26 éve halt meg a szívek koronázatlan királynéja: Diana legikonikusabb pillanatai

26 éve halt meg a szívek koronázatlan királynéja: Diana legikonikusabb pillanatai
Forrás: Tim Graham Photo Library via Getty Images)

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

26 évvel ezelőtt, 1997. augusztus 31-én, egy tragikus balesetben vesztette életét a szívek koronázatlan királynője, a méltán oly nagyra becsült Diana hercegné. Úgy hiszem, kevés olyan ember él, aki valamilyen módon ne tisztelné vagy napjainkban is rajongana a fantasztikus kisugárzású hölgy iránt. Ez nem véletlen, hiszen szeretete, gondoskodása és embersége közel hozta az angol királyi családot az emberek szívéhez. Az alábbiakban összegyűjtöttünk életének legemlékezetesebb pillanatait.

1. Az eljegyzés bejelentése

1981 februárjában járunk. E hónap 24-én jelentette be Diana Spencer és Károly herceg az eljegyzésüket, mindössze hat hónapnyi randevúzást követően. A kép a Buckingham-palota kertjében készült, melyen Diana egy meseszép kék szettet visel, mely csodálatosan harmonizál eljegyzési gyűrűjével. Érdekesség, hogy a későbbiekben Vilmos herceg is ezzel a gyűrűvel kérte meg Kate Middleton kezét.

Kép
forrás: Hulton Archive/Getty Images

2. Egy kis skóciai kiruccanás

A fotó nem sokkal az esküvő előtt készült a Craigowan Lodge-ban, a brit királyi család egyik rezidenciáján, a skót Balmoral kastély közelében. Diana ezen a fotón igazán vagányan van felöltözve, ugyanis színes, kötött pulóvert visel, bő nadrággal és gumicsizmával párosítva. Az adott stílus tökéletesen tükrözte a kezdetekben meglehetősen visszahúzódó személyiségét, mely leginkább a médiával való találkozásain, nyilvános megjelenésein mutatkozott meg. Ám idővel, főleg a válása után, egyre jobban levetkőzte visszahúzódó természetét.

Kép
forrás: Tim Graham Photo Library via Getty Images

3. Az első nyilvános esemény

A jegyespár 1981. március 9-én vett részt az első nyilvános, közös rendezvényükön, mely a londoni Goldsmith’s Hallban került megrendezésre. Diana egy lélegzetelállító fekete szatén ruhát viselt, méghozzá pánt nélküli nyakkivágással. Érdekesség, hogy bármennyire is csodálatos volt ez a ruha, Károly megrótta érte Dianát, ugyanis véleménye szerint nem volt illő egy ilyen rendezvényre fekete ruhában megjelenni, mivel a fekete a gyászt szimbolizálja.

Kép
forrás: Central Press/Getty Images

4. Esküvő

Diana életének legikonikusabb momentuma szinte egyértelműen az esküvője volt Károly herceggel. 1981. június 29-én kötöttek házasságot a londoni St. Paul székesegyházban. Az eseményt televízión közvetítették, melyet mintegy 750 millió ember követett szerte a világon. A hercegné a nagy napra egy Elizabeth Emanuel által tervezett ruhát választott, ez a ruhaköltemény pedig a következő évek menyasszony trendjét is jelentősen meghatározta.

Kép
forrás: Hulton Archive/Getty Images

5. Vilmos és Harry születése

1982-ben Diana életet adott első gyermekének, Vilmos hercegnek. A szülést követően Diana a londoni St. Mary’ s kórház lépcsőjén mutatta be a népnek az ifjú trónörököst. Ennek alkalmából egy apró pöttyös zöld ruhát viselt, melynek jellegzetessége a gyönyörű fehér gallérja volt. Érdekesség, hogy Katalin hercegné első szülése alkalmával hasonló ruhát választva tisztelgett Diana emléke előtt.

Kép
forrás: Tim Graham Photo Library via Getty Images

Második fia, Harry 1984 szeptemberében született. Erre az alkalomra pedig egy gyönyörű piros kosztüm kabátot választott a hercegné. Különös érdekesség, hogy Diana elmondása szerint, miután teherbe esett Harry-vel, soha többé nem közösültek Károllyal.

Kép
forrás: Tim Graham Photo Library via Getty Images

Ha pedig kiváncsi vagy a hercegné további ikonikus pillanataira, akkor kattints az alábbi galériára!

Galéria / 7 kép

Diana ikonikus pillanatai

Megnézem a galériát

Az Éva magazin írása.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!