5 gyakori hiba, amit elkövetünk körömlakkozás közben

5 gyakori hiba, amit elkövetünk körömlakkozás közben
Forrás: GettyImages

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Van, aki egy napot sem élt túl festett köröm nélkül, és van, aki csakis profi kezei közé bízza magát. Ha otthon lakkozunk, sokszor elsietjük a lépéseket. De ne szaladjunk ennyire előre, vegyük át egyesével, hogy melyek a leggyakoribb hibák, amiket elkövetünk körömlakkozás közben! Néha még a profik is!

1. Türelmetlenség

Legyenek színesek a körömök, lehetőleg minél gyorsabban. Ez minden nő álma. Buszon, kocsiban, munkahelyen, futva, otthon, evés vagy filmezés közben, bármilyen lopott pillanatban képesek vagyunk leállni festegetni. Hiba szeretnénk sietni, ha a lakk nem szárad elég gyorsan. Egy réteg, nem réteg, szóval ha tökéletes manikűrt szeretnél magadnak, akkor minimum két-három kört le kell futnod. Mindig hagyj időt egy-egy réteg között, és várd meg a teljes száradást. Ha nem szárad meg teljesen a lakk, akkor elég egy rossz mozdulat, és tönkreteszed az amúgy szép munkádat.

gif

2. Kihagyod az első lépéseket

Hanyagul letisztított körmök, elmaradt formára reszelés, ápolatlan körömágybőr. Attól, hogy a home made megoldást választod, még megvannak a kötelező lépések. Alaposan mosd le a fennmaradt körömlakk maradványait, és ápold a bőröd is olajokkal, hiszen a különböző vegyszerek hosszútávon ártalmasak lehetnek. Kocka vagy lekerekített? Ezt is találd ki, mert lakkozás után már nem tudsz variálni.


3. Mi az az alaplakk?

Igen, ilyen is van, és legalább annyira fontos, mint a fedő! Az áttetsző alapréteg akkor a leghasznosabb, ha élénkebb színű lakkot választasz, ami elszínezheti a körömlemezt. Ezen kívül remekül megalapozza a további rétegeket, hiszen szép sima felületet biztosít, és tartósabb is lesz minden, amit utána rákensz.

gif

4. Lakkfürdő


Még a profiknak is megcsúszik a keze néha, de az utójavítás csak ront a lakkozás minőségén. Egyrészt szinte tuti ha belenyúlsz a kifestett körmödbe is, vagy a sok acetonos tisztítástól fellazítod az amúgy szupertartós rétegeket. Patt helyzet, hiszen az sem jó, ha otthagyod a körömágyadon, és várod, hogy gyorsan lekopjon. Akkor mi legyen? Türelem, mélylevegő, légy óvatos, és hagyj ki 1-2 millimétert a széleken. A teljesen analfabéták pedig használjanak védősablonokat, amikkel egyszerűen körberagaszthatod a körmeid, aztán meg is fürödhetsz a lakkban.


5. Túl sok a jóból

Ha felhólyagosodik a körömlakk, vagy két Buddha pózban eltöltött óra sem volt elég ahhoz, hogy tökéletesen megszáradjon a festék, akkor már meg sem fog. A túl sok réteg soha nem fog megszilárdulni, egész nyugodtan kezdheted elölről az egészet. Nincs mit tenni, igyekezz jól fedő, és gyorsan száradó lakkokat vásárolni, így sok időt megspórolhatsz.

És ezt láttad már?

Galéria / 3 kép

Összegyűjtöttük a királyi család kedvenc körömlakkjait

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

8 film, melyben a szerelmi háromszög teljesen megosztotta a rajongókat - te kinek az oldalára álltál?

Ezek a filmes szerelmi háromszögek két táborra szakítják a rajongókat! Te kinek az oldalán állsz?

Kép
Sztárok

Megvan az álomotthon! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - FOTÓK

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.

Kép
Életmód

Ez a nő 2 hét alatt 8 kg-ot fogyott ezzel a módszerrel - mutatjuk, hogyan csinálhatod utána!

Mondjuk is, hogy melyik az a 7 gyakorlat, amit ha beépítesz az edzésrutinjaid közé, bizony te is gyorsan észreveszed majd a változást.

Kép
Életmód

10 meglepő NASA-találmány, ami a mindennapi életünk részévé vált

Morzsaporszívó, babatápszer, láthatatlan fogszabályzó - a NASA nagyobb hatással van mindennapi éltünkre, mint gondolnánk.

Kép
Életmód

5 módszer, amivel a kisebbrendűségi komplexussal élők manipulálják a környezetüket

A kisebbrendűségi komplexust nem feltétlen lehet azonnal felismerni, mert az, aki önértékelési zavarokkal küzd, jellemzően olyan álarc mögé bújuk, ami épp az ellenkezőjét sugallhatja. Elmondjuk, milyen jelekre érdemes figyelned!

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek káoszba fordulnak a napjai április végén

Ezeknek a csillagegyeknek nem lesz szerencséje mostanság.