A tudatos vásárlás klasszikus példái: 6 tavaszi trend, ami 2023-ban a fenntarthatóság jegyében született

A tudatos vásárlás klasszikus példái: 6 tavaszi trend, ami 2023-ban a fenntarthatóság jegyében született
Forrás: Getty Images

Promóciók

Légy a saját történeted hősnője! - Az Answear.LAB bemutatja a BE SHERO kollekciót

Facebook
Twitter
Pinterest

A 2023-as tavaszi trendek között sem lehetetlen a fenntarthatóság mércéjével nézelődni.

A cikk támogatója a PRADA

Az utóbbi években a fenntartóság egyre nagyobb teret kapott a divat világában, a tervezők nagy része mindent megtesz azért, hogy szezonról szezonra olyan kollekciót dobjon piacra, ami a tudatosság elvén mozog, és ezen értékelendő szokásuk alól nem kivételek a 2023-as tavaszi trendek sem.

A hűvösebb, színtelen, és melegebb textúrákkal dolgozó téli szezon után a divatházak minden évben próbálnak egy olyan változatos ötletekben úszó kínálatot elénk varázsolni, ami pont annyira hordozza magában az újdonság varázsát, mint amennyire fenntartható is. Legnagyobb örömünkre a 2023-as tavaszi trendek közül sem hagyták ki azokat az anyagokat és alapdarabokat, amik hosszú évek óta bizonyítják azt, hogy a divat bár változik, de mégis megvan benne az a tudatosság, amire az emberek nagy része mindinkább nyitott.

Mutatjuk is, hogy a 2023-as tavaszi trendek közül melyek azok, amik tökéletesen kimerítik a fenntarthatóság fogalmát!

1. Rózsaszín

Ez a kedves, könnyed kis árnyalat pár éve már stabilan tartja a helyét a melegebb hónapokban, és mára már olyan időtálló alapötletté vált, hogy szinte elképzelni sem tudjuk nélküle a szezont. A vibrálóbb árnyalatok pont annyira tudnak működni a mindennapokban, mint a lágyabb pasztelles kiadások, ennek fényében pedig tényleg nem számít az, hogy melyik palettavariánst kapod majd ki a gardróbodból az elkövetkezendő hónapokban.

Kép
forrás: Getty Images

2. Farmer

Napjaink trendjei között pont annyi fazon kering, hogy mondhatni már alig találni olyan szabást ezen a téren, ami ne lenne éppen most is divat. Egy szó, mint száz, ennél az anyagnál aligha találhatnál klasszikusabb és fenntarthatóbb alapdarabot. Arról nem beszélve, hogy a 2023-as tavaszi szezonban különféle plusz részletek is helyet kaptak a farmerokon, így a kissé megviselt, megunt kincseidet akár te magad is újragondolhatod, ha úgy hozza a kedved - a világhálón számos DIY videó kering a témában, ami segítségedre lehet.

Kép
forrás: Getty Images

3. Raffia

Már nagymamáink és anyukáink mindennapjaiban is helyet kapott ez az időtálló darab, ami annyi évtized után idén is lehetőséget kap arra, hogy a maga különleges módján egy kis pluszt vigyen a mindennapjainkba és megjelenésünkbe.

Kép
forrás: Getty Images

4. Prada Paradoxe

Ez a parfüm az ezerarcú Prada nő lényegi kifejeződése, amely friss perspektívából tekint a nőiesség örök rejtélyére. A Prada Paradoxe illat három fenntartható forrásból származó összetevőre épül – a marokkói narancsvirágolajra, a vaníliaforrázatra és a kalábriai bergamott szívjegyre. A parfüm csomagolása újrahasznosítható, a dobozokat és a üvegeket is beleértve. A teljes Prada Paradoxe termékcsalád újratölthető, ezáltal kevesebb csomagolóanyag felhasználását igényli. Az üveg aránya ezen belül 29%-kal, a fémeké 67%-kal, a műanyagoké 46%-kal, a kartoné pedig 39%-kal csökken.

Kattints a képre és tudj meg többet!
forrás: PRADA
Kattints a képre és tudj meg többet!

Nézd meg, hogyan telik az InStyle magazin szerkesztőjének egy napja a fenntarthatóság jegyében!

5. Len

Ezt a természetes növényi eredetű anyag több évezredes múltra tekint vissza. Mivel jóval tartósabb a pamutnál, így a fenntarthatóság mércéjének is igencsak megfelel, az pedig már csak hab a tortán, hogy a tervezők is szeretnek ezzel a lenge anyaggal dolgozni, így mondhatni minden divathullámba megtalálja a neki szánt szerepet. Ennek fényében pedig nem is meglepő, hogy a 2023-as tavaszi trendek között is kiemelt hely jutott neki.

Kép
forrás: Getty Images

6. Fehér

A klasszikus fehér mindig is elsőbbséget élveztek a kirívó színekkel szemben, éppen azért, mert messze nem igényel annyi tervezést, mégis látványos és biztos alapként azt a hatást hozza, amit viselője is elvár tőle. A fehér ruhák mellett a nadrágok és a sima felsők is képbe kerülhetnek az előttünk álló szezonban, sőt mi több, a kiegészítők között is érdemes szemezgetned, ugyanis elég szemrevaló cipő- és táska felhozatalt raktak most is össze a trendeket diktáló mesterek. Akárhogy is döntesz, ez a szín befektetésnek sem utolsó, hiszen még hosszú évek múltán is pont azt a hatást hozza, amit vársz.

Kép
forrás: Getty Images

Most pedig ismerj meg 8 olyan hírességet, aki maga mögött hagyta a hollywoodi csillogást és a flancolás helyett a fenntartható divat mellett tette le a voksát!

Galéria / 8 kép

8 híresség, aki fenntartható divatot népszerűsíti

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.