10 vezetési trükk, amit nem tanítanak meg az autósiskolában

10 vezetési trükk, amit nem tanítanak meg az autósiskolában
Forrás: Paramount Pictures

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Facebook
Twitter
Pinterest

„Az évek meg a rutin” – szoktuk mondani több szituációban. A vezetésre különösen igaz ez, mivel sok olyan hasznos apróság van, amit nem tanítanak meg az autósiskolában, pedig már friss jogosítvánnyal is jó lenne tudni.

„Jaj, biztos női sofőr vezeti” – hallani sokszor, ha egy kocsi szemmel láthatóan bizonytalanul, esetleg szabálytalanul közlekedik, ami abban az óriási sztereotípiában gyökerezik, hogy a nők eredendően rosszabbul vezetnek autót. Pedig a statisztikák ennek éppen az ellenkezőjéről árulkodnak! A KSH adatai szerint Magyarországon a közúti balesetek 70 százalékát férfiak okozzák. A WHO felmérésében pedig arra figyelmeztet, hogy a férfiaknak 3-szor nagyobb az esélyük arra, hogy autóbalesetben veszítsék el életüket.

A számok szerint tehát a női sofőrök megfontoltabban, biztonságosabban vezetnek, mégis saját magam is tapasztalom, hogy kevesebb önbizalommal ülünk a volán mögött, mint férfi társaink. Szakértők szerint ennek az oka, hogy ugyan a két nem tagjai nagyjából arányban rendelkeznek jogosítvánnyal, a férfiak mégis sokkal többet vezetnek, vagyis nagyobb a rutinjuk. A mérleg nyelve pedig persze azért is az ő oldaluk felé billen, mert általában a műszaki dolgok jobban érdeklik őket. Márpedig ahhoz, hogy rutinos és magabiztos sofőrként irányítsuk a kocsit (az olykor szó szerint) rázósabb helyzetekben is, kevés megtanulni a KRESZ és az autóvezetés alapvető szabályait.

Az alábbi galériában összegyűjtöttünk néhány hasznos trükköt, amit a jogsi megszerzésekor valószínűleg nem hallottál az oktatódtól:

Galéria / 10 kép

10 vezetési trükk, amit nem tanítanak az autósiskolában

Megnézem a galériát

Az Éva magazin írása.

Videók

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Kép
Stílus

Varázslatos női ruhák a múltból: Fotók a 20. századi magyar divat évtizedeiből

Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy, szólt a Neurotic egyik száma. Valóban a divat diktálja a világ, a felnőtté válás, az életszakaszváltások egyre gyorsuló tempóját?

Kép
Szépség

Letisztult, egyenes frizura villámgyorsan! Teszteltük az új The Dyson Airstrait™ hajvasalót

Egy igazán modern és sok lehetőséget rejtő készüléket próbálhattunk ki, de vajon mennyire hatékony? Megosztjuk a tapasztalatainkat!

Kép
Sztárok

Selena Gomez manikűrje már a tavaszt idézi: imádni fogod ezt az árnyalatot te is!

Selena Gomez körmeit elnézve szinte biztos, hogy nem lehet túlontúl korán kezdeni a tavaszi manikűröket!

Kép
Sztárok

Híres leszbikus nők, akik egykoron férfihoz mentek feleségül

A szerelem bár néha tesz egy kis kerülőt, de idővel mindig célba ér!

Kép
Életmód

Így élnek a világ leggazdagabb kisállatai: vacsora ezüst tálcán, hatalmas medence, nemes textilekből készült ágynemű

Ezüst tányéron felszolgált steak vacsorára, óriási medence, nemes textilekből készült ágynemű, sok millió Instagram-követő. A világ leggazdagabb kutyái és macskái olyan elképesztő luxusban élnek, amiről a legtöbb ember csak álmodozik.

Kép
Sztárok

Sztárpárok, ahol a nő sokkal többet keres a férfinál

Sok párkapcsolat tönkremegy amiatt, mert a férfi egója nem tudja elviselni, hogy párja többet ad hozzá a családi kasszához. De szerencsére az ellenkezőjére is bőven akad példa, még a sztárok között is.