Emlékszel még erre a tekintetre? Letartóztatta a rendőrség a National Geographic ikonikus fotóján szereplő lányt

2016. október 27.
Szerző: Kálmán Zsófi

Egy szempár, amit mindneki ismer. De vajon mi történt a képpel szereplő lánnyal azóta?

Olvasd el ezt is!
20 csodás fotó a múltból, ami mindent megváltoztat, amit eddig a hírességekről gondoltál

Mindenki emlékszik a National Geographic leghíresebb címlapjára, amin egy afgán menekült, Sharbat Gula látható. A képet még 1984-ben lőtte Steve McCurry, azóta pedig több mint 30 év eltelt. A lefrissebb hírek ismét a lányról szólnak, ám élete nem úgy alakult, ahogy gondolnád.

Gula csupán 12 éves volt, amikor a fotó készült. A szovjet bombázás eredményeképpen elveszítette a szüleit, testvérével és nagymamájával gyalog kelt át a hegyeken, hogy eljusson a menekülttáborba, ahol aztán az ismert fotós elkészítette vele élete képét. Átütő tekintetébe az egész világ beleszeretett, őt tartották az afgán háború Mona Lisájának. Ma három gyerekes családanya, és jelenleg a rendőrség kezei között van.

Olvasd el ezt is!
Ilyen egy menekülttábor Angelina Jolie szemével - FOTÓK

Gula ugyanis még mindig nem találta meg otthonát, még mindig menekült, ezért került összetűzésbe a hatóságokkal. A hírek szerint szerdán vették őrizetbe és jelenleg is Pakisztánban tartják fogva, mivel ő és családja illegálisan, hamis papírokkal tartózkodott az országban. Ha elítélik, akár 14 évet is kaphat.

Íme a randőrségi fotó róla!