Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

„Én is a 40-es éveimben szültem, mint Hilary Swank és elegem van abból, hogy bírálják az ilyen kismamákat!”

„Én is a 40-es éveimben szültem, mint Hilary Swank és elegem van abból, hogy bírálják az ilyen kismamákat!”
Forrás: Getty Images

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Facebook
Twitter
Pinterest

40 fölött szülni tényleg bűn? Egy anyuka írta meg, mit tapasztalt a terhessége során és szülése után.

„Szívből gratulálok Hilary Swank színésznőnek, aki 2023. április 9-én adott életet ikerbabáinak. Ugyanakkor, ha van abban valami, amit tapasztaltam a szülésemkor, őt is biztosan rengeteg ítélkezés vette körül. Csak azért mondom ezt, mert ha esetleg még nem hallottad, Hilary Swank 48 évesen szülte a babákat és ez volt az első terhessége” – kezdte a Melissa Willets vallomását.

Kismamák, akik 40 fölött szültek – Miért van ennyi előítélet?

„Engem is ért ítélkezés. Én is szültem egy babát a 40-es éveimben, egészen pontosan néhány héttel a 42. születésnapom előtt, és csupa negatív megjegyzést kaptam olyan dühös emberektől, akik nem hitték el, hogy ennyi idősen, ilyen öregen még szülhetek, van jogom anyának lenni, babát vállalni. Egy ismerős kérdezte a szülés után a koromat megtudva, hogy milyen volt? Én arra gondoltam: mi milyen volt? Olyan, mint másnak, egy fájdalmas szülés. Egy másik kedves ismerős megjegyezte, hogy akkor megy majd a gyerekem fősulira, amikor a 60-as éveimet taposom. Magamban arra gondoltam, milyen nagyszerű matematikai érzékkel rendelkezik… Ezek a megjegyzések akkor sem fogytak el, amikor már megszületett a pici.
Amikor pedig terhes voltam, állandóan azt hallgattam, milyen hatalmas egészségügyi kockázatnak teszem ki magam és a gyereket is ezzel az érett terhességgel. Ja, és nem csak az orvos hangoztatta ezt!
Persze azt fontosnak tartom kiemelni, hogy valóban vannak ilyen kockázatok, ha idősebb kismama az ember. A terhességnek eleve vannak kockázatai minden életkorban. És igen, 35 fölött néhánynak az esélye megnő. Azt is tudom, hogy sokan az én koromban csak orvosi beavatkozások által képesek teherbe esni, de azt nagyon sértőnek találtam, amikor engem erről kérdeztek. Magánügy. Nem azt mondom, hogy nem nagy ügy szülővé válni 40 felett, de na…
Amit szeretnék elmondani az az, hogy a társadalom mennyire elképesztően rosszul reagál az ilyen 40-es kismamákra, anyukákra. Ráadásul mindezt egy olyan korban, amikor azt ünnepeljük, egy nő bármire képes, mindegy hány éves. Nincs ebben némi ellentmondás Ünnepeljük, ha valaki 40 felett Oscar-díjat kap, sportversenyt nyer, szexin öltözik, szexuálisan aktív, sikeres a munkájában. Annak miért nem lehet örülni, ha anyává válik? Miért gondolják olyan sokan, hogy csak egy bizonyos életkorban szabad szülni?
Végezetül csak annyit tennék hozzá, egyszerűen csak azt szeretném, ha a világ annak látna, ami vagyok: egy kisgyermekes anyuka. Igen, 40 felett szültem a gyermekem, de szerintem nem ez a legfontosabb velem kapcsolatban” – írta.

Galéria / 9 kép

Sztáranyukák, akik 45 fölött szültek

Megnézem a galériát

Videók

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Szépség

Ez a filléres termék Meghan Markle és a királyi család kedvenc fényvédője: csupán pár ezer forintba kerül, és a vásárlók is esküsznek rá!

Egy újabb sztár kedvencét mutatjuk most meg nektek: ezért a naptejért rajong Meghan Markle és a királyi család!

Kép
Életmód

4 étrend-kiegészítő, melynek szedése nem várt mellékhatásokat okoz

Egy-egy étrend-kiegészítő kapcsán gyakran csak az előnyökről hallunk, pedig nem árt képben lenni a várható mellékhatásokkal is.

Kép
Életmód

10 zseniális karakter a Marvel-univerzumban, akit méltatlanul elvesztegettek

Jöjjenek a Marvel-univerzum tömeggyártásának legnagyobb károsultjai, avagy karakterek, akiket elvesztegettek!

Kép
Sztárok

Eredetileg ők játszották volna a Harry Potter főszereplőit: azonban J.K. Rowling szigorú szabályai miatt lecsúsztak róla

Ma már el sem tudjuk képzelni Daniel Radcliffe, Emma Watson és a többiek nélkül a Harry-Potter-filmeket, azonban egy hajszálon múlott csak, hogy nem más színészek kapták a szerepet. Mutatjuk kik ők!

Kép
Sztárok

Hivatalos! Nicola Coughlan a body positivity új stílusos istennője

A Bridgerton család sztárja, Nicola Coughlan az elmúlt években egy két lábon járó body positivity divatikonná nőtte ki magát.

Kép
Életmód

7 népszerű étel, ami tönkreteszi a bőrödet: a túlzott sófogyasztással érdemes vigyázni

Amit megeszünk, az hatással van az egészségünkre, a szépségünkre, a testünk, szervezetünk működésére, nem véletlen tartja úgy a mondás, hogy az vagy, amit megeszel. Fontos tudni, hogy az elfogyasztott ételek legalább olyan jelentősséggel bírnak bőrünk állapotára, mint a drága krémek. Mutatjuk is, mely ételek azok, melyekből szépségünk érdekében (is) érdemes kevesebbet fogyasztani.