6 csodás program Budapesten, amivel megszínesítheted az őszi időszakot

6 csodás program Budapesten, amivel megszínesítheted az őszi időszakot
Forrás: Photo by Daniel J. Schwarz on Unsplash
Facebook
Twitter
Pinterest

Már ténylegesen búcsút mondhatunk a nyárnak, szóval itt az ideje, hogy kihozzuk a legtöbbet az idei őszből.

A cikk támogatója a Magyar Turisztikai Ügynökség

Egy ilyen csodás nyár után bizony nehéz ősszel is motiváltnak maradni, de higgy nekünk, nem lehetetlen! Főleg, ha keresed a kalandokat és minél több programot kipróbálsz ebben az időszakban is. Most ebben mi is segítünk neked, összegyűjtöttünk ezért néhány budapesti programötletet, amit ha ránk hallgatsz, nem hagysz ki idén ősszel.

Járd be Budát, turista szemmel!

Sokaknak Budapest csak jól ismert környékeket: munkahelyet, lakóhelyet, emellett leginkább rohanást és zajt jelent. Ám próbáltál már teljesen más szemmel nézni rá? Hidd el, még budapestiként is biztos hogy rengeteg meglepetést tartogat neked a város, és Buda eldugott, varázslatos utcái jelentik a tökéletes példát. Szánj rá egy délutánt, vagy akár egy egész napot, sőt hétvégét, hogy olyan szépségeket és érdekességeket fedezhess fel, amikről eddig nem is tudtál. És hogy merre vágj neki az útnak? Ahhoz itt van őszi programajánlónk!

Kép
forrás: Photo by Tobias Reich on Unsplash

1. Látogass el a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztiváljára!

Október 7. és 22. között rengeteg változatos program vár rád a fesztivál keretein belül. Szinte lehetetlen egyet kiemelni, annyira érdekes és színvonalas mind, de például a Bazilikában megrendezett nyitókoncert magáért beszél. Ha a kultúra szerelmese vagy, ez az időszak és ez a programsorozat lesz a kedvenced az idei őszben.

2. Egy normafai kirándulás kötelező ősszel!

Ha nem jártál még a Normafán, akkor az idei ősz a tökéletes, hogy végre rászánd magad. Ha pedig rendszeres látogató vagy, már úgyis tudod jól, miben rejlik a varázsa. A Normafa ugyanis az őszi szezonban a leggyönyörűbb, és nemcsak a kilátás miatt, ott ilyenkor az összes fa színes köpenybe burkolózik, csodás keretet adva a látványnak. Arról nem is beszélve, hogy a sok kiránduló és természetszerető ember hihetetlen jó hangulatot ad a helynek.

Kép
forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

3. Látogasd meg a 360 Design Budapest kiállítást!

Az őszi hideg napokon szeretünk egy kicsit lelassulni, visszavenni a tempóból. Erre tökéletes program, ha meglátogatsz egy olyan kiállítást, ami nem csak pihentet és kikapcsol, de még valami szellemi többlettel is megajándékoz. Ilyen például a 360 Design kiállítás a Bálnában. Itt magyar és nemzetközi formatervezők munkáit nézheted meg: egy kis kitekintés a világra, Budapest központjában.

4. Utazz a lombkoronák között!

Ha őszi programokról van szó, nem hagyhatjuk ki a budapesti libegőt sem. Az Erzsébet-kilátóig való séta bizony már magában is egy nagyon jó program, de ha igazán különlegessé szeretnéd tenni a napot, a lefele vezető utat libegővel érdemes megtenned. Igazi megnyugvást ad, ahogy az ember a fák között lassan ereszkedik a hegyről, mindenféle sietség nélkül, egy rövid időre maga mögött hagyva nyűgöt és bajt – természetközeli kikapcsolódás ez a szó legszorosabb értelmében.

5. Mesevadászat

Indulj neki a városnak, és kutasd fel az összes mesefigurával, vagy egyéb vidám, színes elemmel díszített tűzfalat, és készíts a kirándulásodból egy fotónaplót. Ugyan ez olyan programnak tűnhet, amelyre a rohanó hétköznapokban azt mondaná az ember, hogy „ilyenekre aztán végképp nincsen időm”, de pont ezért különleges, ha a végén mégis rászánsz egy napot. Van még egy tippünk, ha izgalmasabbá akarod tenni: egy barátoddal közös pontról, ám különböző irányokba elindulva versenyezzetek, ki talál meg több falat megszabott idő alatt.

És ezt láttad már?

Galéria / 12 kép

Ez a 2022-es őszi divattrend illik hozzád a legjobban a csillagjegyed alapján

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!

Kép
Sztárok
Kép
Stílus

3 népszerű trendőrület, ami már nem lesz divatos 2023-ban - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

A mikrotrendek bár mindig csak egy aprócska szerepet vállalnak magukra a divatirányzatok között, ettől függetlenül nagyon is kijár nekik az a bizonyos figyelem.

Kép
Szépség

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!

Kép
Sztárok

7 híres ember, aki úgy döntött, hogy nem házasodik újra, és hűséges marad házastársa halála után is

Az állatvilágban gyakori, de az emberi társadalomban ritka madár az, aki valóban egy életre választ magának párt, és ha a másik elmegy, akkor örökre özvegy marad.