Gondoltad volna? Vilmos herceg egykor ezzel a sokkoló kérdéssel állt Diana elé

Gondoltad volna? Vilmos herceg egykor ezzel a sokkoló kérdéssel állt Diana elé
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Vilmos herceg szülei válása idején komoly dilemmán esett át.

Vilmos herceget bár mindig is tudatosan nevelték arra, hogy egy szép napon a lehető legtökéletesebben helytállhasson a monarchiát érintő feladatokban, ám még az ő életében is voltak olyan fejezetek, amikor nem egészen volt biztos abban, hogy valójában mi is az ő útja.

Diana hercegné és Károly herceg házassága a '80-as évek végére teljesen zátonyra futott, és bár kapcsolatuk romokban volt, mindezt próbálták a lehető legdiszkrétebb módon kezelni. A csalódott Diana végül 1992 decemberében végleg különköltözött férjétől, ám válásukat hivatalosan csak 1996. augusztus 28-án mondták ki. Vilmos herceg és öccse viszont bármennyire is szeretett volna, nem tudott kimaradni szüleik érzelmi váláságából.

Christopher Anderson a Diana's Boys William and Harry and the Mother They Loved című könyvében ír arról, hogy a tinédzser Vilmos herceg akkoriban a következő mondatot szegezte édesanyjához...

Anya, tényleg muszáj ehhez a családhoz tartoznom?

Minden bizonnyal a családban történt változások miatt Vilmosban is kicsit átalakultak az érzések és úgy tűnt, hogy a maga módján „ő is elkezdett osztozni édesanyja ellenszenvében a Windsorok merev formalitásai miatt” - ahogy az író fogalmaz.

Diana viszonylag már korán beavatta kudarcot vallott házassága és a királyi családdal vívott küzdelmének részleteibe Vilmost. Aki látta, hogyan bánnak édesanyjával, és ezt nehezen tudta összeegyeztetni a trónörökösi kötelezettségével. Akkor még nem értette ezt a széthúzást. Szerette az anyját, de szerette az apját és a királynőt is. Rettenetesen nehéz időszak volt ez számára.

- mesélte a néhai hercegné egyik régi barátja.

A 40 éves Vilmos herceg persze ma már megbékélt a neki szánt és a rá váró kötelezettségekkel, és meg kell hagyni, hogy tökéletesen helyt is áll nemcsak a palota, de a királynő szemében is, ennek ellenére sose felejti el azt, hogy édesanyja mennyi fájdalmon ment át a válás előtti időszakban és utána is.

Meg kellett békülnie a fájó emlékekkel. Megérti, hogy leendő királyként milyen kötelezettségek várnak rá, de mindannak fényében, ami történt, ő egy egészen másfajta uralkodó lesz majd, egy olyan, aki úgy gondolja, hogy az érzelmek kimutatása nem gyengeség, hanem erősség.

- zárta a gondolatait a családhoz közelálló ismerős.

És ezt láttad már?

Galéria / 10 kép

Ritkán látott fotók Vilmos hercegről és Diana hercegnéről

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok