5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz
Forrás: Getty Images

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

A pénzügyi szokásaink ha szeretnénk, ha nem, nagyban befolyásolják hosszú távú terveinket, így érdemes ezen a téren is egy fokkal tudatosabbnak lenni!

A cikk támogatója az OTP Egészségpénztár

Pénzügyi dolgainkat a mai napig szeretjük privát keretek között tartani, és nem is kell mindenkinek beszámolnunk arról, hogy munkánk és kitartásunk mögött milyen anyagi keretek állnak. Ettől függetlenül viszont nem szabad félvállról sem venni azt, hogy milyen alapokat teremthetünk magunknak.

Annak ellenére, hogy eltérő háttérrel rendelkezünk, vannak olyan tagadhatatlanul univerzális pénzügyi szokások, amelyeket például általánosságban szinte minden sikeres nő gyakorol. Szerencsére ezeket egy kis odafigyeléssel te is könnyedén beépítheted a saját életedbe. Függetlenül attól, hogy mik a céljaid, terveid, ezek a tippek segíthetnek egy kis plusz pénzt is keresni, és így ténylegesen is olyan sikeressé válhatsz, mint amiről mindig is álmodtál!

Olvass tovább, és tudj meg mindent azokról a pénzügyi szokásokról, amelyeket minden sikeres nő gyakorol!

1. Előnyben részesítik egy "sürgősségi alap" kiépítését

A sikeres nőknek nagyon fontos a függetlenség, és az a tudat, hogy az élet minden területén számíthatnak magukra. Éppen ezért gondolják úgy, hogy fontos, hogy legyen annyi félretett pénzünk a bankban, amiből mondjuk a legrosszabb, nem várt helyzetben is kényelmesen ki tudjuk húzni akár hat hónapig is. Egy ilyen megtakarítás abban is segíthet, hogy mi is kicsit tudatosabban költekezzünk, ne szórjuk feleslegesen a pénzt minden apróságra, hiszen annak ténye, hogy minden megmaradt forint ebben az alapban landol, a lelkünk mélyén megnyugtatással tud eltölteni minket.

2. Stratégiailag spórolnak és költenek

A következő pontból automatikusan következik ez! A mindennapokban hajlamosak vagyunk elúszni a költségeinkkel, és bele se gondolunk abba, hogy pár okos lépéssel lehetne egyfajta rendszer köré építeni a dolgot, például: az előfizetések időszakos újraértékelése, lemondása vagy összevonása, esetleg akár magunkra főzni. Félreértés ne essék, mindez nem azt jelenti, hogy a sikeres nők nem költenek szinte semmire, mert költenek. Azonban ezek az apró, napi életmódbeli változtatások segítenek nekik többet megtakarítani, így stratégiailag arra tudják fordítani az így megmaradt pénzüket, ami számukra fontosabb és örömet okoz, legyen szó egy utazásról vagy egy kedves ajándékról egy számukra fontos személynek. Ez a gondolkodásmód idővel lehet neked is segíthet abban, hogy az impulzus vásárlás a múlté legyen.

3. Az egészségügyi kiadások megtervezése és mindehhez egy segítséget nyújtó egészségpénztár

A mai rohanó, néhol már hihetetlenül túlterhelt világban hajlamosak vagyunk halogatni azt, hogy egy stabil egészségügyi alapot hozzunk létre magunknak, ami bármikor gyors megoldást és támaszt adhat egy-egy olyan nem várt helyzetben, amikor a határidőket pillanatok alatt képes felülírni az élet. A sikeres nők úgy gondolják, hogy az öngondoskodást sosem szabad félvállról venni, hiszen testünk állapota nagyban befolyásolja anyagi helyzetünket is, ezért ebbe fektetni mindennél fontosabb és nem mellesleg nagyon is megtérülő dolog.

Tudtad?


Az egészségpénztár legfőbb előnye a kapható adó-visszatérítés, ami akár 150 ezer Ft is lehet évente, és amihez az OTP Egészségpénztárnál az új Kártyaösszekötés funkciónak hála sokkal egyszerűbben hozzá lehet jutni, mint valaha, és ami felhasználható egészségügyi kiadásokra, például szemüvegre, fogászatra (akár fogszabályozóra is), gyógymasszázsra vagy akár okosórára.

4. Passzívan gyarapítják vagyonukat

A sikeres nők képesek gyarapítani vagyonukat úgy, hogy kisujjukat sem mozdítják érte. Pénzügyileg minden szempontból produktívak, és stratégiailag magas hozamú megtakarítási számlákon, hosszú távú befektetésekben és nyugdíjportfóliókban helyezik el pénzüket, azaz kihasználják a kamatos kamat erejét. Úgy vannak vele, hogy keményen megdolgoznak a pénzükért, és ha a lehetőségek adottak arra, hogy gondosan növekedő, személyes vagyonukat passzívan is gyarapítsák, akkor állnak elébe, és örülnek minden ilyen módon nyert extra forintnak.

5. Megjutalmazzák magukat

A közhiedelemmel ellentétben a sikeres nők nem halmoznak fel pénzt. Bár kétségtelenül okos megtakarítók, de azt is tudják, hogyan kell megajándékozni magukat, amikor annak eljön az ideje. Gondolj bele milyen ösztönzően hathat egy-egy cél felé tartva azon tény, hogy tudod valami nagyszerű vár rád ha a sok munka és kitartás árán végül eljutsz oda. Nem kell feltétlen valami drága és értékes jutalomra gondolnod - hiszen a tudatosság még ezen meglepetés fázisban sem egy elhanyagolandó dolog- , elég egy kis apróság is ahhoz, hogy feltöltsd lelki tartalékaidat annyira, hogy dinamikus lendülettel indulj el a következő kitűzött terved felé.

Még több pénzügyi tippre vágysz? Akkor ezt se hagyd ki!

Galéria / 4 kép

4 költségvetés-tervezési stratégia, amelyek segítenek, hogy végre kezelni tudd pénzügyeid

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!

Kép
Életmód

Ezeket próbáld ki reggel: 9 étel, ami nagyobb energialöketet ad, mint a kávé

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.