerült valami, ahogy tervezted. Tanulj belőle és menj tovább!

#5 Emlékeztesd magad, hogy miért kezdted el

Sok esetben megfeledkezünk a célunk okáról, főleg akkor, ha az elérése sok időt vesz igénybe. Előzd meg ezt a problémát, és írd le egy papírra, hogy miért szeretnél többet olvasni, pénzt gyűjteni, vagy épp lefogyni. Majd ragaszd ki ezt a cetlit a lakásod egy olyan pontjára, ami minden nap szembe jön veled, így akár minden nap egy újabb lendületét kaphatod el a motivációnak.

#6 Jutalmazd meg magad!

Bizony, ez neked is jár, még akkor is, ha messze a cél. Azt már tudod, hogy a nagy célokat érdemes részcélokra bontani, hogy kisebb lépcsőfokok megtételével juss fel a csúcsra. Annak érdekében, hogy ne halványuljon el a motiváció, minden egyes részcél teljesítése után is jutalmazd meg magad. Hidd el, jól fog esni!

Kép
forrás: Kampus Production / Pexels

#7 Kövess másokat

Bár egyedül harcolunk a cél elérése érdekében, csapattársakat találni jó dolog. Főleg akkor, ha ők is hozzátesznek a motivációdhoz. Keress és kövess olyanokat, akik ugyanabban a hajóban eveznek, amiben te és segítsétek egymást!

#8 A céljaid váljanak a szokásoddá!

A nagy célok nagy változásokat is hozhatnak. Ám nem hiába tűzzük ki őket, hiszen igazán és nagyon akarjuk, hogy valóra is váljanak. Persze először nem fog könnyen menni, hogy a mindennapjaid részévé váljanak, de idővel büszkébb leszel magadra, mint valaha! Már megérte, nemde?

ÉS EZT LÁTTAD MÁR?

Galéria / 10 kép

10 inspiráló film elengedésről, útkeresésről és a boldogság megtalálásáról

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.

Kép
Sztárok

Ritka pillanat: Matthew McConaughey-t gyönyörű lánya kísérte el a vörös szőnyegre - FOTÓ

Matthew McConaughey ritkán jelenik meg teljes családjával a vörös szőnyegen, most ennek a pillanatnak lehetünk szemtanúi!