Volt, aki végig dohányzott, míg más vajúdott a felvételek alatt! Avagy 10+1 Disney-dal, melynek különleges története van

Volt, aki végig dohányzott, míg más vajúdott a felvételek alatt! Avagy 10+1 Disney-dal, melynek különleges története van
Forrás: Disney
Facebook
Twitter
Pinterest

A Disney bizony nemcsak történetekben volt erős mindig is, hanem a zenékben is.

Walt Disney és bátyja, Roy Oliver Disney 1923-ban alapította meg a Disney Brothers Cartoon Studio-t, ami már The Walt Disney Company néven gyűjti be az elismerő szavakat. Ám ez az évek múlásával járó kisebb névváltoztatás, mit sem befolyásol azon tényen, hogy a cég az 1937-ben bemutatott első rajzfilmjük, a Hófehérke és a hét törpe óta a világ egyik legnagyobb média- és szórakoztatóipari társaságává nőtte ki magát.

A vállalat sikere pedig nem csak az animációs alkotások sztorijában keresendő, hiszen ennél sokkal komplexebb az a hosszú évtizedek óta tartó szárnyalás, aminek erejéből a konkurencia sem tudott tartósan visszavenni. A Disney-filmekben ugyanis van valami olyan megfoghatatlan egyediség, ami nemcsak a legnagyobb színészeket győzi meg arról, hogy hangjukat adják a mesék karaktereinek, hanem a világ legelismertebb zenészeit is, akik örömmel állnak elébe annak, hogy felejthetetlen dallamokkal tegyék emlékezetessé az adott rajzfilmet. Éppen ezért most utánajártunk annak, hogy milyen különleges kulisszatitkokat rejtenek ezek a tényleg kultikus slágerek.

Galéria / 11 kép

10+1 Disney-dal, melynek különleges története van

Megnézem a galériát

És ezt láttad már?

Galéria / 13 kép

13 Disney-mese és film, ami szinte teljesen feledésbe merült

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.

Kép
Életmód

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!