Mi az a spiralizing? És miért van minden diétázó oda érte?

Mi az a spiralizing? És miért van minden diétázó oda érte?
2016. július 28.

Először csak azt hittük, hogy spiralizing egy újabb diétás hóbort, de itt az ideje komolyan venni.

Szóval itt ez az új őrület, ami nálunk még kevésbé elterjedt, pedig egészen izgalmas távlatokat nyit a zöldségfogyasztás világában. Olcsó és hiperegészséges, hiszen olyan alapanyagokat tudunk vele felhasználni a főzéshez, amiket nem horroráron mérnek: cukkini, burgonya, sárgarépa, alma, retek, tök és uborka. Cukkiniből spagettit? Simán!

Kép

Japánból indult a spiralizer - ami igazából egy rendkívül hasznos konyhai kisgép -, majd hódított a meg a tiszta étkezés híveit és a trendek elsőszámú hírnöként, az Instagramot. A spiralizer gyakorlatilag egy szeletelőgépet takar, csak ez többek között hosszú, spagettiszerű formára is tudja vágni a kívánt zöldséget.

Ezzel újraértelmezve mindazt, amit eddig a zöldségekről gondoltunk, ugyanis az új felhasználási módnak köszönhetően, kiiktathatók például a szénhidrátban gazdag tészták. Amiket ugye mindenki imád...

Kép

Az új diéta elsőszámú nagykövete Ali Maffucci, az Inspiralized blog szerzője, aki 11 kilót fogyott az így elkészített ételeknek köszönhetően, de ha receptekre ácsingóznál, akkor nézz szét a Deliciously Ella, Madeleine Shaw és Hemsley & Hemsley blogokon, utóbbi már már saját gépet is piacra dobott.


A spiralizing 5 előnye:

1. Alacsony kalóriatartalom, alacsony szénhidráttartalom, alacsony cukortartalom, magas rosttartalom és feldolgozatlan, tiszta élelmiszerek.

2. Mivel a legtöbb recept nyersen használja a zöldségeket, így a párolással vagy főzéssel ellentétben, a lehető legmagasabb marad a zöldség tápanyagtartalma.

3. Kísérletezésre ösztönöz és mivel sokoldalú, változatos technika, fel sem tűnik, hogy mennyi zöldséget nyomsz magadba.

4. Hihetetlenül gyors. Hosszú órák helyett csak pár percet vesz igénybe egy egyszerűbb fogás.

5. Spiralizing nagyon hasznos lehet azok számára, akiknek van valamilyen ételérzékenysége: vegán, gluténmentes vagy vegetáriánus étrend alapja is lehet.

Ez a város az új Dubai! Ismerd meg Dohát!

Katar fővárosa az új kedvencünk az arab térségben.