Útmutató a boldog újévhez - 5 babona, amit jobb, ha betartasz

Útmutató a boldog újévhez - 5 babona, amit jobb, ha betartasz
Forrás: cottonbro studio / Pexels
Facebook
Twitter
Pinterest

Ne ezen múljon a jövő évi szerencse.

Akárhogy is nézzük, az újév mindenki számára egy fontos fordulópont. Ilyenkor kicsit lelassítunk, összeülünk a barátainkkal és családunkkal. Végiggondoljuk, hogy mi minden történt az évben, mik azok, amikért hálásak vagyunk. Leperegnek előttünk a történések, érzések, amelyeket magunkba zártunk 2022-ben, és megjelennek gondolatainkban azok a bizonyos újévi fogadalmak is. Hogy mire vágyunk az újévben? A legtöbben egészségre, gazdagságra, szerelemre, bőségre, karcsúságra. Az újévi kívánságok listája szép hosszú, épp úgy, mint a szilveszteri babonák és hiedelmek köre.

Kép
forrás: cottonbro / Pexels

Az emberek többsége általában nem törődik a hagyományokkal, amik akár következményekkel is járhatnak, már ami a szerencsét illeti. A babonák szerint ugyanis egész évben szerencsétlenség sújthatja mindazokat, akik a szokásoktól eltérően cselekednek az év első napján.

5 babona, amit jobban jársz, ha betartasz újévkor! Ne feledd, amilyen az újév, olyan lesz az új év is!

Hagyj fel a házimunkával

Jó hír a háziasszonyoknak: szilveszterkor nem ajánlatos házimunkát sem végezni, mert szerencsétlenséget hoz, ruhát se tegyünk ki száradni, mert az halálesetet jelent a családban a babona szerint.


Ne dobj ki semmit!

A babona szerint a szeméttel együtt a jövő évi szerencsédet is kihajítod. Készülj fel rá az előtte lévő napokban, hogy ne az újév megrontója legyen!


Férfiaké az elsőbbség

A hiedelem úgy szól, hogy szerencsénk lesz, ha férfi jön először vendégségbe újév napján. Ha viszont női vendéget fogadsz, jobb, ha vigyázol vele. Könnyen szerencsétlenség áldozatául eshetsz.

Teremts nyugalmat!

Újévkor tedd félre a sérelmeidet és az indulataidat. Hiszen a babona szerint, ha az év első napján viszályt szítasz, az egész évben tartani fog. Azt pedig senki sem szeretné, igaz?

Vigyázz, mit eszel!

Nem véletlen, hogy újévi fogásként lencsét, malacsültet és rétest ajánlanak: ezek az ételek a hiedelem szerint szerencsét és gazdagságot hoznak. Ha teheted kerüld a csirkét, kacsát vagy pulykát, ha szerencsés akarsz lenni 2023-ban.


És ezt láttad már?

Galéria / 7 kép

7 furcsa szilveszteri szokás a világ minden tájáról

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.