16 bizonyítottan hatásos trükk, hogy jókedved legyen

16 bizonyítottan hatásos trükk, hogy jókedved legyen

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

A boldogság titkát világszerte keresik, mi nem is vállalkozunk a herkulesi feladatra. Van azonban jópár apró, de hatásos trükk, amivel azonnal jókedvre derülsz majd!


1. Egyél mandarint!


Kép


Egy kutatás szerint ugyanis ennek a citrusfélének a legmotiválóbb az illata. A lehámozott héjat meg is száríthatod, így a szoba illatozhat egy ideig.





2. Gyújtsd vanília illatú gyertyát!


Kép


A vanília nem csak kellemes, de szuper relaxáló is. Rakd körbe a kádat gyertyákkal és mehet a relaxálás!





3. Sétálj egy nagyot!



Tudtad, hogy ha egyenes vállakkal, a lábaidat kissé magasabbra emelve lépkedsz, szabadabbnak érzed majd magad?





4. Vedd körbe magad zölddel!


Kép


A nyugtató színt nem véletlenül használják kórházakban is: hosszú távon ellazít és javul a közérzeted. Ha sokat dolgozol számítógéppel, próbáld ki, hogy a háttered zöldre állítod.





5. Tegyél rendet az asztalodon!


Kép

A szanaszét heverő holmik csak még stresszesebbé tesznek, ezért egy alapos nagytakarítás után azonnal frissebbnek érzed majd magad.





6. Hívd fel anyukád!


Kép


Édesanyád hangja nem csak megnyugtat, de beindítja az oxitocin termelődését is: egyenes út a boldogsághoz. A tudományos magyarázat szerint mindez az anyaméhben töltött idővel van összefüggésben.





7. Kényeztesd kicsit a kutyusod/cicád!


Ehhez igazából nincs mit fűznünk, nézd csak a képet:

Kép


8. Mondj köszönetet!


Kép


A hála kifejezése segít leküzdeni a rossz érzéseket. Gondolj csak bele: ha kedves vagy valaki mással, az a te hangulatodra is pozitív hatással lesz.





9. Halgass egy kis klasszikus zenét!


Egyetemi kutatások igazolják, hogy a változatos dallamvilágú klasszikus zene jobb kedvre hangol. Mi Johannes Brahms 2. szimfóniáját javasoljuk:




10. Vásárolj élményt tárgyak helyett!



Persze nem kell lemondanod a legújabb táskáról, de jobb ha tudod, hogy tudományos kutatások bizonyítják: a tárgyaktól nem leszel boldogabb. Ezzel szemben amikor veszel egy színházjegyet vagy befizetsz egy vadvízi evezős túrára, kétszeresen is érezheted az elégedettséget, először a vásárláskor, másodszor pedig mikor átéled az élményt.





11. Mondj le a kedvenc ételedről (egy időre)!



Ha a kedvenc csokid minden nap elérhető számodra, egy idő után elveszti varázsát. Azt tanácsoljuk inkább, tartogasd a legkedvesebb ételeket különleges alkalmakra, így külön öröm és kényeztetés lesz elfogyasztani.





12. Élvezd a napsütést!


Kép


Persze biztos tudod, hogy a ragyogó kék ég és a fény csodákra képes, de ha nem mehetsz ki a szabadba, akkor is törekedj a természetes fényre: húzd el a függönyt, tárd ki az ablakot.





13. Állj ki magadért!



Ne hagyd, hogy nálad erősebb egójú emberek rád erőltessék az akaratukat. Ha biztos vagy az igazadban, udvarias, de határozott módon juttasd érvényre véleményed. Így a feszültség nem fog benned maradni.





14. Idézd fel azokat az eredményeket, amire büszke vagy!


Kép


Amikor igazán magad alatt vagy, sokat segít, ha eszedbe jutnak azok a pozitív pillanatok, amikor valamit nagyon jól csináltál és dicséretet kaptál.





15. Készíts képzeletbeli listákat!


Kép


Egy kutatás szerint ha úgy érzed, lelassultál és megkörnyékezett a melankólia, segít, ha gyorsan rendszerezni kezdesz fejben: mi volt a 10 legjobb ajándékod? Mik voltak a legnagyobb kihívások az életben?





16. A szándék a lényeg!


 Palvin Barbit Tombor Zoltán fotózta
Palvin Barbit Tombor Zoltán fotózta


A legfontosabbat természetesen a végére hagytuk: akarni kell a boldogságot. A saját sorsod és ezáltal hangulatod kovácsa vagy, csak te teheted magad igazán boldoggá!


Nevetnél egy jót? Nézd meg, milyen Helen Mirren, amikor héliumos lufit szív!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Szépség

3 zseniális ránctalanító arckrém, amit az 50 év feletti nők imádni fognak

Nem olyan könnyű rátalálni egy jó ránctalanító arckrémre, ugyanis nagyon nagy a piac, rengeteg a termék és elveszünk a sok információban. Most összegyűjtöttük a három legjobbat az 50 feletti nőknek, hogy egyszerűbb legyen!

Kép
Stílus

Fehér póló helyett: 2024 tavaszán erre a darabra esküsznek a stílusos nők

A fehér pólók régóta biztos alapdarabjai a gardróbunknak, de idén tavasszal érdemes ezt a vintage trendet is felvenned a megfontolandó ötletek listájára.

Kép
Életmód

14 idézet híres emberektől, amik által képes leszel észrevenni a kínálkozó lehetőségeket az életben

Elakadtál? Szomorúnak és motiválatlannak érzed magad? Ezek a bölcsességek segíteni fognak!

Kép
Életmód

A természet csodája: Ilyen elképesztő a lenmag hatása a testre és az életünkre

A lenmag valóban csodaszer a természetből. Rendkívül tápláló és előnyös a szervezetünk számára. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészséghez, az emésztési problémák megelőzéséhez, a bőr egészségéhez és a fogyáshoz. A lenmag könnyen beilleszthető az étrendünkbe, és számos módon felhasználható az ételkészítésben. Próbáld ki a lenmagot, és élvezd az egész testre kifejtett jótékony hatásait!

Kép
Életmód

6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat

Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 10 fiatal hazai képzőművész, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány képzőművészt!