Heti több órát kardiózol? Pedig nem attól fogsz lefogyni!

Heti több órát kardiózol? Pedig nem attól fogsz lefogyni!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Facebook
Twitter
Pinterest

Minden nap, de legalábbis minden másnap edzőterembe vagy aerobikórára jársz, mégsem érzed, hogy túlzottan fitt lennél? Most kiderül, mennyit kellene edzened, hogy jó formában legyél!

Nincs több kifogás: a legfrissebb kutatások szerint az ebédidőnél is kevesebb edzés kell ahhoz, hogy megfelelően fitt legyen a tested. De mégis hogyan lehetséges ez? A kutatók szerint 10 perc intenzív séta, 2x20 másodperc nagyon aktív sprinttel egy inaktív személy fittségét 12 százalékkal is megnöveli.

Ha pedig ezt egy héten háromszor elvégzed, akkor pontosan annyit tettél a testedért, mintha összesen 150 percet edzettél volna. Jól hangzik, ugye?

Kép

A fenti megállapításhoz a Stirling Egyetem kutatói 38 már létező tanulmányt használtak fel, ezekkel támasztják alá a magas intenzitású edzések fontosságát. Ám itt természetesen nem rendszeresen sportolókról van szó, hanem azokról, akik most kezdenek neki a testmozgásnak. Nekik arra is figyelniük kell, hogy a kétszer 20 másodperc bőven elég az edzés alatt, ennél több sprint már csökkenti az energiaszintet.

A kutatást végzők azzal is indokolják, hogy érdemes lenne a fentiek szerint edzeni, mert sokan azért sem kezdenek bele a mozgásba, mert a napi 8-10 óra munka után már nincs energiájuk még órákat sportolni – nekik kifejezetten vonzó ez a pár perces edzés!

Kép

Nem ez az első olya tanulmány, ami az intervall edzést élteti. Évekkel ezelőtt például dr. Al Sears orvos, dietetikus nyilatkozott arról, hogy az edzés hatékonysága nem attól függ, mennyi ideig végezzük, hanem az intenzitásától.

Szerinte egy rövid, intenzív edzés a zsírégetést is sokkal jobban fokozza, ráadásul az egészségünk szempontjából is lényegesen jobb, mint egy klasszikus, hosszú, monoton kardióedzés.

Olvasd el ezt is!

Csajok, próbáljátok ki így is az edzést!

Ez a cikk először a Joy.hu-n jelent meg, ha tetszett, olvasd ela többi cikküket is!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!